Dilemmában vagyok: hol aludjon a babánk?
3 szobás lakásunk van.
A hálónkat és a babaszobát egy fal választja el, tehát közel van. Vettünk légzésfigyelőt is. A babaszoba full be van rendezve, mindene megvan bent.
Nem szeretném, ha közénk szokna, de úgy érzem, nem fogok tudni külön szobában aludni tőle eleinte :-(
Mit javasoltok?
-mózesben aludjon velünk egy szobában az első néhány hétben/hónapban? (akkor is használhatom a légzésfigyelőt? De akkor az éjszakai tevékenységek körülményesek, pl. pelenkázáshoz is mászkálni kell át a szobácskájába)
-vagy menjek át én a picink szobájába éjszakára? (ott kéznél lenne minden) De akkor mi lesz apával? Nem tesz rosszat a kapcsolatunknak, ha otthagyom?
A hálónkba nem fér a kiságy.
Mit javasoltok?? Ti mit tennétek?
Az én kisfiam is külön alszik, születése óta.
Kis fagyosszent, igényli a meleg plédet, szobát alváshoz, neki nem elég az a hőfok, amit mi szeretünk a férjemmel. Ha meleg van a mi szobánkban, akkor mi nem alszunk, ha hűvösebb, akkor ő visít, hogy fázik. Ráadásul macerás, mert mind a ketten nagy párnán alszunk, arra nem tehetem a kicsit, állandóan arra figyelni, hogy ne másszon be a párnához, ne csússzon be a takaró alá, ne ügyeskedje magára...
1-2-szer próbáltam hajnalban magam mellé venni, de iszonyú volt mind a kettőnknek. A baba érezte, hogy nem a helyén van, nekem meg minden apró rezzenésére kipattant a szemem... Gondolhatod, mennyi volt az alvásom...
Tápszeres, így is, úgy is fel kell kelni kaját csinálni, nem gond átmenni a szobájába, közben a férjem sem ébred fel, nyugodtan tud aludni.
Engem egyébként is frusztrál a gondolat, hogy ahol alszik a gyerekünk, mellette tapogatjuk egymást, szexeljünk.
Hűha, azt hiszem a döntésem nem lesz könnyebb :D
Összegezve a sok válasz után úgy gondolom, hogy
ha hazajöttünk a kórházból, éjszaka a szobácskájában fog aludni.
Aztán ha nem bírom:), vagy ő nem bírja, akkor ott alszom vele egy szobában egy darabig/ vagy ő velünk a mózesben.
Köszönöm 06:06-os, végigolvastam.
Nos , elhiszem hogy nem lettél okosabb. Én sem :)
De azért jó volt ennyi tapasztalatot olvasni, remélem majd néhány hónap, 1 év múlva én is írhatok valakinek erről :D
első vagyok :-)
az volt nálam a fura, hogy én totál a másik szobában akartam őt altatni, ott volt berendezve, meg sem fordult a fejemben, hogy mellettem aludna...Aztán hazahoztam a kórházból és egyszerűen el sem tudtam képzelni, hogy vigyem át oda szegénykémet...:-D
a következő babához megrendeltem a baba-mama ágyat :-) jut is, marad is anyából :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!