Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 32. héttől a terhesség végéig...

32. héttől a terhesség végéig még mennyit lehet hízni? Eddig 12 kg jött fel, de már így is kaptam a háziorvosomtól (172cm vagyok 66 kg-val kezdtem a terhességet, most 78 kg vagyok), hogy túl sokat híztam.

Figyelt kérdés
2009. márc. 4. 09:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Ennyi még belefér az elfogadható kategóriába, bár tény, hogy a baba ezután fog igazán gyarapodni és ezért pár kiló még biztos jönni fog.
2009. márc. 4. 09:28
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy mit csináljak, mert nem eszem hülyeségeket, sok gyümölcs stb. este 6 után pedig már egyáltalán nem eszem, kismama tornát is csinálom minden nap. Azt hallottam, hogy a 38. héten megáll a hízás, de hát addig még van 6 hét, ha így folytatom kiakad a mérleg:)
2009. márc. 4. 09:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia! Ez még nem olyan nagy súlytöbblet, szerintem ne foglalkozz vele. Én 65 voltam, most a 30. héten 74 vagyok. Állítólag az ideális, ha minden hónapban 1 kg-ot hízol, azaz összesen 9-10 kg-t, de ez egyénenként eltérhet. A tiéd még nem akkora eltérés. Az én védőnőm is lecseszett, amikor 6 hónaposan már 7 kg-ot felszedtem, pedig az csak 1 kg-val több az ideálisnál:). Szerintem olyan 3-4 kg-ot fogsz még hízni, mint én.:D
2009. márc. 4. 09:35
 4/7 A kérdező kommentje:
Én az első trimeszterben híztam nagyon gyorsan, de hozzáteszem, akkor nagyon sokat ettem, állandóan éhes voltam. A második trimeszterben alig volt étvágyam, szinte semmit nem kívántam, így leállt a hízás. Most viszont normál az étvágyam, de hát úgy látom valahogy bele kell törődnöm, hogy most már akármit eszem, azonnal jelzi a mérleg. Te nagyon ügyes voltál, hogy ilyen jól tudtad tartani magad, bár én is ilyen ügyes lettem volna:)
2009. márc. 4. 09:41
 5/7 anonim ***** válasza:

12 kg-ig mondják,hogy normális.

Az utolsó egy hónapban lehet a leggyorsabban a legtöbbet felszadni,de akkor már a baba hízik.

Ne foglalkozz vele,amúgy is magas vagy.

Én 36 hetes vagyok 9 kg-ot szedtem fel,de nekem diétáznom kell a cukor miatt.

A háziorvos nem nőgyógyász.

2009. márc. 4. 09:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Ne stresszelj ezen!

Én 170 cm vagyok, és 66 kilóval kezdtem. Most reggel mértem magam, 78 vagyok, és holnap kezdem a 34. hetet.

Van egy Kismamák nagykönyve című könyvem, és abban a modell gyarapodása pont megfelel az enyémnek.

A 32. héten 11 kg, a 36. héten 13 kg, a 40. héten pedig szintén maradt a 13 kg.

Az ideális hízás 10-15 kg között van, de ez sem szentírás, mert akik vékonyan, soványan kezdik a terhességet sokkal többet híznak, mint akik eleve súlytöbblettel indulnak. A barátnőm pl. 30 kilót szedett fel, de mindig is cingár volt, és senki sem szólt neki egy rossz szót sem. És most még vékonyabb talán, minta terhesség előtt.

Ja és védőnőm azt mondta, hogy az eddigi súlygyarapodásom pont ideális.

Nem mondom, hogy nem zavar, hogy összeér a combom, vagy a hasamra ér a mellem, és tokám lett, de majd utána leadjuk a felesleget. Mi július végén megyünk nyaralni, addig szeretnék kicsit formába lendülni, vagyis legalább a narancsbőrtől megszabadulni (ha elmész szolizni és szép barna leszel kevésbé tűnnek fel az esetleges csíkok, és gödrök :)

Természetesen fogyózni nem akarok amíg szoptatok, majd meglátjuk :)

Szép babavárást, és ne törődj a piszkálódásokkal, minden rendben a súlyoddal!

További szép babavárást és jó készülődést!

2009. márc. 4. 10:42
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, mindenkinek jó egészséget és csodás babót kívánok:)
2009. márc. 4. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!