Miért mondják hogy diétázzak? Mit lehet enni egy diéta alatt, mit kerüljek? Tényleg sokat híztam?
én 29 hetes vagyok, igaza az 'albérlőm' egyedül van :)))
13 kilót híztam eddig, amúgy semmi bajom, hátrányom nincsen ebből, legalábbis a vizsgálatok nem ezt mutatják.
A védőnő és az ottani felülvizsgáló 'bohóc' állandóan Rubint Réka --> 9 hónap alatt 1 kiló plusszal jön, én végig hallgatom aztán kimegyek. Majd 1 hónap múlva megyek a következő 'bohóckodásra'.
A szülészem, mikor meghallotta, hogy diétára fogtak, közölte, hogy felejtsem el, mivel semmi bajom nincs és ezzel csak árthatok, minthogy többet tegyek a magzatért.
Én alapból úgy vélekedek, hogyha a gyermekemnek nincs semmi baja ettől, akkor miért erőlteti?
Oké, hogy az utolsó hónapban 3× akkora leszek, mert akkor fog ő is látványosabban megugrani, de nem hinném, hogy pl. 13 kiló a világ vége lenne.
Főleg, hogy az ismeretségi körömben alig volt olyan nőci, aki csak +9-10 kilót hízott volna. Mindegyik +15-20, max 30 kilóval zárt és semmi bajuk se lett, sem a gyereknek sem nekik.
2. vagyok.
Én úgy csináltam, hogy reggelire szenya vagy müzli. Utána bevettem a reggeli 'csemegéket': terhesvitamin, vas, c vitamin, d vitamin, etc.
10órakorrok kopogtak, akkor megettem egy zsömlét kefirrel vagy ropit. De ehetsz gyümölcsöt is.
12 - 2 között ebédeltem, attól függően párom mikor indult munkába, mikor ért haza.
4 órakor megettem egy rahedli gyümölcsöt. ált. kiwit, abból is 4-5 darabot. almát, narancsot. változó, hogy mit kívántam éppen.
Este 6 - 8 között vacsoráztunk, szintén párom függő volt.
Akkor vagy melegszenyát ettem, vagy kemény tojást, szenyát. Lényeg az volt, hogy hagymát vagy vmilyen zöldséget egyek hozzá.
Elmúlt 2 hétben minden este kígyóuborkát eszem és a kiwi adagom eléri a napi 8-10 darabot.
Amúgy, ha sokszor eszel keveset, akkor semmi bajod nem lesz, akár terhes valaki akár nem.
Plusz, fektess rá nagyobb hangsúlyt a csirkehúsra, az nem hizlal meg májat egyél.
A vasra mindig figyelj oda!! Főleg, hogy 3an vagytok!!!
Szia
Legközelebb ha beszól a védőnő, kérdezz rá pontosan, hogy is gondolja. Ha komolyan mondja, akkor javasoljon egy szakembert (dietetikust), aki segít beállítani az étrended. De ez a szöveg, hogy sokat híztál, ez nem mérvadó. Én is diétáztam a terhességem alatt, mert a cukrom határeset lett, és a lábaim is nagyon viszeresedni kezdtek. Speciális étrendet állítottak össze nekem, napi menümintákat írt össze a dietetikus, ami kb. 3-4 hétre volt elegendő ismétlés nélkül. Én nagyon jól éreztem magam tőle. Ráadásul a hízásom is megállt, könnyebben mozogtam stb., mégis 4 kiló feletti babám született :-D
De csak úgy szakember nélkül nem mernék diétázni terhesen.
13:51 vagyok
Minden kórházban/sztkban van ingyenes dietetikus, tehát nyugodtan kérd el a védőnődtől az elérhetőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!