2. babával tényleg ennyire nehéz lesz?
Szia! Nálunk 16hónap lesz a két srác között. Már várom!! :-)
Biztos, hogy nehéz lesz, de én úgy vagyok vele, hogy majd megpróbálom a nagyobbat előtérbe helyezni, hogy ne érezze azt, hogy jött valaki, aki kitúrja anya mellől őt. Bevonom majd a szoptatásba, pelusozásba, fürdetésbe, hogy segítsen. Elég jól elvan egyedül is, de nagyon nagy a mozgásigénye, ezért félek, hogy mennyire fogja kibírni pl a szoptatást, amikor is kb 20percig nem tudok vele foglalkozni. Majd adja magát a dolog,ne parázz előre. Lehet, hogy nagyon nehéz lesz, de lehet, hogy te fogsz a legjobban meglepődni, hogy milyen jó is a kis korkülönbség. Előre ne gondolj a rosszra, és aki ijeszteget, az meg inkább próbálna meg segíteni. Én pl tök egyedül leszek, nagyszülők 100km-re, apa reggeltől estig melózik.... De majd csak lesz valahogy, max együtt sírunk majd a gyerekekkel 3hónapig, míg beleszokunk a dologba! Sok sikert, és kitartást, én drukkolok!!!! :-)
Nem lesz nehéz, és idővel minenki irigyelni fog, mert olyanok lesznek mint az ikrek, mintha egykorúak lennének és mindig ott lesznek egymásnak.
Nekem 16 hónap van a fiaim között. Mindkettőnek van napirendje és ez mindig is így volt pár hónapos koruktól. Ez nagyon megkönnyítette a helyzetet. Nagyon kiszámítható volt minden. Egyedül alszanak el, és jól alszanak. Ha a nagyobb gyermekednek nincs napirendje, vagy nehezen alszik, alszik el, akkor most még tanítsd meg. Ha ezek működnek, könnyebb lesz.
Ami nehéz, hogy a nagyobbat elvigyem foglalkozásra, mert a kisebb már egyedül jön megy, és Őrá is nagyon kell figyelni. De időnként megoldom, hogy anyu vígyáz a kicsire és megyünk a naggyal. Egyébként meg közös programokat csinálunk. Az elején nagyon egyszerű volt a játszóterezés, mert a pici aludt, mi a naggyal játszottunk. Aztán volt nehezebb, amikor a pici ki akart jönni a babakocsiból, de a játszótér még nem neki való volt, na ilyenkor sokat sétáltunk, így megoldottam. Most hogy 15 é 31 hónaposak, mindkettő nagyon mozgékony, de figyelni kell rájuk, kisebb játszóterekre megyek egyedül velük, ahol tudok figyelni. Na ilyen gondjaim voltam csak, pl.
Etetések alatt meséltem a nagyobbnak. Amikor a picit fektettem, a nagyot a szobájában hagytam, az ajtón rács volt, tudtam hogy bent a szobában semmi veszélyeset nem tud csinálni.
Ügyes leszel!!!
Nálunk 21 hónap van a fiúk között. Nem könnyű de nem is olyan nagyon nehéz csak jól be kell osztani az időt és össze kell hangolni a gyerek alvását.
A kicsi már 6 hónapos.
Sok sikert nektek!
Nem!!!!
Mindenki paráztat. Engem is paráztattak, 14 hós volt a lányom mikor kiderült hogy ikreket várok. Azóta a lányom 2,5 éves, a fiúk 9 hósak. Nem mondom hogy egyszerű, de nem is olyan nehéz, igaz idő nem jut mindenre amire szeretném, de ez van. Most úgy vagyok vele, ha csak egy baba lenne a lányom mellett, tiszta Hawaii lenne. Persze ez függ attól is hogy milyen az első gyerek (nyugodt, szófogadó, stb) és milyen a kicsi.
Ne engedd magad beparáztatni, a te életed, és élvezd ki minden percét. Én a fiaimmal sokkal jobban élvezem a babázást, mint a lányommal annak idején, nagyobb a tapasztalat, könnyebben vesz mindent az ember.
Sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!