Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Augusztusban születik a...

Augusztusban születik a babánk. Milyen méretből és mennyi ruhát vegyek neki?

Figyelt kérdés
Azért nem tudom eldönteni, mert pl. 62-es azt mondták, hogy kb. 2 hónaposan jó neki, viszont akkor meg lehet a melegebbet kéne választani belőle, nem? 56-osból csak vékonyabbat vegyek, vagy milyet és mennyit?
2011. ápr. 22. 11:46
 1/9 anonim ***** válasza:

Attól függ, mekkora babád születik és milyen gyorsan fog hízni:)

Lehet, hogy egy hónaposan már kell neki a 62-es.

Én vennék egy-két rövid ujjú body-t, túl sokat nem, mert utána közeleg az ősz. Elég pár db.

Hosszú ujjúból vennék 5 db-ot, 68-asból szintén. De ha három naponta tudsz mosni, ennél több nem is nagyon kell.

Rugdalózóból szerintem a legkisebb méretből elég 3-4 db, minél nagyobb a gyerek, annál több db-ot vehetsz.

2011. ápr. 22. 11:55
 2/9 anonim ***** válasza:

szia

az én babám márciusi baba

egy átlag súllyal született kiscsaj

3250 gramm 51 centi.

aranyos volt, mert vettünk neki egy 56 as bodyt hogy majd a kórházból abban hozzuk haza..

hát totál nagy volt rá :)

úgyhogy minden baba más és más na meg a méret.

a lényeg hogy nem kell venned nagyon sokat egyfajta méretből mert hamar kinövi.

mindenből max 3- mat..

legyen 3 hosszú újjú body, 3 rövid ujju, 3 rugdalozó

és legalább 10 ruhapelenka na az hamar koszos lesz ( büfi stb..)

akkor zoknik, kisnadrág, felsők..

persze legyen köztük melegebb is hűvősebb időre...

hamar kinőnek mindent, nem kell annyira sokat venni ! :)

14 hós baba anyukája

2011. máj. 20. 17:43
 3/9 anonim ***** válasza:
Szia! Átlag babám van 3500 grammal és 52 centivel született. Kb egy hónapig horta az 56-os ruhákat, azóta hordja a 0-3 hós méretű illetve a 62-es ruhákat. Ahogy látom többen írták, hogy nem kell sok pici ruha, nekem más a tapasztalatom, nekünk legalább 10 volt mindenből és így is előfordult, hogy a "tartalékhoz" kellett nyúlnak, lebukta, nyakikg kakilta magát, kifolyt a pisi stb. Én azt mondom, hogy 56-os méretben legyen mondjuk 10 rövid ujjú body, 5 hosszú, pamut hosszú ujjú lábfejes elöl végig patentos rugi 10 db, napozó 10 db, pamut kiszokni 5 db, sapka 3 db, kardigán 2db, 2-3 rövid ujjú póló. 62-es méretben legyen 10 hosszú illetve 5 rövid ujjú body, kb 15 rugi (plüss és pamut, mindig végig és elöl patentos, ez a praktikus, füles kissapkák, 2-3 kisnadrág, póló, pulcsi, egy cipő, 1-2 tutyi, egy vagy 2 átmeneti overáll. Boldog babázást 3 hónapos Koppány anyuja
2011. máj. 20. 20:44
 4/9 anonim ***** válasza:
Horta=hordta bocsi Ui: a mennyiségeket arra alapozom, hogy előfordult, hogy egy nap 5 ször öltöztettem át ;) Textilpelusból legyen legalább 20 db Kicsi is és nagy is, ha nem találsz kicsit vágd 4 felé a nagyot és szegd körbe. Szerintem sokkal inkább megéri használtan bizományiba, vaterán, turiba stb sok kis ruhát beszerezni, mint 2 naponta mosni!
2011. máj. 20. 20:50
 5/9 A kérdező kommentje:
Vettem már pár dolgot, íme: 56-os méret:2 db hosszú ujjú rugi, 4 db rövid ujjú body, 2 db kétrészes együttes. 60-as méret: 1 hosszú ujjú rugi, 1 kétrészes együttes, 1 db hosszú ujjú body. Ja, és van még 1 pár zokni, 2 sapi, és 5 db textilpelenka. Anyukám meg anyósom mondták, hogy majd ők vesznek még akkor, amikor megszületik, akkor tudják már a pontos méretet. Ezért gondoltam, hogy 62-est vennék már. Szerintetek?
2011. máj. 20. 22:25
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia! Én is a több ruha híve vagyok, viszont az előttem szólóval nem értek mindenben egyet.

Pólót még ma se használunk (15hó a fiam), és nekem a napozó = a rövid ujjú/ujjatlan bodyval (vagyis nem különböztetem meg tőle).

10-15db nálunk is az ideális. A babakaki nagyon híg az elején, és a legjobb pelenkák se tartják bent. Mi is többször öltöztünk naponta. Hogy rövid vagy hosszú ujjú? Vegyesen legyen a legkisebb méretből az augusztus miatt, a következőből már csak hosszú. (A hosszút feltudod türni, de a rövidhez nem tudsz toldani.)

Rugi nekem pont annyi volt, mint body. Mindhez párosítottam egyet. (Pl. fehér rugi alá nem adtam színes bodyt, mert nagyon átütött.) Utáltam a plüsst! Még a nemlátszó szöszök is rátapadnak. Idegesítő egy picurnál, akit legszívesebben steril szobában tartana az ember. És nem is kell melegebb egy sima pamutnál. A tescos a legtutibb rugi! Jó az ára, a minősége meg kiváló.

Ott vettem még ugyanolyan puha anyagú felső+nadrág szettet. Jól jött mikor meleg volt a rugihoz, de hűvös a csak bodyhoz.

Sapit csak egyet használok mindig. Mindig évszaknak megfelelő anyagút, amit minden ruhájához rátudok adni. Azt nem kell olyan sűrűn mosni.

Zokni is csak pár darab volt.

A korházból hazahozós ruhánk nekünk is óriási volt, pedig 56 volt beleírva. És nem a babám volt kicsi, hanem össze vissza számoznak. A tescos méretek egész reálisak, azt tudom ajánlani. Azt hiszem az 56-os ott a 0-0-ás. Ha több helyen vásárolsz, akkor mindig legyen nálad egy db ruci, amihez tudsz viszonyítani! Ha hosszú babát vársz, akkor 62-essel kezdj.

"Utcai" ruhát eleinte egyáltalán nem használtunk, mivel a puha pamut jó a folytonos fekvéshez.

A textilpelus szétvágása nekünk is nagyon bejött. Olyan 15-20cm-es darabokban. Azokat még ma is használjuk. De nem kell túl sok, max. kettőt vágjatok fel. És egy 10-12db-os csomag is elég. Én így se használtam mindet. Bár kaptam még egy sokdarabos csomag mintásat. Azt használtam takargatni, ráfektetni, babakocsiba/hordozóba, stb. Úgy már lehet kell 20db is.

Badyból a scamp a kedvencem. Nem nyúlik szét, nem megy össze, nem fakul, nem bögösödik. Nagyon szép a mintája. Egyszerűen imádom. A honlapján meg is tudod nézni, de tudok neked linkelni is ha érdekel, ahol olcsóbban vehető.

Kellemes babavárást!

2011. máj. 20. 22:53
 7/9 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

60-as? Még sose hallottam.

Az jó ötlet, h te előre kinézed valakivel, aki míg te a kórházban vagy vesz belőle megfelelő méretet. A tescoban pl. mindig van szinte minden, nem veszik meg előled, ha nem egyből vásárolsz.

Jah, és a legkisebből lehet, kevesebb rugi is elég lesz, mert hát ugye elvileg meleg lesz, a baba meg nemigen fog kiugrálni még a textilpelus(takaró) alól.

Most, h belegondolok, nekem mennyivel egyszerűbb volt. Csak meleg ruha kellett. Nálad azért elég nehéz az évszakváltás miatt.

2011. máj. 20. 23:01
 8/9 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszolóhoz csak annyit tennék hozzá,hogy a C&A-ban,és a Tescoban kapható bodyk is kiváló minőségűek.
2011. máj. 20. 23:06
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi, nagyon sokat segítettetek! Én is néztem, hogy 60-as, de tényleg az. Egyébként az a durva, hogy pl. ugyanabból a márkából az 56-os sem egyforma méretű. Hát így elég nehéz vásárolni :-)
2011. máj. 21. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!