Hogyan kell számolni a magzatmozgásokat?
Ha egyfolytában mocorog kb 2 percig, azt hogy jegyzeteljem le? Naponta hány mozgás a normális? Ti hogy csináljátok?
Köszönöm.
Ha sokat mozog, az nem baj, sőt. Azért szokták kérni a számolást, hogy észre lehessen venni, ha túl kevés a mozgás, mert az utalhat bajra. Persze a terhesség vége felé csökken a mozgások száma, az nem baj. Azért van, mert egyre kevesebb a baba helye a mozgásra.
Számolni reggeli, ebéd és vacsora után szokták egy órán keresztül. Ha egyszerre sokat mozgott szerintem már abba is hagyhatod a számolást.
Tőlem még sosem kértek mozgásszámolást, pedig három babát hordtam ki. Szerintem szuper, hogy sokat mozog. És gratula!
Szia!
Nekem a 34. héttől kezdve kell számolni. A védőnő adott egy táblázatot, amin be kell jelölnöm, hogy az adott napon hány órára lett meg a 20 mozgás. Reggel 6 és este 6 között.
Amúgy nagyon változó, amikor takarítottam és nem figyeltem annyira, csak du. 4-re lett meg, máskor meg már reggel 9-re. Bár inkább ez utóbbi a gyakoribb!
Az egyfolytában mocorgást, mondjuk én kb. kettőnek vettem, saccoltam :) A csuklást pedig egynek :)
De amúgy sztem nem kell neki túl nagy jelentőséget tulajdonítani, a lényeg, hogy minden nap többször érezd őt.
További szép babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!