Szerintetek beszedhetem ezt az antibiotikumot? Nagyon felek.
Írd be a google-be, hogy "maripen extra terhesség alatt", egy csomó cikket fogsz találni. Ez NEM "szerintünk" kérdése. Ha szerintünk kútba kéne ugranod, beugranál?
A te egészséged, a te babád egészsége, bármilyen amatőr bármit tanácsol, TE viseled a következményeit, ha hülyeséget mond. Ha lebeszélnek, és tüdőgyulladásod lesz, te szívod meg, ha rábeszélnek és baja lesz a babának, akkor is te szívod meg.
Véleményem szerint ilyen esetben mindig az orvos utasításait kell követni. Ha nem bízol benne, akkor meg keress olyan orvost, akiben bízol. Mennyivel tudunk mi többet nem orvosként, ha nincs diplománk és nem vizsgáltunk meg, mint az az ember, aki orvos és megvizsgált, pontosan ismeri az állapotodat?
Amikor felírtak nekem antubiotikumot, (kórházban voltam a sügősségin), akkor előkerítették a nőgyógyászomat, és őt megkérdezték. Én augmentint szedtem.
Szerintem kérdezz meg egy nődokit. Bocs, egyéb tapasztalatom ezzel nincs. De én addig nem venném be, míg a nődoki nem hagyja jóvá.
Terhesség alatt csak penicillin-származék szedhető, a Maripen ennek minősül.
Ha nem vagy biztos abban, hogy szedheted azt a gyógyszert, amit ORVOS írt fel, miért itt teszed fel a kérdést, ahol orvos legfeljebb elvétve akad?
Nem csak penicillin szedhető, mivel én érzékeny vagyok rá, mást kaptam- nem ilyen betegségre, hanem streptococusra, nagyon sokan átesnek e miatt antibaci kúrán!
Betegtájékoztatót olvasd el, és a nődokit kérdezd meg.
Én amúgy hasonló tünetekkel 3 hétig húztam mindkét terhesség alatt, és kijöttem belőle. Azt mondta a doki, nem ad antibiotikumot amíg nem nagyon muszály....
A 23. héten szedtem Klacid Uno-t. Középfülgyulladásra kaptam, ami egy nagyon brutális megfázás volt az előzménye. Gégészeten javasolták az antibiotikumot, nőgyógyász írta fel.
Csak nagyon kivételes esetben szoktak penicillin helyett mást, általában cefalosporint adni, főleg, hogy a penicillin-allergiásoknál keresztallergia is előfordulhat.
(((A Maripent én nyugodt szívvel bevenném)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!