Sikerült úgy valakinek baba hogy rendszertelen volt nagyon a ciklusa?
Mi még most kezdtük el próbálni ,de az orvosom mikor voltam nála nagyon megijesztett azt mondta nem lesz egyszerű és lehet hogy nem is lehet:(
17 éves korom óta fogit szedek mert különben olyan rendszertelen hogy volt olyan hogy 6 hónapig nem jött meg az első orvosom sosem mondott semmit:((Most a másik meg megijesztett:(De azt még most sem tudom mi a bajom:(csak annyit mondott az orvos hogy gyógyszerrel utána valami beavatkozás de ne úgy képzeljem mint egy műtétet és legvégső esetben lombik:((Nagyon elkeseredtem akkor a hírtől és alig jegyeztem meg valamit,mondta ha elkezdjük mennyünk vissza de lehet hogy egy 3. orvos véleményét is érdemes lenne kikérni?ajánlottak egy nagyon jó orvost rá gondoltunk!Most hogy abbahagytuk a tabit és elkezdtük létezne az hogy a tabi miatt 2x van peteérésem?mert hőmérőztem és a 8-9.napomon felment 36,2-ről 36,9-37-re utána meg hirtelen megint le és a 12.naptól most megint ment fel. ma vagyok a 14. napon és tegnap előtt az ovu teszt csíkja látszott de picit gyengébben mint a mellette lévő tegnap meg gyengébb lett .akkor tegnap előtt volt peteérésem?bocsi a sok kérdésért de nagyon kezdő vagyok:((és nincs a környezetemben olyan akivel ezt meg tudnám beszélni:(
Szia!
15 évesen kezdtem el fogamzás gátlót szedni, 2 hónapig szedtem csak mert beteg voltam tőle, nem jött meg, meghíztam, hánytam, piros foltok és csíkok jöttem ki rajtam mindenhol. Vissza mentem a dokihoz írni akart másikat, de nem mertem már semmit szedni. Azóta semmit sem szedek. 4 évig nem védekeztünk, nem is estem teherbe. Rendszertelenül menstruáltam, 3-4 havonta 1-2 napig. Tavaly nyáron elmentem dokihoz, hogy mondja meg mi bajom van, hogy lehet, hogy nem estem még eddig teherbe, mitől nem jön meg minden hónapban, mért vannak rajtam csíkok, mert híztam meg stb ? Azt mondta valószínű meddő vagyok. Petevezetőim el vannak záródva, nincs peteérésem, a petefészkemen valamilyen ciszta van, kevés esélyem van a terhességre. Gyógyszeres kezelést javasolt, de mivel nagyon fiatal voltam még (19 éves) vissza utasítottam. Aztán szeptemberi cytológiai leletem kóros elváltozást mutatott és a doki azt javasolta szüljek minél előbb. Mondtam neki, hogy már 4 éve nem védekezünk, de még eddig nem estem teherbe, meddőségi vizsgálatra küldött amitől nagyon féltem úgyhogy nem mentem el. Inkább megbarátkoztam a gondolattal, hogy nem lesz soha gyerekem. Azt gondoltam majd ha már nagyon szeretnék gyereket elmegyek mindenféle vizsgálatra esetleg lombikra. November elején már 3 hónapja nem menstruáltam, ideges voltam, vártam, hogy megjöjjön, de nem jött. Kiderült, hogy valami csoda folytán teherbe estem. Mivel rendszertelenül menstruáltam az UH-n mért adatok alapján számolják a terhességem idejét. Most tartok a 22. hétben.
Azóta sem tudom, hogy pontosan mikor estem teherbe. Igaz nem tervezett baba és még most is fiatal vagyok (20 éves) de azért nem örülünk neki. A cisztáim és a kóros cytológiai leletem miatt veszélyeztetett terhes vagyok, de eddig szerencsére panasz mentes a terhességem. Remélem így is marad!
Ne adjátok fel, akárki akármit mond, ne hagyd, hogy elkeserítsen!!! Ne akarjátok görcsösen a babát, mert az nem vezet eredményre, szeressétek egymást annyiszor ahányszor jól esik, de NE azért legyetek együtt, hogy teherbe essél! Minden fejben dől el. Tegyél rendet magadban és hidd el így sokkal könnyebben össze fog jönni! Ha minden kötél szakad akkor is ott van még a lombik-bébi program! De remélem, hogy sikerül lelkileg helyre jönnöd és erre nem lesz szükség!
Bocsi, ha hosszúra nyúlt!
Sok sikert! Minden jót nektek!
Szia!
Én is hasonló cipőben jártam! Kicsit több, mint 1 év próbálkozás után jött össze a babóca. Most 22 hetes vagyok vele.
Nem tudom, hogy milyen orvosnál jártál, de engem is egyből ilyenekkel rémísztgettek az SZTK-ban, persze nem mondtak semmit, hogy mi lehet a rendszertelen mensi oka, csak hogy nehéz lesz majd teherbeesnem, akkor még nem akartam babát, fogigátlót kaptam.
Természetesen miután abbahagytam sem jött meg rendesen.
Úgy tűnik peteéréssel vannak gondjaid neked is. Ennek az okát érdemes tisztázni, ha az megvan, akkor lehet hogy nagyon is egyszerű lesz kikezelni! Csak egy normális doki kell hozzá...
Én miután végre megkaptam a megfelelő gyógyszert, két hónapra rá, miután rendeződött a hormonszintem, megfogant a babám.
Szerintem tegnap volt peteérésed a teszt alapján. Azt hiszem előző nap lesz poz. az ovu-teszt.
Szóval, menj el ahhoz az orvoshoz és lehet, hogy egyszerűbb lesz, mint gondolod!
Kedves kérdező!
A dokiddal nem értek egyet. Nagyon nagy butaságot mondott neked. Mert még ha nehezebben is esel teherbe mint egy olyan nő, aki mindig 28-30 nap között menstruál, irtó felelőtlen dolog volt tőle h így rádilyesztett.
2.gyermekemet várom, és nekem is nagyon rendszertelen a mensim. Van h 3-4 hónapig semmi, és van h 1 hónapig pecsételek...nem normális, de nekem a dokim sosem ilyesztgetett azzal h művi megtermékenyítés, lombik, megy egyebek....Főleg úgy h még most kezdtek hozzá a babához.
Fogadj meg egy tanácsot tőlem! ha egy mód van rá, akkor pakold a szekrény méllyébe az ovulációs teszteket, és a hőmérődet. Szeressétek egymást a férjeddel, amikor csak lehet, de ne a pici járjon folyton a fejedben. Ő akkor fog jönni, amikor késznek lát téged arra h ki tudd őt hordani, és lelkileg kiegyensúlyozott vagy.
Elgondolkoztál már azon, h vajon miért nem tudnak azok a nők teherbe esni akik folyton hőgörbét készítenek, vagy ovutesztet nézegetnek. Ezek fölösleges dolgok...most még neked...
Én a helyedben rástartolnék a páromra, kipróbálnám több helyen, több pózban, napszaktól függetlenül...mint a tinik...:) És közben persze mindent bele alapon természetesen.
ne görcsölj rá. Arra ráérsz majd 1 év mulva h hőmérőzz, meg peteérést figyelj...
Egészséges gyönyörű gyermekeid lesznek...a mensid rendszeretelensége ellenére is!!! Hidd el nekem!!!
Ja! És ahoz a dokihoz ne menj többet. De most abszolut ne menj dokihoz. Éld az életed, és szexeljetek sokat!!! És szeressétek egymást! A pici meg fog érkezni! Nagyon szorítok neked!
Egy 5 éves kislány, és egy 15hetes kukis pocaklakó boldog anyukája!
Nekem is világ életemben rendszertelen volt a mensim, egy évben 4-5-6 alkalommal jött meg csak.
Soha egy dokit sem érdekelt, hogy ennek mi az oka, hisz akkor még párom sem volt...
A fogigátlót szedtem 8 hónapig! Nem sokáig. Utána 10 hónapig nem jött meg. Híztam 4 hónap alatt 8 kilót, utána még 2-t, fájtak a cicik, ránéztem a testápolóra és hánytam, folyamatosan úgy éreztem, hogy megjön, tele lettem piros csíkokkal a hízás miatt, tesztek tömkelegét csináltam meg, hogy mi van, ha mégis csoda történt, és terhes vagyok... De persze nem, hisz peteérésem sem volt.
Aztán dokihoz fordultam, aki hormonvizsgálatra küldött. A női hormonok rendben lettek!!!! Végképp nem értettem, akkor mi van... AZtán a papíron szerepelt egy csillagoska, magas TSH, 4 helyett 5 feletti! Hát ezért nem volt peteérésem! A doki szerint akár örökölhettem is, és ez bizonyítja a mindigis rendszertelen mensit!!
Gógyszert ekkor még nem kaptam rá, - ez volt a baj...
11 hónap után végre megjött! Úgy nézett ez ki, hogy 21 napig pecsételtem, ez volt a mensi...
A 12. hónapban sikerült a baba! El sem hittem, életem legnagyobb csodája ma is...
Az elejétől barnáztam, kaptam utrogestant is, és az 5. héttől szedtem a pajzsmirigyre is a gyógyszert! De mivel a fogantatáskor MINDEN eldől, mindez már késő volt. :( Elvetéltem 8 hetesen.
Hamarosan újra próbálkozunk. Most már nem félek. Ha egyszer sikerült ilyen mensivel, akkor másodszor is fog...
Azóta a pajzsmirigy is stabilizálódik, - végtére is, megtalálták az okot! Ez nagyon fontos!!! Peteérés nem véletlenül nincs! Annak oka van!
Több orvost megkérdeztem a vetélésről. A legtöbben tényleg a pajzsmirigyemet hibáztatták, a sárgatest elégtelenség nem okozó, hanem következmény! Mindegy egyéb hormonbajnak. Egy olyan nőnek, akiknek ritkán van peteérése, nagyobb a vetélés esélye, sajnos, ezek tények. Mert a tüszőrepedés elégtelen! És "sérült' petébe hatol be a spermium...
Ennek ellenére anyukám, aki évente 2-szer mensizett, 4 gyereket szült, és soha egy vetélése sem volt...
Kivételek mindig vannak. Ezen az oldalon is. Csak nem mindig esünk ebbe a kategóriába!
Találd meg az okot, én még minidg ezt tanácsolom! Ha kell, tűzön-vizen át...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!