Mikortól mehetek el táppénzre a várandóságom alatt?
Figyelt kérdés
1 hónapja dolgozom. 12 órát végig állok, gyakran érzem hogy kimerülök. 4,5 hónapos vagyok. Mondjak le a keresetemről vagy még kihúzhatom a táppénzig?2011. máj. 13. 14:27
11/37 anonim válasza:
A 14:40-es válaszolónak üzenem, hogy nem csak a háziorvos vehet fel táppénzre, mivel engem is a nőgyógyász vett fel gubancok nélkül...
12/37 anonim válasza:
Az érdekes, Hajnalka, mert egyedül a háziorvosnak van jogosultsága táppénzes papírt kiállítani.
13/37 anonim válasza:
Igaza van az előttem szólónak, vagy könnyített munkakörbe kötelesek át tenni, vagy pedig csökkentett óraszámmal kell hogy dolgozz, persze ugyanannyi fizuért.. és még mielőtt vki(!) belekötne, a főnököm mondta ezt...
14/37 A kérdező kommentje:
Kihez forduljak azzal, hogy engem rakjanak 8 órásnak? A cégben a 12 óra a módi.... azt mondják, ha kiderül hogy valaki babát vár kirúgják mielőtt eltudna menni táppénzre.
2011. máj. 13. 14:51
15/37 anonim válasza:
16/37 anonim válasza:
Szerintem ha bejelentetted, és utána kirúgnak akkor simán bíróságra is viheted az ügyet, mivel ezt nem tehetik meg. Viszont azt nem tudom, hogy ha próbaidőn vagy, akkor mi a helyzet.
17/37 anonim válasza:
A főnököddel tudsz erről beszélni, megkerülni nem érdemes, mert visszaüthet.. A terhességre hivatkozva nem rúghatnak ki egyáltalán!
18/37 anonim válasza:
ma 14:40
"12 órát viszont nem kell dolgoznod, csak 8at." Én is olyan cégnél vagyok ahol 12óráznom kell.
Amikor kezdtem volt velünk egy kismama (igaz jóval később derült ki) alig tudta vki. szal ő párhetes lehetett akkor. addig titkolta, a 3hónap munkaviszonyhoz még kellett volna pár hét, de veszélybe kerültek volna azok akik tudtak erről, ezt elkerülve addig így táppénzre ment. Ebből a szempontból szerencsésebb, mint te.
Jogos, h félsz cége válogatja.
19/37 A kérdező kommentje:
Ha kirúgnak semmiféle juttatást nem kapok, jól tudom?
2011. máj. 13. 15:06
20/37 anonim válasza:
Hiába linkelsz kérdéseket, Hajnalka, akkor is csak a háziorvos adhat ki keresőképtelenséget igazoló papírt. Ha nem így lenne, még több táppénzcsalás lenne. A szakorvos csak javaslatot tesz rá, hogy táppénzre mehessen valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!