Sokszor írtok arról, hogy számolni kell a magzatmozgásokat a terhesség végén. Mi okozhatja, ha esetleg a baba kevesebbet vagy egyáltalán nem mozog?
Figyelt kérdés
2008. nov. 9. 12:36
1/4 anonim válasza:
Szia. Elvileg azt, hogy a méhlepény már nem tudja ellátni a babát már annyira, vagy a köldökzsínór rátekeredik. De szerintem csak annyit, hogy kevesebb a helye, túl nagy. Voltak napok, amikor az én babám is alig-alig moccant meg, és a frász jött rám, másnap pedig meg sem ált, csak úgy hullámzott a pocim. Nem kell ennek a mozgásnak túl nagy felhajtást csinálni, na jó persze fontos hogy mindennap érezzük mozogni a babát, de ha állandóan azt figyeljük, hogy most megmoccant, most meg nem moccan, akkor bele bolondulunk a végére. Minden jót!
2/4 anonim válasza:
A 35. héttől szokták ajánlani a számolást.
12 óra alatt 10 mozgást kell érezni.
Mozgást a nap folyamán mindenképp érezned kell.
Ha nem 10-et érzel, csak 3-at az sem jelenti azt, hogy baj van, mert lehet, hogy a kicsi pont nappal alszik, és éjszaka van fent, mikor alszol, és így nem érzed őt. A lényeg az, hogy 1-2X mindenképp érzed őt minden nap.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Én is hasonlóan gondolom:nem állhat az egész nap folyamatos idegeskedésből...
2008. nov. 9. 13:26
4/4 anonim válasza:
Én nem venném ennyire félvállról a dolgot,mert volt egy terhességem,ahol egyre kevesebbet mozgott a kicsi,szóltam a dokinak ,mire azt mondta,hogy ne aggódjak,kevesebb a helye.Egy hét múlva már egyáltalán nem mozgott.Nem akarlak megijeszteni ezzel,csak ha úgy érzed,hogy több napon keresztül lusta,vagy egyre kevesebbet mozog,megéri megnézeni inkább,minthogy úgy járj,mint én anno 37 hetesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!