Tényleg nem szabad olyan ételt enni amiben lehet nyers tojás? Pl. Fagyi, vagy a tútospalacsinta, majonéz, tartár.

Szalmonella veszélye miatt.
Árt a magzatnak, meg neked, ugyanis nehezen tudnak gyógyítani, azáltal, hogy a kezelés is árt a picinek.
Sajnos ezekről le kell mondani:S

Szia.
Bizony nem.jobb az óvtosság.Én nem ettem még tiramisut sem, és füstöltkolbászféléket sem,mert nyers maradhat a hús.imádom mindkettőt de eszembe se jutott 9 hónapig hogy léteznek.Jobb az óvatosság.boldog babavárást.
Köszönöm a válaszokat! A tiramisura és a kolbira nem is gondoltam, köszi hogy említetted. Elkeztem írni mit nem szabad, nehogy elfelejtsem.:-) Nagyon vigyázok rá, mert véletlenül lettem kismama, 2 évig abban a tudatban éltem nem is lehet bébim, mivel nem volt peteérésem. És a mostani párommal egy hónap altt sikerült! :-)
Jó babavárást, nektek is! :-)

De jó! :) Mármint hogy mégis lehet babád! Gondolom óriási kő esett le a szívedről. Ez tök jó! :)
Bizony a nyers tojástól és a nyers hústól is jobb magunkat távol tartani. Annyi káros dolog van, amit nem tudunk kizárni, akkor miért ne zárhatnánk ki azt, ami rajtunk múlik! Boldog babavárást! :)

Pff :( én tök sok majonézt eszek! Ma is ettem 2szer! Gáz?
Fagyiban nincs is tojás nem? Azt is eszek!

Szia!
Majonéz: flakonos, csak tojáspor van benne
Fagyi: nincs benne tojás, főleg a dobozosban, főzöttet ne egyél
Túróspalacsinta: a palitésztában megsül a tojás, a túróba meg nem kell rakni, csak tejfölt,vaniliáscukrot és citromhéjat, én soha nem eszek olyat amibe nyers a tojás, undorodok tőle, még nem terhesen is.
Simán lehet helyettesiteni:-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!