Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagy baj, ha nem végeztetem...

Nagy baj, ha nem végeztetem el a terhességem alatt a költségtérítéses Down-kór szűrést?

Figyelt kérdés
Ugyanis egyik orvos sem hívta fel a figyelmem a vizsgálat lehetőségére!!!
2011. ápr. 29. 16:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
46%

Én sem csináltattam meg. Nekem is minden eredményem jó lett. Kedves második a down kor nem kialakul, hanem öröklődik. Ott komoly genetikai gondnak kell lenni egyik vagy másik családban, hogy kialakuljon. Szerintem ne aggódj nem lesz semmi gond, ha eddig jók az eredményeid.

Boldog babavárást.

2011. ápr. 29. 18:12
 12/21 sumergo ***** válasza:

Azért az integrált teszt elég pontos eredményt ad. Én megcsináltattam, szerintem 25 ezret megér, hogy biztosabb lehessek abban, hogy egészséges. Tudom a magzatvíz mintavétel a legbiztosabb. De 7 évig szenvedtem, hogy összejöjjön a pocimban ez a baba, nem fogom kockáztatni az életét. Minden lehetséges módon megnézetem, és nem sajnálom rá a pénzt. Az UH-n megvolt az orrcsontja, nyaki redő is rendben volt, a gerince is. A doki mondta is, hogy valószínűleg minden ok, de azért ezt is megcsináltattam.

Az integrált teszt az ultrahanggal kombinálva 97%-os biztonsággal megmondja, van-e gond.

El fogunk menni 4d-re is.

Nem gondolom, hogy attól, hogy többféleképp megnézetem, még ostoba vagyok, mert hagyom magam lehúzni.

Nem muszáj megcsináltatnod nagyokos, de azért mert én megcsináltatom ne alkoss rólam véleményt. Szánalmas és ostoba vagy!

2011. ápr. 29. 18:49
 13/21 sumergo ***** válasza:
47%
Ha valami felesleges, akkor az az Afp vizsgálat, ugyanis kb. 50 % a találati aránya, tehát ha jó az érték, attól még pont 50 % az esély arra, hogy beteg a baba.
2011. ápr. 29. 18:54
 14/21 anonim ***** válasza:
54%

Az AFP-nek nincs találati aránya, mert az égvilágon semmit nem akar eltalálni. Illetve azt, hogy a magzat mennyi AFP-t bocsát ki és ezt 100%-osan pontosan méri. Csak maga ez az adat nem jelent sokat, mert annyira változó értéke van.

És aki meg egy valószínűségszámításra azt írja, hogy pontos. Azzal még vitába szállni sem érdemes, hiszen nyilvánvaló, hogy gimnázium negyedik osztályából kimaradt. 8 általánossal ezt meg nehéz felfogni, belátom. Úgyhogy valóban, sokat vártam tőled bocs.

2011. ápr. 29. 20:43
 15/21 anonim ***** válasza:

nagyon furcsa nekem, én babám már 1,5 éves, nekem se "hívták fel a figyelmet", elküldtek, ingyen volt, gondolom kötelező is mert kaptam időpontot a kórháztól, aztán sms-t, a kóddal amivel meg tudtam a neten nézni az eredményt

ez milyen szemétség, hogy fizetős lett :O

bocs lányok de kiakadtam!

2011. ápr. 30. 00:44
 16/21 anonim ***** válasza:
A genetikus szerint is baromság a kombinált tesz, és csak lehúzás. Statisztikai adatok alapján egy arányszámot ad. Ha nem javasolták neked, akkor nincs rá szükséged. Halálra tudják vele rémiszteni a kismamákat, aztán rohannak a következő drága vizsgálatra. Nincs rá szükség. Bármi gyanús lett volna, úgyis továbbküldtek volna, mert a felelősséget mindig átrakják rád!!! Minden rendben van, nyugodj meg, ne aggódj, mert az nem tesz jót.
2011. ápr. 30. 10:19
 17/21 sumergo ***** válasza:

20.43-as. Nézz jobban utána, a neten, remélem olvasni azért tudsz, igenis, a szimpla Afp vizsgálatnak is van találati aránya. Én sem az ujjamból szoptam az 50-50%-ot.

Mellesleg nekem genetikai tanácsadáson is javasolta a doktornő, a nődokim is javasolta, és a védőnőm is az INTEGRÁLT tesztet, ami nem azonos a kombinált teszttel.

Gondolom azért mindenkinél nem vagy okosabb, ha igen, és ennyire otthon vagy az örökléstanban, akkor meg nem itt kellene lenned! Mellesleg diplomás vagyok, a matek és a statisztika voltak a kedvenc tárgyaim, és én hiszek a statisztikának is, de semmi közöd hozzá!

Mielőtt sértegetsz vkit, és ostobának nevezed nézz utána jobban a dolgoknak, ja és ne várj tőlem semmit, mert nem akarom, és érted, vagy neked biztosan nem tennék semmit.

Miért is kéne, hisz annyira okos vagy????

2011. ápr. 30. 10:36
 18/21 sumergo ***** válasza:
Ja, és az Afp-t egyáltalán nem mérik 100 %-osan, ugyanis ahhoz, hogy a kibocsátott mennyiségét PONTOSAN mérni lehessen, ahhoz korrigálni kellene az anyai testsúllyal, az anya szervezetében keringő vér pontos mennyiségével (még az sem mindegy anyuka mennyit ivott a vérvétel előtt!), és a magzatvíz mennyiségével. Úgyhogy az a bizonyos 100 %, csak egy tipp, és elég gyengén megbízható.
2011. ápr. 30. 10:41
 19/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 24 hetes vagyok, és se a védőnőm, se a magán dokim nem hívta fel a figyelmemet arra, hogy hát igen lenne egy ilyen lehetőség x összegért. Első babámat várom és amire megkaptam a beutalóm elmentem, de kb a 12. hét környékén olvastam először a downkor szűrésről és mire oda jutottam, hogy megkerestem ki végezheti el nálunk (nem pesti vagyok ugyanis) és hogyan is kell intézni addigra már kicsúsztam az időből. Még a dokimat is felhívtam, hogy hogyan működik ez a szűrés, és ő is csak annyit mondott, hogy talán Debrecenben csinálnak egy ilyet.

Azóta mikor eszembe jut mindig bánom, hogy nem voltam gyorsabb és követelőzőbb. De mást nem tudok tenni, mint reménykedni, és imádkozni, hogy a babám egészséges.

2011. ápr. 30. 12:28
 20/21 anonim ***** válasza:
feleslegesen vitaztok.en jovoheten szulok36eves vagyok.voltam ilyen szuresen nem kellett fizetni!!!az eredmeny eleg szar lett,jol felidegesitettem magam.elmentem magzatvizvizsgalatra,hal istenek jo lett az etedmeny.a teszt akkor is hozhat rossz eredmenyt ha semmi gond nincs.nalunk az ok az volt hogy az ultrahangos nem irt pontos eredmenyt csak annyit hogy a nyakiredo 3mm alatti.ezert a tesztnel nem tudtak beirni igy ugy vettek hogy a nyaki redo eredmeny rossz
2011. ápr. 30. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!