Tapasztalatok ebben a dologban? (a többi lent)
18 hetesen lesz a köv. uh. igen még lehet baj.
de nem jellemző.
vegyél egy szívhang hallgatót ha ez segít...
Szia!
20 hetes kor alatt nem mer szívhangot keresni a védőnőd??? Ez nagyon meglepett...nekem már a 8. héttől egy pillanat alatt biztosra hallható volt...főleg a mai korszerű szerkezetekkel azért ez nem akkora kihívás mármint megtalálni)...16 hetesen te is biztosan megtalálod, ha veszel gépet.
Az uh-k miatt ne aggódj, én inkább az ellentéte miatt paráztam...hogy ne csináljanak túl sokat...
Külföldön vagyok kismama, és itt 3 uh van az egész terhesség alatt (Ny - Európában sok helyen)...de nekem már volt 4 és jövő héten lesz az 5....különböző indokok miatt. A tudomány mai állása szerint az ultrahang készülék nem árt a babáknak, de nem szeretik, és sok magzat heves mozgással reagál a gépekre...így nekem ez nem egy természetes dolog, én nem szeretem, amikor zaklatják őt, pedig én is féltem ám a picit. Szóval nyugalom:)
Az első babámat havonta ultrahangozták. Most a másodikat várom, és ahogy az előző hozzászóló is írta: igyekszem minél kevesebbszer zaklatni vele a kicsit.
Gondolj te is arra, hogy a babádnak nem kellemes érzés. Azt olvastam, hogy a babák érzékelik és zavarja őket. És láttam is ahogy pörög a pici lányom, nem akarja, hogy lássák...
Persze én is aggódok. De az ultrahanggal tudom, hogy sem meg nem előzhető, sem ki nem zárható minden fejlődési rendellenesség. Bizakodnunk kell, hogy egészséges lesz a babánk...
Én a 18. héten voltam ultrahangon és a doki szerint orvosi szempontból, csak a 32. héten indokolt az újabb ultrahang. Addig engem is csak kézileg vizsgált meg...
Ha valami genetikai rendellenesség van, akkor általában a magzatvíz is sok. Ezt pedig ultrahang nélkül is észreveszi egy jó doki. Próbálj megnyugodni és bízni: bizni a babádban, hogy tudja a dolgát és nízni a teremtőben, hogy vigyáz rá odabenn...
Próbálj megnyugodni picit, az előttem szólókhoz annyit tennék hozzá, hogy hamarosan érezni fogod a mozgását a babának, ha eddig nem érezted. Abból is tudhatod majd, hogy jól van (persze nem folyamatosan fogod érezni egész nap).
Illetve, azt szoktam mondani, hogy amíg minden rendben van, addig nem "piszkálnak" a dokik - örülj neki. Ha gond lenne, akkor kellene gyakrabban járnod vizsgálatokra. Próbáld élvezni a terhességet, TUDD, hogy minden oké!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!