Ha nem tervezek fogadni dokit, pozitív teszt után egy sima nőgyógyászati rendelésre kell mennem?
Még nem vagyok terhes, de már rajta vagyunk a témán. :)
Ha pozitívat tesztelek, egy sima nőgyógyászati rendelésre kell időpontot kérnem és ott elmondani a dokinak hogy pozitívat teszteltem?
És ő mondani fogja, hogy milyen időközönként kell őt meglátogatnom? És hogy milyen vizsgálatokon kell részt vennem? A szülés felkészítést vagy védőnőhöz járást is mondani fogja? Vagy ezeket honnan fogom tudni, hogy mikor kihez milyen vizsgálatra vagy megbeszélésre kell mennem?
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Igen, ha pozitívat tesztelsz várj még kb 1-2 hetet mielőtt elmész a nődokihoz, mert akkor már biztosan látni fogja, hogy terhes vagy.
Ott elmondják majd neked, hogy mennyi időnként kell menned majd vissza vizsgálatra, valamint, hogy keresd fel a védőnődet. A védőnő kiállítja a kiskönyvedet, amibe majd kapod a pecséteidet. Ennek mindig nálad kell majd lennie.
Köszi. Tudom, hogy buták a kérdéseim, de se újdonsült anyuka nincs a közelemben akit kérdezhetnék, nem szültem még, úgyhogy gondoltam itt megkérdezhetem.
Tudom, hogy aki szült már annak ezek alap dolgok és mindent kívülről fúj...
Annyit kiegészítenék hogy a területileg illetékes nőgyógyászhoz kell menned.
időpontot kell kérni a nőgyógyászati rendellésére.
ha már kismama vagy akkor onnantól mehetsz a terhesgondozására
be fogja írni a kiskönyvbe hogy mikor kell menned legközelebb és a köztes vizsgálati lapokat is kiadja ezeket otthon írd be a naptárba.
vizsgálatok : vér és vizeletvizsgálat ultrahang és a terhesség végén nst.
védőnőt területileg illetékest kell felkeresned az első harmadban amikor megkapod a papírt a magzat életjelenségeiről. Ő állítja ki a kiskönyvet.
szülésfelkészítő tanfolyam nem kötelező
kérdezz!!!! mindenkitől mindent!
"Tudom, hogy aki szült már annak ezek alap dolgok és mindent kívülről fúj..."
ez sem igy van!
területileg minden máshogy van!!!
ezért mondtam hogy kérdezz!
nekem a 2. babám lesz most és 3 éve a lányommal is máshogy volt és most is pedig ugyanaz a város és a körzet.
3. v. voltam.
Nekem így volt:
Pozitív tesz ---> kb 2 hétre rá időpont az illetékes nőgyógyászaton ---> ott megállapították a terhességet, elküldtek uh-ra ---> vissza a nődokihoz, aki elmondta, hogy legközelebb mikor menjek, de már nem hozzá, ha nem a terhesgondozóba.
Így eddig (most vagyok 23 hetes) csak uh-ra jártam a szülészetre, egyszer voltam a gondozóba, de azt mondták ha nincs panaszom nem kell oda többször mennem. Ott időpont nélkül fogadják az embert, mivel elvileg sürgősségi ellátó, így a várakozási idő 2-3 óra, ugyanis sokszor nincs bent senki. Nálunk ez az egy terhes rendelő van, így én fogadtam dokit.
De lehet nálatok normális a rendszer. A pozitív teszt után két felé mehetsz vagy a nődokihoz vagy rögtön a terhesgondozóba. A papírokkal pedig a védőnőhöz.
Barátnőm járt úgy az sztk-s dokival, hogy elment 6 hetesen, akkor még csak petezsákot látott, de nem hívta vissza 8. hétre, ha nem csak 12.-re! Hát azért egy szívhangot megnézhetett volna. Szerencsére nem lett baj, de közben el is ment magán dokihoz!
Nem azt mondom,hogy minden sztk-s ilyen, de itt a környékünkön sajnos. Én úgy voltam vele,hogy inkább összegyűjtöm a magándokira a pénzt, de azt legalább reggel 6-kor is hívhatom, ha megijedek valamitől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!