Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 25 hetes kismama vagyok és...

25 hetes kismama vagyok és nagyon megfáztam, mit lehet ilyenkor szedni?

Figyelt kérdés
2011. máj. 17. 08:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én meg most, a 37. héten lettem tök beteg. Eddig megúsztam! Szerintem az immunrendszerünk sincs a csúcson ilyenkor.

Amnit a többiek ajánlanak, csak csatlakozni tudok. Viszont még egy tanács: ha elhúzódik, menj el fül-orr-gégészetre, jól megnéznek mindenhol, leoltják a torkodat. Én pont ma voltam egy heti kínlódás után, és két nap múlva vissza kell mennem a leoltásért, hátha kell antibiotikum is.

2011. máj. 17. 11:40
 12/13 anonim ***** válasza:

Én háromszor voltam nagyon csúnyám megfázva terhesen, előtte nagyon ritkán, úgyhogy nálam is biztosan közrejátszott a takarékon működő immunrendszer.

Coldrex és NeoCitran valóban nem szedhető :(

Én torokfájásra Homeogene9-et szedtem és mézet ettem kiskanállal (meleg teában elveszíti a hatását, sajnos).

Legutóbb NAGYON fájt a torkom, a Strepfen segített (ez szedhető terhesen, a Sptrepsils nem) és a Tamtum Verde.

Köhögésre homeopátiás Stodal szirupot és hársfateát ittam, mert a sós víztől és a hagymateától hánytam :(

És ami nagyon fontos, az a sok C-vitamin, 1000 mg-osat szedtem és vedeltem mellé a frissen facsart narancslevet. Ha van grapefruit-mag kivonatod, azt is szedheted, mert természetes antibiotikum és erős baktérium-, és vírusölő hatása is van.

Egyre figyelj: orrdugulásra orrcseppet nem használhatsz, max tengeri sósat, de ez nem valami jó. Én a gégészeten írattam patikában elkészítendő keveréket, amit kismamaák is használhatnak, mert anélkül tuti, hogy megfulladtam volna éjjel.

A fentieket anyukám "szedte össze" nekem, aki gyógyszerész :)

30h km

2011. máj. 17. 12:50
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat!!

Szerencsére annyira nem vészes,csak nátha és köhögés,ami mára már jóval lejjebb adta!! :))

2011. máj. 18. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!