Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tettetek volna az ominózus...

Mit tettetek volna az ominózus kismama helyében? Lent.

Figyelt kérdés
Az háziorvosnál várta a sorát,az egyik kismama (szemlátomást már túl van a félidőn),a még éppen nem 2 éves gyermekével,mikor betopogott egy idős néni. Akik ültek hellyel kínálták,de a néni azt mondta,hogy nem ül le,csak a papírjait adja le. Az kismama,aki a gyermekével várta a sorát pedig csak gyógyszert íratni ment,szól is a "kedves" néninek,de az visszaszólt neki,hogy:őt nem érdekli,ha a feje tetejére áll is,és rögtön be is ment a rendelőbe. Kifele menet pedig meglökte a kismamát,akinek akkor már a kezében volt a gyermeke,és a kismama felé is kapott,hogy mafflást adjon neki,de a kismama gyorsan elhúzta a fejét,és megfogta a szabad kezével a néni kezét. -hát én ledöbbentem.
2011. máj. 18. 20:04
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
82%
Tisztelet ide vagy oda, én jól megmondtam volna a magamét, hogy mit képzel magáról a nénike. Az egy dolog, hogy bepofátlankodik mások előtt, még ha esetleg szépen szól vagy kéri, hogy bemehessen előttük, de egyrészt ilyen hangnemben szólni, hogy ő "bemegy", másrészt meg képes lenne megütni egy terhes, karon ülő gyerekes kismamát... Eszem megáll!
2011. máj. 18. 21:46
 12/26 anonim ***** válasza:
93%

Tipikus sztori, mármint az én környezetemben is ilyenek az öreglányok, főleg az orvosnál, eszük ágában nincs kivárni a sort, jönnek százával gyógyszert felíratni és mennek be szépen sorjában, szarnak a várakozók fejére

Vagy amikor várnak a buszra, na attól is kész vagyok, 50 hely van a buszon, 20 öreglány vár, mind a 20 egybetömörül, mint a heringek, lökdösik egymást, és ahogy a busz beáll, és tolat a helyére, ez a 20 vénlány úgy vándorol métereket ide oda, nehogy lemaradjon valamiről is

Nem bírom őket (tisztelet a kivételnek) mert erőszakosak

Én a 9. hónapban jártam, (4 kilós babával, nem kicsi hassal) amikor buszra szálltam fel, tele volt öreglánnyal, és egyetlen egy sem adta át a helyét, szépen végigálltam a fél órás utat.

A nagymamám 92 évesen nem szeretett orvoshoz menni, azt mondta azért nem, mert tele van erőszakos öregasszonnyal :)))

2011. máj. 18. 21:48
 13/26 anonim ***** válasza:
59%
Sziasztok velem tavaly pont ilyen dolog történt, nyáron a 2. gyermekemmel voltam terhes körülbelül olyan 7 hónapos lehetem már,nem az a tipikus vékony kismama,de azért lehetett látni a hasamat. A lényeg elmentünk vásárolni a férjemmel a Váci Lidl-be,középen nézegetem az akciós dolgokat,mellettem meg férjem állt a bevásárló kocsival. Velünk szembe jött egy 50-60 év körüli házaspár,nem vettem észre hogy át akarnak menni,ezért a nő a hasamnak lökte a bevásárló kocsiját. Mirre mondom neki nem látja hogy terhes vagyok,erre ő megrántotta a vállát és tovább ment. Szerencsére a kisfiúnknak nem lett semmi baja.
2011. máj. 18. 21:55
 14/26 A kérdező kommentje:

Döbbenet,hogy tömegével vannak ilyen vének!

Én egyszer a postán babakocsival akartam a csekk befizetés után kitolatni a szűk helyen (a postán az utolsó ablaknál lehetett csekket fizetni,és szó szerint egy kis folyosót hagytak az ügyfeleknek-2 ember éppen elfér). Hogy tolatnék kifele a babakocsival,egy idősebb bácsi lök fel,mert ő megy csekket fizetni. Kb 2 másodpercet kellett volna várnia,míg elhúzom a babakocsit.

De már csukták be előttünk az ajtót,szintén a postán,és amikor mentem volna be babakocsival,akkor az egyik szintén nem 30 éves ember jött nekem,mert ő éppen kifele megy onnan-én meg a dög nehéz ajtót ezek után még tartsam meg magamnak,miután becűgölöm a babakocsival a gyerkőcöm.. De a boltban-pocakosan,kezemben gyerkőccel,felpakolva szatyorral leejtettük a gyerek csőrös poharát. Meg nem mozdult volna senki,hogy esetleg felvegye... úgy kellett szólni.

Aztán nem rég voltam anyáknapján az oviban. És szót se róla,de a fiatalabbak sem valami illedelmesek! Az egész műsort végig kellett állni! Hát,jól esett 2 gyerkőc anyukájaként pocakosan ott állni!

Tiszta szégyen ami ebben az országban folyik!

2011. máj. 18. 22:10
 15/26 anonim ***** válasza:
27%
Bár nem az öregekről akarok írni, hanem a fiatalokról, amit te is írtál. Terhesen elég sokat buszoztam (20 km-munkahelytől hazáig) de egyszer sem adták át a helyet a fiatalok. Na én ilyenkor mindig arra gondoltam, hogy ti is lesztek majd remélhetőleg terhesek és 2x ennyi útat kelljen majd végig állnotok.
2011. máj. 18. 22:48
 16/26 anonim ***** válasza:
66%

Egyébként tény, hogy némelyik ember állatira bunkó, és egyáltalán nem érdekli, hogy terhes-e az ember.

A 9.hónapban vagyok -vagyis már a vak is látja, hogy terhes vagyok-, felszálltam legutóbb a buszra. Egy középkorú nő felállt, hogy átadja nekem a helyét. Még szólt is nekem, erre mire odaértem, egy idősebb nénike szépen leült az üres helyre. Olyan 60-65 év körüli volt.

Múlt hónapban pedig éppen mentem haza, húztam a bőröndöm, a nyakamban volt a laptop-om meg a kézitáskám, a másik kezemben pedig 1 kisebb táska. A villamos sineken pedig beakadt a bőröndöm kereke, miközben átkeltem az úttesten. Beletelt 1-2 percbe, mire sikerült kiszabadítanom. Egy 40 év forma pasi, pedig ott állt végig mögöttem, és bámulta, ahogyan szenvedek. Eszébe sem jutott, hogy segítsen, vagy kikerüljön...

Sajnos sok a bunkó. Bár azt a nénikét szerintem én is felpofoztam volna. Igaz, hogy szegény kismamának nem lehetett könnyű dolga, kezében 1 kisgyerekkel. Szerintem örült szegény feje, hogy nem esett el, és nem sérült meg sem ő, sem a gyereke.

2011. máj. 18. 23:20
 17/26 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem ezeknek az öregeknek vagy sose volt gyerekük,vagy elhagyták őket a gyerekeik,vagy teljesen elvakultak hogy "a mai világ" és sz@rnak mindenkire! Én lekevertem volna egyet az tuti! A tiszteletet nem a korral vívjuk ki,hanem a viselkedéssel. Tőlem 120 éves is lehet ha így viselkedik! Rosszabb,mint egy gyerek! Egyébként a tapasztalatim vegyesek. Van,amikor a legidősebb adja át a helyet a buszon,az összes fiatal lapít. Máskor meg az idősek nincsenek rám tekintettel(33 hetes vagyok egy 2 évessel)és a fiatalok segítenek. De tömegközlekedni és rendelőben várakozni egyébként is katasztrófa.
2011. máj. 18. 23:37
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Elküldtem volna az öregsszonyt a p.cs.b. és szóltam volna dokinak, hogy vitesse elmeosztáylra.

Nem vagyok az a típus, aki magában fortyog, volt már pár gonosz öregssszonnyal afférom különböző helyeken.

2011. máj. 19. 08:32
 19/26 anonim ***** válasza:
53%

Hú, ha én lettem volna ott....! Nem tette volna zsebre, amit kap!

Viszont el kell mondjam, néha a kismamák is tudnak hajmeresztő dolgokat csinálni. Most mentem először védőnőhöz, 9 hetes vagyok. Én voltam a 4., és ugye ez elég lassan halad. Ezzel nincs gond, kb. számítottam rá,hogy nem fél óra alatt végzek. Egy óra múlva, amikor én jönnék, egy 5 hónapos kismama közli,hogy beugrana elém, mert csak papírért jött. Hát mondom oké. Hozzáteszem, az egész váróban, nekem volt egyedül munkahelyem. Az összes több kismama, vagy munkanélküli (ahogy ez a kismama is), vagy már táppénzes. Na beugrott a papírért és kb. 30 percet bent is maradt. Közöltem utána védőnővel normális hangnemben, hogy nincs semmi bajom, de a minimálisra csökkenteném a látogatások számát, mert én az állásom kockáztatom. Szóval én nem értem az emberek, ha már beengedem magam elé, akkor ne legyen akkora bunkó, hogy ott is marad fél órát!

Legközelebb ha kismama, ha öreg, ha gyerekes nem fogom magam elé engedni!

2011. máj. 19. 08:45
 20/26 A kérdező kommentje:
Magam is beszoktam menni a védőnőkhöz,de akik kint várnak-és ismerem őket látásból,azokról tudom,ahogy Te is írtad:táppénzes,vagy munkanélküli;és kint beszélgetnek,míg ha sietnének,akkor be is mehetnének a védőnőkhöz. Szemlátomást ráérnek,mert nincs család,nem kell a gyerekért menni az oviba,nem kell főzniük délre... esetleg anyucinál esznek... persze,hogy előttük bemegyek,ha kényelmesen beszélgetnek!
2011. máj. 19. 09:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!