Van olyan testhelyzet alváshoz, amely a legjobb lehet a magzatnak vmilyen okból?
Egész éjjel jobb oldalon aludtam. Reggel azt vettem észre, hogy a babám a hasam jobb oldalán nyomja ki magát éss nem nagyon akar mocorogni.
Ártalmas lehetett neki az oldalfekvés?
Szió!
Nem hiszem, hogy ártalmas lett volna neki. Maximum kényelmetlen, de akkor böködött volna, hogy fordulj meg. Azt mondják, hogy bal oldalt a legjobb feküdni, aludni, az a legjobb a babának. Én csak oldalt tudok, másképp nem. De az éjjel nem tudtam elaludni, mert a bébi sehogy sem akart megnyugodni, állandóan fészkelődött és olyanokat rúgott, hogy mire pont elaludtam volna felébresztett. Csak akkor maradt nyugton ha háton feküdtem, de háton meg lehetetlenség elaludni... Szóval most elég kómás vagyok...
Minden jót!
21,3 hetes
Én hason szerettem aludni, így mikor terhes lettem, voltam bajban! Az oldalon fekvés a "legegészségesebb" elvileg. Ha a babának nem jó, tényleg addig fészkelődik, ameddig vagy ő nem talál kényelmes testhelyzetet, vagy te át nem fordulsz úgy, hogy neki jó legyen. Nagyon tudom ajánlani a szopipárnát, a babám már 6 hós, de nagyon sok hasznát vesszük a mai napig! Míg pocakos voltam, oldalfekvésben felraktam rá a lábam, így nagyon jóízűen tudtam aludni és nem kellett félnem, hogy esetleg álmomban "ráfekszek". A kórházba is vittem, nélküle nem is tudom hogy viseltem volna azt a borzalmas ágyat, meg ha a babám az ágyon hagytam, odaraktam mellé és így nem féltem, hogy véletlen leesik. Az itthoni szoptatásról már nem is beszélve. Persze szopipárna helyett jó egy keményebb nagypárna is.
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!