Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 10 hetes vagyok, antibébi...

10 hetes vagyok, antibébi mellett. Utoljára 5 hetesen voltam dokinál, a 13. héten kell visszamenni. Se védőnőhöz, se máshová nem küldött. Felelőtlen az orvos, vagy én bonyolítom túl? Ma barna folyásom volt és görcsölök. Lehet a vetélés előjele?

Figyelt kérdés
van arra konkrét vizsgálat h az antibébi károsította e a babámat?
2008. febr. 12. 23:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi,az antibébi miatt ne aggódj,a mai tabik annyira alacsony hormontartalmúak,hogy a kicsinek semmi baja nem lesz tőle.(Nőgyógyász mondta,mikor bután néztem rá,hogy de én rendesen szedtem a tabit.)

13.héten megcsinálja a genetikai Uh-t is.Ha bízol a dokiban,akkor maradj nála,de én lehet elmennék egy másikhoz,mert a gyakorlat,nem ez.A gyakorlat az,hogy az első trimeszter végéig kapsz egy papírt babáról,ami alapján a védőnő kiállítja a kiskönyvet(amivel ugye nincs vizitdíj!)és gondozásba vesz.Én a 11.héten mentem el hozzá,mert akkor volt időm.Lassan érik az első vérvétel is,vércsoport meghat,és ellenanyagszűrés.Illetve visszahívnak a 12-13. heti első genetikai UHra.Ennek eredményével kapsz AFP beutalót,majd mehetsz vissza a 18-20.heti második genetikai UHra.Orvosi papír nélkül,viszont a védőnő nem tud gondozásba venni.5 hetesen nem nagyon láthatott szívműködést,ilenkor 8-9 hetesen szokták visszahozni.

A barnázással pedig illik orvoshoz fordulni,amilyen gyorsan csak lehet.Lehet kapsz két hét betegszabit,és pihizneg kell ennyi az egész,lehet kell valami gyogyi,és lehet vetélés jele is.Azt hogy a saját dokidhoz mész-e vagy keresel másik,azt a fentiek alapján mérlegeld!

2008. febr. 13. 06:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát tényleg jobb lenne mihamarabb dokihoz menned,mert a vérezgetés,és a görcsölés eggyütt nem túl jó előjel.
2008. febr. 13. 09:08
 3/8 anonim ***** válasza:

Engem sem látott orvos az 5. és 12. hét között, de a védőnő igen. Mindenhol más a rendszer, hogy mikor küldenek el védőnőhöz, de te ettől függetlenül felkeresheted:-)

A barnázás még nem lenne magában gond, de a görcsök miatt jó lenne, ha nagyon hamar elmennél dokihoz és kizárná a bajt.

2008. febr. 13. 09:19
 4/8 anonim ***** válasza:

Igen, menj mihamarabb dokihoz, de ne ijedj meg, nekem is így kezdődött, barnáztam,meg görcsöltem, és kaptam Duphastont, hormonpótlásra,azóta minden ok(2 hét alatt rendeződött).Remélem nálad is csak ez lesz.

Én triregolt szedtem, és tabi elhagyás után 2 hétr lettem terhes, de semmi gond,nem tudom milyen gyszert szedtél, azt a dokival kellene megbeszélned,de a mai gyszerek legtöbbje olyan hormontartalmú,hogy nem okoznak semmilyen gondot.Van genetikai Uh-ra lehetőség. orvossal egyeztess.Sztem a doki a 13. héten akar elküldeni védőnőhöz,ehhez nem tudok hozzászólni, mert én 5 hetesen mentem, de engem egyből állományba vettek.

nem lesz semmi gond, csak nyugodj meg,remélem mire ezt olvasod, megjártad a dokit.Boldog ,panaszmentes babavárást kívánok!

2008. febr. 13. 11:00
 5/8 anonim ***** válasza:
az első genetikai uh-t
2008. febr. 13. 16:32
 6/8 anonim ***** válasza:
az első genetikai uh-t a 11. és a 13. hét között kell elvégezni. ügyelj arra, hogy időben menj!
2008. febr. 13. 16:33
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, de sajnos már késő volt, meghalt a babám.
2008. febr. 13. 17:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom:-(

Tudom most nem vígasztal semmi, de talán gondolj arra, hogy inkább most ,mint betegen szülessen.Bár mondom, most biztos semmi nem érdekel,de próbálj megnyugodni.

2008. febr. 14. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!