Bölcsődei beszoktatás alatt hogyan kell viselkednie az anyának? Amikor ott vagyok vele, akkor én jatszom majd vele, vagy inkább hagyni kell, hogy egyedül boldoguljon és csak a jelenlétemmel adom meg a biztonságérzetet neki?
Mi úgy csináltuk, hogy én csak ott voltam, de félrehúzódtam már az első perctől. Ha a kislányom odajött hozzám, akkor foglalkoztam vele, ha nem, akkor mintha ott sem lettem volna. Három nap alatt beszokott.
Ő sem az a "harcos" tipus, de nem hagyja magát. Semmi gond nem lett, teljesen be tudott illeszkedni.
Mi augusztus elsejével kezdjük a bölcsit,és nem én fogom szokatni hanem a nagymama.
26 hónapos a fiam,és nekem pont az ellentéte a te gyermekednek.Én ha megtehettem volna már májusba mentem volna dolgozni...nagyon sajnálom,hogy nem vették még akkor fel a gyereket a bölcsibe.
Jövőhéten már megyek melózni,végre.A fiamnak is és nekem is sokkal jobb lesz.
Az persze még nagy kérdés,hogy hogy fog viselkedni a bölcsibe,nem e fogja bántani a társait.Hogy fogják kezelni a hisztijeit a gondozónők.stb...
Ha érdekel akkor majd augusztus elsején este írhatok neked privit,hogy milyen volt az első nap a fiamnak a bölcsibe a nagymamával.
Én nem szoktattam. Vagyis az volt a szoktatás, hogy mindig egy picit tovább hagytam ott. Először csak fél órára. Aztán 1 órára, stb.
Nem is volt semmi gond. Már a kezdetektől úgy voltam vele, hogy nem leszek ott, mert akkor tutira odajönne hozzám, és abban a környezetben teljesen máshogy viselkedik, mintha ott van szülő is. És tényleg nem volt probléma, tök jól eljátszott már az elejétől fogva. Amúgy az enyém is olyan mint a tiéd, kicsit félénkebb. De állítólag az oviban egy kis rosszcsont. :D
(És azért, amiért mindig félrelökik az enyémet is, pláne nem akartam menni, mert akkor biztos beleszóltam volna a dolgokba, így meg legalább nincs meg az a késztetés, hogy én oldjam meg helyettük a problémát...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!