Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire sok 12 hét alatt a 7...

Mennyire sok 12 hét alatt a 7 kg hízás?

Figyelt kérdés
Nagyon félek a hízástól, én rettegek a kövérségtől, a zsírtól és a hájtól, már-már kóróson. Az első méreckedés a 10. héten volt, 63 kg ott mért a védőnő. a 14. hétre 2 kg-ot híztam, majd a 18-ra csak 1-et és most hirtelen a 22-re 4 kg felszaladt rám. Mi lesz ennek a vége? Félek.
2011. ápr. 18. 11:25
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Nem vagyok se alacsony, se magas, mindig is 55-60 kg között mozogtam. A baba megfoganása előtt is híztam, akkor pár hónap alatt 4-5 kg jött föl, most pedig ez a 7 kg.
2011. ápr. 18. 11:27
 2/17 anonim ***** válasza:

ne aggódj, majd lemegy a szülés után rögtön valamennyi, olyan 5-10 kg.Nekem 13 ment le, pedig csak 5 kg-t híztam összesen.

Amúgy számold bele, a baba,a méhed és a magzatvizet, azok is nőnek.

2011. ápr. 18. 11:37
 3/17 A kérdező kommentje:

Persze, tudom én, hogy sok más dolog is van.

De azt nem értem, hogy a védőnőm szerint a 12 kg hízás a megengedett. Nekem van még 5 kg hátra és bő 17 hetem, ha minden jól megy, de miért is ne menne? Ha ilyen ütemben hízom, akkor az 5 kg egy hónap múlva meg lesz.

2011. ápr. 18. 11:42
 4/17 anonim ***** válasza:
22%
Neharagudj, én nem akarlak sem megijeszteni, se vigasztalni, de szerintem elég sok. A terhesség vége felé növekszik a baba súlya is, és lesz egyre több az anyuka súlya is (+vér, +magzatvíz, egyebek miatt. (Nem akarok megint témázni, de vannak kivételek. pl. Rubint R.)
2011. ápr. 18. 11:50
 5/17 anonim ***** válasza:

Én a 12. hétig kb. 3-4 kg-ot híztam. Most a 23. hétben járok és 10 kg-nál tartok. Érdekes, hogy döntően az arcomon és a hasamon látszik, meg a combon jóval petyhüdtebb, hogy már 20 hete egyáltalán nem tornázok, csak kismama-jógázok, ami ugye nem az a kimondott zsírégetés... :D

Szóval az én személyes tapasztalatom, hogy ennek a 10 kg-nak jó része a szövetek között víz raktározásából alakult ki. A karom pl. nem lett vastagabb, holott korábban, ha híztam azon pillanatok alatt látszott 2-3 kg is...

SZÓVAL:

a dokimnak panaszkodtam erről aki letorkollt, hogy hagyjam ezt abba, szerinte gyönyörű vagyok (pedig megjegyzem, hogy 85 kg vagyok, nem egy nádszál), de az ő Édesanyja 30 kg-ot szedett fel vele, amiből 18-at a szülést követő 5 napban leadott, a többit pedig a szoptatás vége felé folyamatosan.

Azt mondta, addig, amíg nem dagad nagyon a lábad és nem magas a vérnyomásod, valamint a baba is mocorog eleget, nem kell a súly miatt aggódni, azt állítja, az a régi idők zenéje, amikor a kismamákkal ordítottak, ha felszedtek 15-20 kg-ot... Lemegy-lemegy-lemegy... mondta el nekem háromszor is, akkor már nem bírtam tovább, elröhögtem magam... :D :D :D

TEHÁT:

ne edd magad a súlyoddal, sétálgass sokat, menj gyalog dolgozni, ha megteheted, jön a klassz jó idő.

És ami még fontosabb, várd boldogan, szorongás nélkül a babát, mert bármily hihetetlen, maga a súlyod miatti aggódás is jelenthet és okozhat súlygyarapodást. RELAX! :)

egy pszichológus sorstársad :)

2011. ápr. 18. 12:10
 6/17 anonim ***** válasza:

A kérdésedre válaszolva,sok a 7kg. Összesen tény hogy 12kg a "megengedett",de ne rágd magad ezen! Minden ember más,azért figyelj oda az étkezésedre. Ilyenkor nem két ember helyett eszünk.

Én a 12.hétig 3kgot fogytam,majd összesen 12kg jött fel.

2011. ápr. 18. 12:16
 7/17 anonim ***** válasza:

35 hetesen plusz 19kg van rajtam,bár én vékonyan és magasan kezdtem a terhességet.Sok,az igaz,de mit tegyünk?Majd leadjuk.

Én is rettegtem mindig a kövérségtől,azért is diétáztam állandóan,de a terhesség mindent felborított,őrjítő módon raktároz a szervezetem.

2011. ápr. 18. 12:17
 8/17 anonim ***** válasza:
Én 11 kg-ot híztam terhesség alatt. Igaz, ennek le is ment majd minden része, mire egy éves lett a lányom, de nem mindegy, hova hízik az ember. Mert utána leadni, nem olyan könnyű. Én pedig szoptattam. Aki pedig szoptat, nem fogyókúrázhat, nem szedhet bogyókat, nem ajánlott az izomláz. Szóval, azért én arra biztatlak, hogy próbálj figyelni. Tényleg ne emészd magad a súly miatt, de figyelj oda. Azért nem olyan jó érzés még a súlyunk miatt is aggódni olyankor, amikor amúgyis alig van időnk magunkra. (Magamból kiindulva....)
2011. ápr. 18. 12:17
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Ja,amúgy bírom ezt a "megengedettet" És ha többet szedtem fel akkor mi van,öljem meg magam?Amúgyis könnyű annak aki hányt az elején,mert én egyszer sem,így nem fogytam,csak gyarapodtam
2011. ápr. 18. 12:18
 10/17 anonim ***** válasza:

Dettó! (utolsónak)

Jófej vagy! :D

2011. ápr. 18. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!