Az elevit mellé szedhetek kalciumot? És milyet ajánlanátok? Éjszaka 3x keltem fel arra, hogy begörcsölt a vádlim.
én pezsgőtablettában iszom hetente egyszer de amúgy sok tejterméket eszek ezért nem kell sürübben.
kérdezd meg a dokit melyiket ajánlja. v. a patikust.
első v. vagyok.
én egyáltalán nem szedek magne B6-ot elevitet is csak kétnaponta.
szerintem kérdezz rá mert a vádligörcs ált. magnéziumhiány de mivel nem azt kérdezted nem is arra válaszoltam.
26+6 kismama
Utolsó vagyok, ez butaság, most néztem megint utána!Bocsi!
KALCIUM: a várandósság ideje alatt a baba egészséges fejlődéséhez kétszeres mennyiségű kalciumra van szükség. Ha nincs elegendő kalcium az étrendben, nagyobb valószínűséggel alakul ki preeclampsia - ami veszélyes, de megelőzhető állapot, s jellemzője a magas vérnyomás és az ödémák testszerte. A kalcium szedésével megelőzhető a koraszülés is, melyet gyakran összefüggésbe hoznak a preeclampsiával. A kalcium a terhességből eredő hipertóniát is segít megelőzni. Az eredetileg túl kevés kalciumot fogyasztó terheseknél a napi 2 gramm kalcium szedésével jelentősen javult a magzati csontozatának erőssége.
A várandós nőknek napi 1500 mg kalciumot kell elfogyasztaniuk különböző forrásokból - ételekből, italokból és étrend-kiegészítőkből. Az élelmiszerek közül legtöbb kalcium a tejtermékekben, a sötétzöld zöldségfélékben, a tofuban, a szardíniában, a lazacban, a borsóban és a babban található.
Magne B6-ot szedek vádli görcse,most már keményedésre is kell ennem,napi 6 szemet!!!! De elég hatásos,elmúltak a keményedések,és a vádlim sem görcsöl már.
34 hetes km
Én is kálcium pezsgőtablettát ittam, mert állandóan görcsölt a lábam, de 1 hét után fájtak a kálciumtól az izmaim...(mellette én is Elevitet szedtem, és napi egy pezsgőtabit ittam)
Utána inkább váltottam magnéziumra, és attól jobb lett! (Magne B6 tényleg nem túl erős - nekem a doki Magnesium citricit írt fel)
Görcsökre valóban nem a kálcium hanem a magnézium a jó. Bár tapasztalatból mondom, hogy 3*2 tabletta mellett nekem is előfordult a vádligörcs.
Én azért szedtem/szedem ilyen nagy dózisban mert a 12. héten megfáztam ésa köhögés miatt. Most pedig épp költözünk és a sok mozgás miatt.
17 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!