Mennyire sok 12 hét alatt a 7 kg hízás?
ne aggódj, majd lemegy a szülés után rögtön valamennyi, olyan 5-10 kg.Nekem 13 ment le, pedig csak 5 kg-t híztam összesen.
Amúgy számold bele, a baba,a méhed és a magzatvizet, azok is nőnek.
Persze, tudom én, hogy sok más dolog is van.
De azt nem értem, hogy a védőnőm szerint a 12 kg hízás a megengedett. Nekem van még 5 kg hátra és bő 17 hetem, ha minden jól megy, de miért is ne menne? Ha ilyen ütemben hízom, akkor az 5 kg egy hónap múlva meg lesz.
Én a 12. hétig kb. 3-4 kg-ot híztam. Most a 23. hétben járok és 10 kg-nál tartok. Érdekes, hogy döntően az arcomon és a hasamon látszik, meg a combon jóval petyhüdtebb, hogy már 20 hete egyáltalán nem tornázok, csak kismama-jógázok, ami ugye nem az a kimondott zsírégetés... :D
Szóval az én személyes tapasztalatom, hogy ennek a 10 kg-nak jó része a szövetek között víz raktározásából alakult ki. A karom pl. nem lett vastagabb, holott korábban, ha híztam azon pillanatok alatt látszott 2-3 kg is...
SZÓVAL:
a dokimnak panaszkodtam erről aki letorkollt, hogy hagyjam ezt abba, szerinte gyönyörű vagyok (pedig megjegyzem, hogy 85 kg vagyok, nem egy nádszál), de az ő Édesanyja 30 kg-ot szedett fel vele, amiből 18-at a szülést követő 5 napban leadott, a többit pedig a szoptatás vége felé folyamatosan.
Azt mondta, addig, amíg nem dagad nagyon a lábad és nem magas a vérnyomásod, valamint a baba is mocorog eleget, nem kell a súly miatt aggódni, azt állítja, az a régi idők zenéje, amikor a kismamákkal ordítottak, ha felszedtek 15-20 kg-ot... Lemegy-lemegy-lemegy... mondta el nekem háromszor is, akkor már nem bírtam tovább, elröhögtem magam... :D :D :D
TEHÁT:
ne edd magad a súlyoddal, sétálgass sokat, menj gyalog dolgozni, ha megteheted, jön a klassz jó idő.
És ami még fontosabb, várd boldogan, szorongás nélkül a babát, mert bármily hihetetlen, maga a súlyod miatti aggódás is jelenthet és okozhat súlygyarapodást. RELAX! :)
egy pszichológus sorstársad :)
A kérdésedre válaszolva,sok a 7kg. Összesen tény hogy 12kg a "megengedett",de ne rágd magad ezen! Minden ember más,azért figyelj oda az étkezésedre. Ilyenkor nem két ember helyett eszünk.
Én a 12.hétig 3kgot fogytam,majd összesen 12kg jött fel.
35 hetesen plusz 19kg van rajtam,bár én vékonyan és magasan kezdtem a terhességet.Sok,az igaz,de mit tegyünk?Majd leadjuk.
Én is rettegtem mindig a kövérségtől,azért is diétáztam állandóan,de a terhesség mindent felborított,őrjítő módon raktároz a szervezetem.
Dettó! (utolsónak)
Jófej vagy! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!