Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tapasztalatok ebben a dologban...

Tapasztalatok ebben a dologban? (a többi lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok! Alapvetően egy aggódós kismama vagyok! Nagyon zavar, hogy a kötelező uh-os vizsgálatok 8 hetente vannak! Nekem kellene az a havi egyszeri uh, hogy tudjam és lássam, hogy minden ok a babámmal! Szerintem ezzel nem vagyok egyedül! A magándokimnak nincs a rendelésén uh, csak kézzel tud megvizsgálni! Eddig sikerült minden hónapban kiharcolnom a havi egy uh-ot, de nem akarom minden alkalommal eljátszani! A kérdésem az lenne, hogy ha a 12. heti uh-on minden rendben volt, lehet e ettől függetlenül baj, amit csak a 20 hetesnél vesznek észre, vagy az ekkora babánál már nem jellemző? Nincs semmi panaszom, ritkultak a rosszullétek is, csak egyszerűen aggódós tipus vagyok! Bocsi, hogy hosszú voltam! 16 h km
2011. máj. 5. 10:05
 1/8 anonim ***** válasza:

18 hetesen lesz a köv. uh. igen még lehet baj.

de nem jellemző.

vegyél egy szívhang hallgatót ha ez segít...

2011. máj. 5. 10:06
 2/8 A kérdező kommentje:
nekem 20 hetesen lesz a köv. uh! A védőnő sem meri rárakni a szívhangfigyelőt 20 hetes kor alatt, mert ő sem biztos, hogy megtalálja! Szerintem, akkor én még annyira sem fogom megtalálni!
2011. máj. 5. 10:16
 3/8 Andrea1987 ***** válasza:
Nekem az elejétöl 3 hetente kellett járnom uh-ra, most meg a 31 héttöl 2 hetente utána meg a 35 héttöl 1 hetente.Magánrendelésre jársz?
2011. máj. 5. 10:23
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

20 hetes kor alatt nem mer szívhangot keresni a védőnőd??? Ez nagyon meglepett...nekem már a 8. héttől egy pillanat alatt biztosra hallható volt...főleg a mai korszerű szerkezetekkel azért ez nem akkora kihívás mármint megtalálni)...16 hetesen te is biztosan megtalálod, ha veszel gépet.

Az uh-k miatt ne aggódj, én inkább az ellentéte miatt paráztam...hogy ne csináljanak túl sokat...

Külföldön vagyok kismama, és itt 3 uh van az egész terhesség alatt (Ny - Európában sok helyen)...de nekem már volt 4 és jövő héten lesz az 5....különböző indokok miatt. A tudomány mai állása szerint az ultrahang készülék nem árt a babáknak, de nem szeretik, és sok magzat heves mozgással reagál a gépekre...így nekem ez nem egy természetes dolog, én nem szeretem, amikor zaklatják őt, pedig én is féltem ám a picit. Szóval nyugalom:)

2011. máj. 5. 10:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Az első babámat havonta ultrahangozták. Most a másodikat várom, és ahogy az előző hozzászóló is írta: igyekszem minél kevesebbszer zaklatni vele a kicsit.

Gondolj te is arra, hogy a babádnak nem kellemes érzés. Azt olvastam, hogy a babák érzékelik és zavarja őket. És láttam is ahogy pörög a pici lányom, nem akarja, hogy lássák...

Persze én is aggódok. De az ultrahanggal tudom, hogy sem meg nem előzhető, sem ki nem zárható minden fejlődési rendellenesség. Bizakodnunk kell, hogy egészséges lesz a babánk...

Én a 18. héten voltam ultrahangon és a doki szerint orvosi szempontból, csak a 32. héten indokolt az újabb ultrahang. Addig engem is csak kézileg vizsgált meg...

Ha valami genetikai rendellenesség van, akkor általában a magzatvíz is sok. Ezt pedig ultrahang nélkül is észreveszi egy jó doki. Próbálj megnyugodni és bízni: bizni a babádban, hogy tudja a dolgát és nízni a teremtőben, hogy vigyáz rá odabenn...

2011. máj. 5. 11:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Nalam sem volt semmi ok aggodalomra a 12hetes UHnal, a genetikain viszont ahol 19 hetes volt, talatak problemat amit vegul a szakorvos nem erositett. Ra egy honapra megint ellenorzes, de nem lattak semmi rendelleneset. Szuletes utan derult ki hogy igenis volt gond. Vannak dolgok amiket a havi UH sem tud neked megmutatni, de az aggodalom garantaltan nem segit. Nyugodj meg, biztosan minden rendben lesz.
2011. máj. 5. 20:04
 7/8 Avery ***** válasza:

Próbálj megnyugodni picit, az előttem szólókhoz annyit tennék hozzá, hogy hamarosan érezni fogod a mozgását a babának, ha eddig nem érezted. Abból is tudhatod majd, hogy jól van (persze nem folyamatosan fogod érezni egész nap).

Illetve, azt szoktam mondani, hogy amíg minden rendben van, addig nem "piszkálnak" a dokik - örülj neki. Ha gond lenne, akkor kellene gyakrabban járnod vizsgálatokra. Próbáld élvezni a terhességet, TUDD, hogy minden oké!

2011. máj. 6. 11:05
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó a biztató hozzászólást! Az is lehet, hogy már éreztem a mozgását, csak pontosan azt nem tudom, hogy mit kellene éreznem! Első terhességem!
2011. máj. 6. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!