Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan kell viselkednie egy...

Hogyan kell viselkednie egy férjnek az áldott állapotban levö feleségével?

Figyelt kérdés

Pár hetes terhes vagyok és szeretnék minnél több bölcs,tapasztalt választ kapni a kérdésemre.7 éve vagyunk együtt,ebböl 1 éve házasok,most lesz az évfordulonk és jön a pici.A férjem átlagában teletömi a hütöt,de nagyjábol ennyi.Nem vett eddig nekem semmit,még kajálni sem vitt el.Neki van már egy 20 éves lánya,akivel nem jo a viszonya én meg nem is ismerem.A növérem terhessége alatt megkapott mindent,cipö,ruha,parfüm stb. és még most is anyaként,pedig eltartja a férje.Engem meg alig ölel meg,a pici is havi 1 együttlétböl jött össze.Engem nagyon aggaszt,hogy nem mutatja ki a szeretetét,mert azt mondja nem tudja.Viszont eltart,mindent ö fizet,én sajnos régota nem találtam munkát.

Mit tegyek,hogy jol irányitsam ezt az egészet?

Hogyan vezethetném az "orránál" fogva,hogy jo legyen ez az egész?

Probáltam elmondani az érzéseimet,de csak leköltözött a lenti szobába...

Szoval várom a tanácsokat,bunkok kiméljenek,elég érzékeny vagyok az emberekre,mindenkinek köszi.

2011. ápr. 11. 23:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

"A növérem terhessége alatt megkapott mindent,cipö,ruha,parfüm stb. és még most is anyaként,pedig eltartja a férje. "

"iszont eltart,mindent ö fizet,én sajnos régota nem találtam munkát.

Mit tegyek,hogy jol irányitsam ezt az egészet?

Hogyan vezethetném az "orránál" fogva,hogy jo legyen ez az egész?"

Hát először is, szerintem mindent megkapsz Te is, akárcsak a nővéred. Anyagilag legalábbis.

Az orránál fogva ne vezesd, még átvitt értelemben sem, mert két év múlva arról fogsz majd kérdezni, egyedülálló anyukák, ti hogy bírjátok?

Próbálj meg Te közeledni hozzá, és öleld meg gyakrabban, bújj oda hozzá, puszild meg, süss neki valmi finomat, ha hazaér, ezer apró praktika van az ilyesmire.

És szerintem becsüljétek meg egymást, én nem látok a párodban semmi "rosszat" amúgy sem. Nem mindenki egyforma, az én férjem sem igen mutatja ki a szeretetét, de már 15 éve együtt vagyunk, mégis tudom, hogy szeret és mi vagyunk neki a legfontosabbak.

2011. ápr. 11. 23:59
 2/13 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolo.Ez eddig is igy volt,hogy sütök,fözök takaritok,pedig a férjem éttermet vezet,de nekem csak a személyzeti kaja jut.Ö meg ha haza jön terülj asztalkám van neki.Az eltartás alatt a számlákat értem,és az ételt,ami az ö keresetéhez mondhatni semmiség.(és ezen felül semmi egyéb!!!)

Én ugy érzem azért lehetne hozzám kedvesebb is (emberileg).Neked sem esne jol,hogy tudod,hogy megtehetné,nem teszi.Azért nem vagyok én annyira rossz,ahogy gondolod ,mellette még szobalányként is dolgoztam. Azért köszi.

2011. ápr. 12. 00:17
 3/13 anonim ***** válasza:
Akkor viszont nem értem, miért vagy vele.
2011. ápr. 12. 00:20
 4/13 anonim ***** válasza:
82%

Túlérzékeny vagy. Az első nem mondott semmi bántót, sőt, úgy látom, segítő szándékú volt a válasza.

Amúgy én se értem nagyon. Ha már a terhesség előtt is ilyen volt, akkor miért gondolod, hogy attól a ténytől, hogy babát vártok, majd megváltozik a viselkedése, és elhalmoz parfümökkel meg egyebekkel?

És lehet hogy arról is van szó, hogy nem mondod neki, mit szeretnél. A pasik általában szóból értenek, célozgatásokból nem.

2011. ápr. 12. 00:23
 5/13 A kérdező kommentje:

Igen,tul érzékeny vagyok!

Igazad lehet,mitöl lenne másképp,ö elötte is ilyen volt.

Köszi

2011. ápr. 12. 00:32
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Most dolgoznak a hormonjaid,és másképp láttod a dolgokat.

Ha eddig is ilyen volt,ne várd h egy varázsütésre megváltozzon.Ha szeretitek egymást nem lesz semmi baj.

Egy férfi nem tudja átérezni,milyen a terhesség,neki nem tombolnak a hormonjai,nem sirdogál az egyik pillanataban csak mert egy baba volt a tévében és nem ordit a követezőben,mert valami nagyon pici dolog nem tetszik neki.Ilyen a terhesség...Nem érzi ahogy a baba rugdos,ő még egyenlőre csak egy kivülálló,akinek a gyermeke megszületése után válik valóssá a helyzet.

Éld át a terhesség minden pillanatát ,a jókat és a rosszakat egyaránt,olyan kevés idő,bár most soknak tűnik.Kitartás!

2011. ápr. 12. 06:27
 7/13 anonim ***** válasza:
Én nem értem miért vagytok még együtt...jó,jó jön a baba,szóval érthető,de azért az,hogy ennyire nem törődik veled,ennyire nem tesz értetek meg semmit,az felháborító.Azt hiszi,hogy azzal,hogy fizeti a számlákat,meg eltart,attól minden kötelezettsége le van tudva?
2011. ápr. 12. 08:14
 8/13 anonim ***** válasza:

Távol álljon tőlem, hogy bántani akarjalak, csak mint kívülálló talán számodra sértően látom a dolgokat. De remélem nem.

Valóban hatalmas dolog a terhesség, de csak Neked. A környezeted ebből mit se érzékel, ahogy előttem valaki írta. Gondolj bele, hogy nagymamáink, de még anyáink se nagyon hivatkozhattak a hormonok játékára. Dolgozniuk kellett, nem nagyon kímélhették magukat. Nagyapáink pedig ha lehet talán még érzéketlenebbek voltak mint a mai férfiak. Igen, babát vársz, de ha így állsz a dolgokhoz, akkor félő, hogy egyedül kell felnevelned. Én nem gondolom, hogy olyan nagyon nagyon különleges bánásmód járna Neked. Mi lesz később, amikor hatalmas pocid lesz?

2011. ápr. 12. 08:16
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek teljesen de ami előtte nem müködött az most serm fog.-és egy gyerek ezen nem fog változtatni.Valoszinűleg az anyagi hátteretek meg lesz de az érzelmi az édes kevés.
2011. ápr. 12. 08:35
 10/13 anonim ***** válasza:

Én nem értem, mit akarsz irányítani, meg az orránál fogva vezetni.

Egyébként a férfiakat már fából faragták, írod, hogy pár hetes terhes vagy. Az egy pasinak semmit nem mond, hidd el. Ha már elkezd nőni a pocid, neki is valóságosabb lesz a dolog. De akkor se várj tőle sokat. Itt sok kismama panaszkodik, hogy a párjuk nem simogatja a hasukat. Az én férjem is az utolsó hónapban simogatta, mikor már tényleg látványos volt odabent a mozgás.

Próbálj sokat beszélgetni másokkal, anyukáddal, barátnőkkel, ilyenkor a nők lelkisebbek, a férjed szerintem nem tudja követni az érzelmi hullámzásod.

2011. ápr. 12. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!