Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Harmadolhatja-e a munkaadóm...

Harmadolhatja-e a munkaadóm az éves szabadságomat, ha június végére vagyok kiírva és április 1-től táppénzre szeretnék menni?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Nem találtam erre megfelelő paragrafust a munkatörvénykönyvben...de ma mondta a munkaadóm, hogy mivel ápr.1-től táppénzre megyek ezért az össz. szabimat harmadolja és így még 6 vagy 7 napom marad,amíg dolgozom. Kicsit megdöbbentem.És a maradék? Azt így is úgyis ki kell fizetni nem? Tehet ilyen intézkedést?
2008. febr. 14. 08:49
 1/10 anonim ***** válasza:
Erre ne vegyél mérget, de én azt az információt kaptam, hogy én döntöm el, hogy kiveszem-e előtte az éves szabimat vagy sem. Ilyen harmadolásról még nem hallottam.
2008. febr. 14. 08:57
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia!Én júniusban már nem dolgozom, (augusztusban szülök) és onnantól táppénzen leszek.Nálunk ugy van(állami szféra, tehát tuti van rá törvény is), hogy jár az egész évi szabi, vagy kiveszem vagy nem.Vagy kifizetik (mondjuk nálunk nem), vagy tolod magad előtt tehát mielőtt visszajönnék dolgozni előtte azzal indítok hogy kiveszem.Szóval a lényeg hogy nem arányosítanak!
2008. febr. 14. 08:59
 3/10 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, június jár az évi szabadságod fele, tehát nem harmadolni, hanem felezni kell és amikor ismét dolgozni mész akkor majd a fennmaradó szabadságaidat a munkáltatódnak ki kell adnia.
2008. febr. 14. 09:28
 4/10 anonim ***** válasza:
Az éves szabadság időarányosan jár, ezért jól mondta, csak nem jó szót használt a munkáltatód. Pl. januárban nem veheted ki az éves szabidat, csak, ha a munkáltatód ezt hagyja.A napok felére pedig joga megmondani, mikor tud a munkahelyeden helyettesíteni, mely napokon veheted ki.
2008. febr. 14. 09:34
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat, mostmár kicsit tisztábba kép. Még kiegészítésnek annyi, hogy közalkalmazotti szférában dolgozom és úgy tudom, hogy a munkaadó a terhes alkalmazottját el kell hogy engedje az egyes vizsgálatokra és erre nem kell, hogy külön szabadságot vegyen ki.Én eddig mindig szabit vettem ki, ha vizsgálatra mentem így ha felezik az éves szabijaimat,akkor nem biztos, hogy marad a többi vizsgálatra ahová még mennem kell.És akkor majd fizetetlen szabit kell kivennem, hogy elmehessek a vizsgálataimra? Szóval kicsit zavar a dolog.
2008. febr. 14. 09:44
 6/10 anonim ***** válasza:
Táppénz előtt csak időarányosan lehet kivenni szabit, a többit szülés után fizetik ki neked, én most jártam így...
2008. febr. 14. 10:03
 7/10 anonim ***** válasza:
A vizsgálatok ideje igazolt fizet távolétnek minősül, de a vizsgálat után menni kell dolgozni én így tudom és is közalkamazott vagyok.
2008. febr. 14. 10:51
 8/10 anonim ***** válasza:
Szintén közalkalmazott vagyok.Napi 3 órát igazoltan lehetsz távól orvosi vizsgálat miatt.Viszont ha több időbe telik sajna szabit kell kivenni.És nálunk az egész évi szabi jár nem arányosítanak!
2008. febr. 14. 12:09
 9/10 anonim ***** válasza:

Figyelj csak! Ha téged ez az egész hercehurca nagyon zavar, akkor irasd ki magad most táppénzre és egye meg a penész őket!!!!

Bármelyik doki tud írni a háziorvosodnak egy olyan papírt, hogy veszélyeztetettt vagy és javasolja a táppénzre történő felvételt!!

Most csak magaddal és a babéddal foglalkozz, ne hagyd, hogy bárki felbosszantson!

Boldog babavárást!!!

2008. febr. 14. 13:08
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm Mindenkinek! Aranyosak vagytok, sokat segítettetek.
2008. febr. 14. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!