Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagy baj, ha nem végeztetem...

Nagy baj, ha nem végeztetem el a terhességem alatt a költségtérítéses Down-kór szűrést?

Figyelt kérdés
Ugyanis egyik orvos sem hívta fel a figyelmem a vizsgálat lehetőségére!!!
2011. ápr. 29. 16:34
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Te döntesz, hogy elvégeztetsz-e bizonyos vizsgálatokat, ez is közéjük tartozik, ezért felelősére senki nem fog vonni
2011. ápr. 29. 16:36
 2/21 anonim ***** válasza:
4%
Te nem vagy normalis! Es ha Dan koros lesz a gyereked? Az jobb lesz? Minden penzt meger, ne ezen sporolj!!
2011. ápr. 29. 16:39
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Hú kedves második, de okos vagy...

Nálunk még csak a lehetőségét sem vetették fel, hogy van ilyen. Honnan is kéne tudnom?

Szerinted ezen múlik, hogy egészséges lesz-e? Ha igen, akkor mért nem csinálják automatikusan mindenkinek? Csak nem azért, mert így beszedhetnek 30 ezret??

2011. ápr. 29. 16:44
 4/21 anonim ***** válasza:
Hany hetes vagy?
2011. ápr. 29. 16:45
 5/21 anonim ***** válasza:
Afp,nyaki redo,ultrahangok rendben voltak?Ha igen,akkor nem kell izgulnod
2011. ápr. 29. 16:48
 6/21 A kérdező kommentje:
Itt nem arról van szó hogy spórolni akarnék(nekem bármit megér a kisbabám egészsége!!!) hanem arról, hogy első terhességem, az orvos nem tájékoztatott a lehetőségekről időben(sőt egyáltalán nem) és már 20 hetes vagyok, így valószínű, hogy kifutottam az időből!!!
2011. ápr. 29. 16:58
 7/21 A kérdező kommentje:
Eddig minden leletem rendben van(afp,ultrahang vizsgálatok,2-szer voltam genetikai tanácsadáson ott is minden rendben volt)
2011. ápr. 29. 17:02
 8/21 anonim ***** válasza:
Akkor szerintem nincs miert aggodnod,de ha tutira akarsz menni menj el egy 4d-s uh-ra
2011. ápr. 29. 17:11
 9/21 anonim ***** válasza:

Én sem csináltattam meg a fizetős vizsgálatot, az AFP-m is rendben és az ultrahangon is minden rendben volt, orrcsontja is látszik! Ja és normálisnak is tartom magam :)))

20 hetes km

2011. ápr. 29. 17:22
 10/21 anonim ***** válasza:
4%

Figyelj a fizetős vizsgálat átverés, nem is akármilyen.

Az égvilágon semmit de semmit nem mond a betegségekről, illetve nem többet, mint amennyit egyébként is tudsz. Vagy Down kóros a gyereked vagy nem. Jó, mondjuk, aki ostoba és nem kell neki a pénz, el kell venni- úgyhogy nem átverés, szimpla üzlet.Kapsz egy számot, hogy mennyi az esélyed. Ha 1:2, akkor azt jelenti vagy az lesz vagy nem. és ha 1: 5 millióhoz, az is pont ugyanezt.-csak itt lehet ujjongani, mert baromi szerencsésnek kell lenni, hogy belehúzd, de az esély pont ugyanannyi rá. A Wikipédiára beütöd, alapesetben 1: 680 az esély, ez 30 éves korban 1:1000 és 40 éves korban 1:100-ra csökken.

Teljes bizonyossággal csak magzatvízvétellel, géntérképből tudják megmondani. Ezt meg a terhesség bármely szakaszában el lehet végeztetni, de nagy kockázatú beavatkozás, azért nem javasolt.

Plusz a Down kórnak egyértelmű külső jegyei vannak, így felesleges is ez a vizsgálat, hiszen egy jó szonográfus látja ultrahangon, hogy baj van és akkor úgyis magzatvízvételre küldenek, ahol géppel megnézik és azt mondják Down-kóros, de még kézi vizsgálatot is végeznek és csak aztán jelentik ki, hogy biztosan Down kóros.

Úgyhogy én hálás lennék a sorsnak, hogy lemaradtam, ezt a pénzt meg elkölteném valami hasznosra, ami tényleg a gyerek érdekeit szolgálja, mert ez a vizsgálat egy cseppet sem.

2011. ápr. 29. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!