Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vetélek? Nagyon félek!

Vetélek? Nagyon félek!

Figyelt kérdés

5 és fél hetes vagyok, ciklusom 33. napján pozitívat teszteltem. Hasam folyamatosan görcsölgetett, mellem kicsit feszült, fáradékony voltam, de semmi más tünet.

Ma egy kis barnás krémes foltot találtam a bugyimon, nagyon megijedtem, vettem egy tesztet. Ez is pozitív, de már halványabb a második csík, mint az első tesztemen volt (bár most többször pisiltem, gyakran, ebből csináltam a tesztet is).

Hasam ritkán görcsölget (ez az első terhességemnél is így volt, nem volt baj, kislányom lassan 2 éves), viszont a mellem már nem feszül.

Kezdjek komolyan aggódni?

2011. ápr. 10. 12:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, ha nagyon aggódsz, akkor mindenképp nézesd meg magad orvossal. A terhességem eleje egyébként ugyanígy zajlott le (én még véreztem is egy kicsit), 6 hetesen elmúlt a mellfeszülés és nem is jött vissza többet.

9 hónapos kisfiú anyukája

2011. ápr. 10. 13:01
 2/11 anonim ***** válasza:
Nyugodtan menj be most a nőgyógyászatra,csinálnak UH-t és megmondják ha baj van vagy nincs! Nyugodj meg és menj orvoshoz!
2011. ápr. 10. 13:07
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj meg ne aggódni, az csak rátesz egy lapáttal, ha esetleg tényleg baj lenne.

De pl. én is barnáztam a terhességem elején, és nem volt gond. Tehát arra gondolj, hogy nincs baj, minden rendben van, és pihenj sokat, ha tudsz a kicsid mellett.

Sajnos ha elmész dokihoz, Ő sem tud mit mondani ilyenkor még, nem is adnak rá általában semmit se, legalábbis az enyém azt mondta, hogy ezt a természetre kell bízni, ha mégis elmenne, akkor ott vmi gond volt...

Hidd el, ha baj van, inkább most menjen el ilyen "simán", mert később nagyobb gáz mind testileg, a lelikekről meg nem is beszélek, sajnos volt tapasztalatom..:-(

A halványabb csík szerintem nem mérvadó, tényleg próbálj megnyugodni...

minden jót kívánok!

2011. ápr. 10. 13:08
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én most vagyok 7+2 hetes. Az első teszttől kezdve barnáztam.

Kaptam Utrogestan-t de ehhez az kellett, hogy bemenjek az ügyeletre!

Megnéztek uh-val. Amikor láttam, hogy a Baba jól van én is megnyugodtam, de addig hozzám sem lehetett szólni.

Menj be az ügyeletre, nézzenek meg, az a biztos!

Te is megnyugszol, esetleg gyógyszert is írnak fel.

Addig szedj Magnéziumot és ha van otthon akkor c-vitamint vagy rutascorbin-t, feküdj, pihenj és ne idegeskedj!

Tudom könnyű mondani...én is pont ezt gondoltam amikor nekem mondták.

Szorítok!

2011. ápr. 10. 13:41
 5/11 anonim ***** válasza:
Minél hamarabb menj be a kórházba és ha kell kapsz gyógyszert!
2011. ápr. 10. 13:48
 6/11 anonim ***** válasza:

Azonnal indulnék gyógyszerért...:(

sajnos nekem is így indult a vetélésem februárban, egy hétfői reggelen kicsit görcsöltem, kedden már vérezgettem is, indultam orvoshoz, addigra már elöntött a vér, de nem volt olyan fájdalmas, mint már olvastam sok helyen, a kórházban vizeletből végzett teszt már negtaív volt, csak a vérből tudták kimutatni, hogy terhes voltam. nem kellett műteni, de nagyon megviselt, főleg, hogy nekem is van már egy 2,5 éves kisfiam és az első terhességemmel semmi gond nem volt. Ez az első próbálkozós hónapunk azóta.

Szívből drukkolok, hogy ne legyen baj, és megmaradjon a babád!

2011. ápr. 10. 14:10
 7/11 anonim ***** válasza:

Menjetek ügyeletre!

Ugyanígy kezdtem, szilveszter reggelén pozítív teszt, Újév reggelén barnás folyás.Egyből ügyelet, megállapították hogy 5 hét+3 , petezsák látható, kaptam Utrogestant, és barnáztam 3 hónapig, a gyógyszer is addig kellett.

Nem elég a sárgatesthormonod, azért barnázol!Menj be most, nehogy gond legyen.Kapsz gyógyszert, és minden rendben lesz!

Írj ha megjöttél mindenképp!Drukkolok nagyon!

2011. ápr. 10. 14:21
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztatást!

Azóta nem volt barnás semmi,talán csak enyhén, de lehet, h. már bebeszélem magamnak. Ügyeletre nem akarok menni, mert az itteni ügyeleten szinte állatok...

Holnap felhívom az orvosomat mindenképpen.

Mindenkinek minden jót kívánok!

2011. ápr. 10. 14:44
 9/11 ketteske ***** válasza:
Én ezen a héten voltam 5 és fél hetes, én is csináltam tesztet, ami halványabb lett a 4. héten elvégzett teszteknél, aztán kicsi barna folyás, majd vérzés. Nekem vetélés lett a vége.
2011. ápr. 10. 22:30
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Mit mondott a dokid?

Szorítok értetek!

2011. ápr. 11. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!