Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dilemmában vagyok: hol aludjon...

Dilemmában vagyok: hol aludjon a babánk?

Figyelt kérdés

3 szobás lakásunk van.

A hálónkat és a babaszobát egy fal választja el, tehát közel van. Vettünk légzésfigyelőt is. A babaszoba full be van rendezve, mindene megvan bent.

Nem szeretném, ha közénk szokna, de úgy érzem, nem fogok tudni külön szobában aludni tőle eleinte :-(

Mit javasoltok?

-mózesben aludjon velünk egy szobában az első néhány hétben/hónapban? (akkor is használhatom a légzésfigyelőt? De akkor az éjszakai tevékenységek körülményesek, pl. pelenkázáshoz is mászkálni kell át a szobácskájába)

-vagy menjek át én a picink szobájába éjszakára? (ott kéznél lenne minden) De akkor mi lesz apával? Nem tesz rosszat a kapcsolatunknak, ha otthagyom?

A hálónkba nem fér a kiságy.

Mit javasoltok?? Ti mit tennétek?

2011. máj. 3. 19:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam is külön alszik, születése óta.

Kis fagyosszent, igényli a meleg plédet, szobát alváshoz, neki nem elég az a hőfok, amit mi szeretünk a férjemmel. Ha meleg van a mi szobánkban, akkor mi nem alszunk, ha hűvösebb, akkor ő visít, hogy fázik. Ráadásul macerás, mert mind a ketten nagy párnán alszunk, arra nem tehetem a kicsit, állandóan arra figyelni, hogy ne másszon be a párnához, ne csússzon be a takaró alá, ne ügyeskedje magára...

1-2-szer próbáltam hajnalban magam mellé venni, de iszonyú volt mind a kettőnknek. A baba érezte, hogy nem a helyén van, nekem meg minden apró rezzenésére kipattant a szemem... Gondolhatod, mennyi volt az alvásom...

Tápszeres, így is, úgy is fel kell kelni kaját csinálni, nem gond átmenni a szobájába, közben a férjem sem ébred fel, nyugodtan tud aludni.

Engem egyébként is frusztrál a gondolat, hogy ahol alszik a gyerekünk, mellette tapogatjuk egymást, szexeljünk.

2011. máj. 4. 09:07
 12/17 A kérdező kommentje:

Hűha, azt hiszem a döntésem nem lesz könnyebb :D

Összegezve a sok válasz után úgy gondolom, hogy

ha hazajöttünk a kórházból, éjszaka a szobácskájában fog aludni.

Aztán ha nem bírom:), vagy ő nem bírja, akkor ott alszom vele egy szobában egy darabig/ vagy ő velünk a mózesben.

2011. máj. 4. 10:46
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm 06:06-os, végigolvastam.

Nos , elhiszem hogy nem lettél okosabb. Én sem :)

De azért jó volt ennyi tapasztalatot olvasni, remélem majd néhány hónap, 1 év múlva én is írhatok valakinek erről :D

2011. máj. 4. 10:47
 14/17 anonim ***** válasza:
Ha ilyen közel van a gyerekszoba,lehet külön is az elejétől. De az biztos,hogy kényelmesebb ha melletted van és attól még nem fog odaszokni! Néhány hétig vagy hónapig lehet veletek is. Ezt neked kell eldönteni majd a gyakorlatban rájössz neked mi a legjobb. Légzésfigyelőt én így is úgy is használnék(használtam először is,most jön a tesó),mert csak így tudok nyugodtan aludni! Kistesó velünk lesz amíg át nem alussza az éjszakát,mert a nagyobbat félek zavarni fogja.
2011. máj. 4. 11:17
 15/17 anonim ***** válasza:
06:06-os vagyok.:-) Igen filózgatunk itt, és szinte első este el is fog válni, mit hogyan akarunk. Boldog babavárást neked!!!!
2011. máj. 4. 16:04
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:) Neked is! :):)
2011. máj. 4. 16:42
 17/17 anonim ***** válasza:

első vagyok :-)

az volt nálam a fura, hogy én totál a másik szobában akartam őt altatni, ott volt berendezve, meg sem fordult a fejemben, hogy mellettem aludna...Aztán hazahoztam a kórházból és egyszerűen el sem tudtam képzelni, hogy vigyem át oda szegénykémet...:-D

a következő babához megrendeltem a baba-mama ágyat :-) jut is, marad is anyából :-)

2011. máj. 7. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!