Ha mondjuk az 5. hónaptól kezdve táppénzen vagyok attól még a rendes fizum alapján számolják ki a GYED-et igaz?
Figyelt kérdés
2008. febr. 14. 09:17
1/4 anonim válasza:
Az elmúlt egy évet veszik alapul, vagyis benne lesz a táppénzes időszakod is.Legalábbis én így tudom.
2/4 anonim válasza:
Nem számítják bele. A 2007-es évben kapott átlagkereseted alapján számítják majd a GYED-et. (vagyis a lezárt évet számolják) a 2008-as évben kapott fizud, már nem számít bele .
3/4 anonim válasza:
A gyedhez a szülést megelőző két évben legalább 180 napot munkaviszonyban állásod alapján kapod meg. Ha idén fogsz szülni, akkor a tavlyi év átlagkeresete alapján állapítják meg a tgyást, majd a gyedet. Ezt évente felülvizsgálják és ujra számolják. PL ha jövő januárban az idei év alapján állapítják meg a gyeded új összegét, amit jövőre kapsz, stb...
Tehát e gyed mindenkinek egyre kevesebb lesz minimum 2-3 e Ft-tal! Sajnos! Az utólsó év a gyerek 2-3éves kora között már csak gyest kapsz, ami 24 eFT.
bővebben: oep.hu
4/4 Tóth Tímea Judit válasza:
Igaz a 180nap biztosítottság csak a szülés napján is meg kell lenni,onnan visszafelé kell meglenni a 180napnak. Akkor számítják az elözző év átlag keresetének a 70%-át.Ha csak 180nap biztosításod van,de nincs szülésig meg a folytonosság akkor viszont a mindenkori minimálbér kétszeresének a 30%-át számolják.Sajna ez így van.Neked viszont meglessz,mert táppénzen leszel és így megvan a folyamatosság.Üdv 19hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!