Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bölcsődei beszoktatás alatt...

Bölcsődei beszoktatás alatt hogyan kell viselkednie az anyának? Amikor ott vagyok vele, akkor én jatszom majd vele, vagy inkább hagyni kell, hogy egyedül boldoguljon és csak a jelenlétemmel adom meg a biztonságérzetet neki?

Figyelt kérdés
Szept.1-én kezdünk, de már most megvisel engem lelkileg, főleg, hogy szegénykém olyan "jó gyerek", aminek eddig örültem, de most, hogy gyerekek között lesz, ez nem biztos, hogy előny, ugyanis őt mindig "félretolják" , ő meg hagyja magát, szomorúan arrébmegy , ha vki elveszi pl.tőle a játékát.Akinek hasonló természetű gyereke volt, hogy lépett ezen túl?Tudom, hagyni kell, hogy ő megoldja majd ezek a szitukat, csak olyan rossz ezt látni.
2011. júl. 16. 14:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is ilyen volt, egy év múlva már ő a főkolompos a csoportban. :D
2011. júl. 16. 14:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Először úgyanúgy te csinálsz vele mindent mint otthon, csak a bölcsiben a gondozónő jelenenlétében. Ő megfigyeli a kapcsolatootokat, hogyan beszéltek egymással, mit szeret a pici mit nem stb. A gyerkőc megszokja hogy ott vana gondozónéni, beszél majd hozzá, és fokozatosan átveszi a gondozási feladatokat, ő pelenkázza a picit és te nézed őket, ha elfogadja a gyerek és már ismerősként fogadja a gondozónőt, nem fél tőle akkor majd téged távolabb küldenek, vagy egy másik helyisékben először tíz percre majd félórára majd több órára stb. de ez mind gyerek függő lehet 3 nap alatt lezajlik lehet hogy több hét kell hogy befogadja a gondozóját és megszokja hogy anya helyett most a néni van velem. az a fontos hogy megbizz a gondozónőben ő ebben tapasztalt (elvileg) tudni fogja, hogy mikor mit kell csinálni, hogy a gyereknek jó legyen, ha a pici látja hogy te is bízol a gondozónőben akkor ő is fog. ne aggódj nem lesz semmi baj.
2011. júl. 16. 14:40
 3/6 anonim ***** válasza:
Off! Volt már negatív tapasztalata valakinek a bölcsis nénijével? Tyúkanyó típusúak általában? Lehet választani?
2011. júl. 16. 16:06
 4/6 anonim ***** válasza:

Mi úgy csináltuk, hogy én csak ott voltam, de félrehúzódtam már az első perctől. Ha a kislányom odajött hozzám, akkor foglalkoztam vele, ha nem, akkor mintha ott sem lettem volna. Három nap alatt beszokott.

Ő sem az a "harcos" tipus, de nem hagyja magát. Semmi gond nem lett, teljesen be tudott illeszkedni.

2011. júl. 16. 16:19
 5/6 anonim ***** válasza:

Mi augusztus elsejével kezdjük a bölcsit,és nem én fogom szokatni hanem a nagymama.

26 hónapos a fiam,és nekem pont az ellentéte a te gyermekednek.Én ha megtehettem volna már májusba mentem volna dolgozni...nagyon sajnálom,hogy nem vették még akkor fel a gyereket a bölcsibe.

Jövőhéten már megyek melózni,végre.A fiamnak is és nekem is sokkal jobb lesz.

Az persze még nagy kérdés,hogy hogy fog viselkedni a bölcsibe,nem e fogja bántani a társait.Hogy fogják kezelni a hisztijeit a gondozónők.stb...

Ha érdekel akkor majd augusztus elsején este írhatok neked privit,hogy milyen volt az első nap a fiamnak a bölcsibe a nagymamával.

2011. júl. 16. 19:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Én nem szoktattam. Vagyis az volt a szoktatás, hogy mindig egy picit tovább hagytam ott. Először csak fél órára. Aztán 1 órára, stb.

Nem is volt semmi gond. Már a kezdetektől úgy voltam vele, hogy nem leszek ott, mert akkor tutira odajönne hozzám, és abban a környezetben teljesen máshogy viselkedik, mintha ott van szülő is. És tényleg nem volt probléma, tök jól eljátszott már az elejétől fogva. Amúgy az enyém is olyan mint a tiéd, kicsit félénkebb. De állítólag az oviban egy kis rosszcsont. :D

(És azért, amiért mindig félrelökik az enyémet is, pláne nem akartam menni, mert akkor biztos beleszóltam volna a dolgokba, így meg legalább nincs meg az a késztetés, hogy én oldjam meg helyettük a problémát...)

2011. júl. 17. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!