Mikortól mehetek el táppénzre a várandóságom alatt?
Tisztázzunk pár dolgot!
1. Táppénzre nem csak a háziorvos vehet, hanem nőgyógyász, sőt még üzemorvos is.
2. Táppénzre nem tudsz menni kedves kérdező, legalábbis a szülésig semmiképpen sem, mert nincs egy éves munkaviszonyod (ha jól értelmezem). Ha rövidebb a munkaviszonyod, mint egy év, akkor annyi napig lehetsz táppénzen, amennyit dolgoztál.
3. A felmondási tilalom csak a határozatlan idejű, nem próbaidős, nem közvetített munkaerő terhességére vonatkozik, akkor is csak a munkáltatói rendes felmondás ellen véd. Feltételezem, te próbaidős vagy. Innentől kezdve te nem vagy védve. Magyarul indok nélkül bármikor felmondhatnak neked.
4. Kérheted, hogy az állapotodnak megfelelő munkát adjanak, ezért nem kaphatsz kevesebb pénzt, mint most. Ha nem tud az állapotodnak megfelelő munkát adni, akkor fel kell mentenie a munkavégzés alól és állásidőre járó bért kell, hogy kapj. És itt jön vissza a 3. pont. Mivel nem vagy védve, simán megteheti, hogy kirúg.
Ne beszéljetek már marhaságot! Táppénzre csak a háziorvos jogosult venni a beteget. Az összes többi orvos csak szakorvosi javaslatot tehet rá. Az üzemorvos emellett munkavégzésre alkalmatlannak nyilváníthat, ami ok a munkaviszony megszüntetésére.
A barátnőm egy hónapot töltött kórházban, én vittem a háziorvosához hetente az igazolást a kórházból, hogy még mindig fekvőbeteg és javasolják továbbra is a keresőképtelen állományban tartását.
utolsó!
hülyeséget írsz!
nem csak háziorvos vehet és tarthat táppénzen!!!
nekem a cégnél is mondták az irodás csajok, hogyha nem sikerül a táppénzt elintéznem fordulhatok az üzemorvoshoz is ez ügyben! amugy engem is az sztk-s nőgyógyász tart táppénzen január óta!!!!!!
OEP honlapjáról:
A keresőképtelenség igazolása
A biztosított keresőképtelenségét az Egészségbiztosítási Alapból finanszírozott egészségügyi
szolgáltató (intézmény) orvosa igazolja, tehát magánorvos nem jogosult a táppénzhez szükséges
keresőképtelenség igazolására.
A keresőképtelenség, illetve a keresőképesség elbírálására jogosult
a háziorvos,
a házi gyermekorvos
a járóbeteg-szakellátás orvosa, ha az intézményvezető erre feljogosította és területileg vagy a
háziorvos beutalása alapján a beteg ellátására illetékes
az ideggondozó, , ha az intézményvezető erre feljogosította
a bőr- és nemibeteg-gondozó, ha az intézményvezető erre feljogosította
a tüdőgondozó, ha az intézményvezető erre feljogosította
az onkológiai gondozó szakorvosa, ha az intézményvezető erre feljogosította
az egészségbiztosítási pénztár ellenőrző főorvosa
regionális egészségbiztosítási pénztárral felülvéleményező tevékenységre szerződött főorvos.
Én is azt hittem, hogy csak háziorvos, de most utánanéztem, és tévedtem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!