Augusztusban születik a babánk. Milyen méretből és mennyi ruhát vegyek neki?
Attól függ, mekkora babád születik és milyen gyorsan fog hízni:)
Lehet, hogy egy hónaposan már kell neki a 62-es.
Én vennék egy-két rövid ujjú body-t, túl sokat nem, mert utána közeleg az ősz. Elég pár db.
Hosszú ujjúból vennék 5 db-ot, 68-asból szintén. De ha három naponta tudsz mosni, ennél több nem is nagyon kell.
Rugdalózóból szerintem a legkisebb méretből elég 3-4 db, minél nagyobb a gyerek, annál több db-ot vehetsz.
szia
az én babám márciusi baba
egy átlag súllyal született kiscsaj
3250 gramm 51 centi.
aranyos volt, mert vettünk neki egy 56 as bodyt hogy majd a kórházból abban hozzuk haza..
hát totál nagy volt rá :)
úgyhogy minden baba más és más na meg a méret.
a lényeg hogy nem kell venned nagyon sokat egyfajta méretből mert hamar kinövi.
mindenből max 3- mat..
legyen 3 hosszú újjú body, 3 rövid ujju, 3 rugdalozó
és legalább 10 ruhapelenka na az hamar koszos lesz ( büfi stb..)
akkor zoknik, kisnadrág, felsők..
persze legyen köztük melegebb is hűvősebb időre...
hamar kinőnek mindent, nem kell annyira sokat venni ! :)
14 hós baba anyukája
Szia! Én is a több ruha híve vagyok, viszont az előttem szólóval nem értek mindenben egyet.
Pólót még ma se használunk (15hó a fiam), és nekem a napozó = a rövid ujjú/ujjatlan bodyval (vagyis nem különböztetem meg tőle).
10-15db nálunk is az ideális. A babakaki nagyon híg az elején, és a legjobb pelenkák se tartják bent. Mi is többször öltöztünk naponta. Hogy rövid vagy hosszú ujjú? Vegyesen legyen a legkisebb méretből az augusztus miatt, a következőből már csak hosszú. (A hosszút feltudod türni, de a rövidhez nem tudsz toldani.)
Rugi nekem pont annyi volt, mint body. Mindhez párosítottam egyet. (Pl. fehér rugi alá nem adtam színes bodyt, mert nagyon átütött.) Utáltam a plüsst! Még a nemlátszó szöszök is rátapadnak. Idegesítő egy picurnál, akit legszívesebben steril szobában tartana az ember. És nem is kell melegebb egy sima pamutnál. A tescos a legtutibb rugi! Jó az ára, a minősége meg kiváló.
Ott vettem még ugyanolyan puha anyagú felső+nadrág szettet. Jól jött mikor meleg volt a rugihoz, de hűvös a csak bodyhoz.
Sapit csak egyet használok mindig. Mindig évszaknak megfelelő anyagút, amit minden ruhájához rátudok adni. Azt nem kell olyan sűrűn mosni.
Zokni is csak pár darab volt.
A korházból hazahozós ruhánk nekünk is óriási volt, pedig 56 volt beleírva. És nem a babám volt kicsi, hanem össze vissza számoznak. A tescos méretek egész reálisak, azt tudom ajánlani. Azt hiszem az 56-os ott a 0-0-ás. Ha több helyen vásárolsz, akkor mindig legyen nálad egy db ruci, amihez tudsz viszonyítani! Ha hosszú babát vársz, akkor 62-essel kezdj.
"Utcai" ruhát eleinte egyáltalán nem használtunk, mivel a puha pamut jó a folytonos fekvéshez.
A textilpelus szétvágása nekünk is nagyon bejött. Olyan 15-20cm-es darabokban. Azokat még ma is használjuk. De nem kell túl sok, max. kettőt vágjatok fel. És egy 10-12db-os csomag is elég. Én így se használtam mindet. Bár kaptam még egy sokdarabos csomag mintásat. Azt használtam takargatni, ráfektetni, babakocsiba/hordozóba, stb. Úgy már lehet kell 20db is.
Badyból a scamp a kedvencem. Nem nyúlik szét, nem megy össze, nem fakul, nem bögösödik. Nagyon szép a mintája. Egyszerűen imádom. A honlapján meg is tudod nézni, de tudok neked linkelni is ha érdekel, ahol olcsóbban vehető.
Kellemes babavárást!
Utolsó vagyok.
60-as? Még sose hallottam.
Az jó ötlet, h te előre kinézed valakivel, aki míg te a kórházban vagy vesz belőle megfelelő méretet. A tescoban pl. mindig van szinte minden, nem veszik meg előled, ha nem egyből vásárolsz.
Jah, és a legkisebből lehet, kevesebb rugi is elég lesz, mert hát ugye elvileg meleg lesz, a baba meg nemigen fog kiugrálni még a textilpelus(takaró) alól.
Most, h belegondolok, nekem mennyivel egyszerűbb volt. Csak meleg ruha kellett. Nálad azért elég nehéz az évszakváltás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!