Nagy baj, ha nem végeztetem el a terhességem alatt a költségtérítéses Down-kór szűrést?
Hú kedves második, de okos vagy...
Nálunk még csak a lehetőségét sem vetették fel, hogy van ilyen. Honnan is kéne tudnom?
Szerinted ezen múlik, hogy egészséges lesz-e? Ha igen, akkor mért nem csinálják automatikusan mindenkinek? Csak nem azért, mert így beszedhetnek 30 ezret??
Én sem csináltattam meg a fizetős vizsgálatot, az AFP-m is rendben és az ultrahangon is minden rendben volt, orrcsontja is látszik! Ja és normálisnak is tartom magam :)))
20 hetes km
Figyelj a fizetős vizsgálat átverés, nem is akármilyen.
Az égvilágon semmit de semmit nem mond a betegségekről, illetve nem többet, mint amennyit egyébként is tudsz. Vagy Down kóros a gyereked vagy nem. Jó, mondjuk, aki ostoba és nem kell neki a pénz, el kell venni- úgyhogy nem átverés, szimpla üzlet.Kapsz egy számot, hogy mennyi az esélyed. Ha 1:2, akkor azt jelenti vagy az lesz vagy nem. és ha 1: 5 millióhoz, az is pont ugyanezt.-csak itt lehet ujjongani, mert baromi szerencsésnek kell lenni, hogy belehúzd, de az esély pont ugyanannyi rá. A Wikipédiára beütöd, alapesetben 1: 680 az esély, ez 30 éves korban 1:1000 és 40 éves korban 1:100-ra csökken.
Teljes bizonyossággal csak magzatvízvétellel, géntérképből tudják megmondani. Ezt meg a terhesség bármely szakaszában el lehet végeztetni, de nagy kockázatú beavatkozás, azért nem javasolt.
Plusz a Down kórnak egyértelmű külső jegyei vannak, így felesleges is ez a vizsgálat, hiszen egy jó szonográfus látja ultrahangon, hogy baj van és akkor úgyis magzatvízvételre küldenek, ahol géppel megnézik és azt mondják Down-kóros, de még kézi vizsgálatot is végeznek és csak aztán jelentik ki, hogy biztosan Down kóros.
Úgyhogy én hálás lennék a sorsnak, hogy lemaradtam, ezt a pénzt meg elkölteném valami hasznosra, ami tényleg a gyerek érdekeit szolgálja, mert ez a vizsgálat egy cseppet sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!