Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikortól mehetek el táppénzre...

Mikortól mehetek el táppénzre a várandóságom alatt?

Figyelt kérdés
1 hónapja dolgozom. 12 órát végig állok, gyakran érzem hogy kimerülök. 4,5 hónapos vagyok. Mondjak le a keresetemről vagy még kihúzhatom a táppénzig?
2011. máj. 13. 14:27
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
Most is kiirhat az orvos, ha kéred.
2011. máj. 13. 14:34
 2/37 anonim ***** válasza:
Táppénzre a terhesség alatt bármikor elmehetsz. Megmondod a nőgyógyásznak, hogy adjon egy papírt, hogy vegyenek fel táppénzre és a háziorvos kiír. Ha csak olyan 2-3 hétre szeretnél elmenni, akkor meg a háziorvos is simán kiír papír nélkül. Én 3 hónapos terhes voltam mikor elmentem 2,5 hét táppénzre, és mondta a háziorvos, hogy bármikor ha szeretnék még csak szólja, akár a terhességem végéig kiír. Szülési szabadságra viszont majd csak a szülés várható ideje előtt 28 nappal mehetsz, és akkortól kapod majd a TGYÁS - t.
2011. máj. 13. 14:36
 3/37 A kérdező kommentje:
De közben kirúghatanak, jól tudom?
2011. máj. 13. 14:36
 4/37 anonim ***** válasza:

Nincs megszabott határideje annak, hogy mikortól mehetsz táppénzre, csak el kell menned az orvoshoz, elmondani neki ezt, amit itt is és ennyi..

2-féleképpen mehetsz táppénzre: vagy a nődokid vesz fel, ez esetben nem kell igazolás, vagy pedig ha azt akarod, hogy a háziorvosod tartson táppénzen (mert esetleg vele jobban meg tudod magad értetni/jobban kedveled :-) ), akkor a nődokitól kell igazolás, hogy milyen indokkal akarsz táppénzre menni, a nőgyógyász általában mindenkinek azt írja, hogy 8as kódú, vagyis veszélyeztetett terhes.. akár igaz, akár nem.. én is most márciustól mentem táppénzre, szintén hasonló indokkal, naponta 5-10-15 kg-t kellett emelgetni, vagy pedig pénztárban lenni, de ott meg idegileg nagyon ki lehet készülni...

Remélem, azért tudtam segíteni vmit?! :-)

Boldog babavárást!

30 hkm

2011. máj. 13. 14:39
 5/37 anonim ***** válasza:
1 hónap munkaviszony után nem vagy jogosult táppénzre. 12 órát viszont nem kell dolgoznod, csak 8at.
2011. máj. 13. 14:40
 6/37 anonim ***** válasza:
nem amikortólbejelented, hogy terhes vagy, attól kezdve védett vagy. nem rughatnak ki.
 7/37 anonim ***** válasza:
0%
Táppénzre csak a háziorvos tud venni, a nőgyógyász csak szakorvosi javaslatot tesz rá.
 8/37 anonim ***** válasza:
A terhességed bejelentése után védve vagy, nem rúghatnak ki. Megmondod, hogy veszélyeztetett terhes vagy és kész. Nem tudnak csinálni semmit. Csak nagyon indokolt esetben, pl. ha kárt okozol a cégnek, rúghatnak ki.
2011. máj. 13. 14:43
 9/37 A kérdező kommentje:
Akkor egy hónap után mondjak le a "fizetésről"?
2011. máj. 13. 14:44
 10/37 anonim ***** válasza:
Dehogyis. Dolgozz tovább, de nem 12órát. Kismamát nem kötelezhetnek túlórára.
2011. máj. 13. 14:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!