Chorionbiopsia? Akinek volt kérem írjon! Félek!
Másfél hónapja ez volt a kérdésem: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
Akkor is féltem,el sem mertem menni,elhalasztottam decemberre.De jól tettem :)5 pozi tesztem van most.Decemberben már a biopsiára kell mennem.Mi lesz?Tényleg lehet vetélni tőle?Mennyire fáj?Hogy zajlik?Írjatok légyszi!
Köszönöm!
Remélem én is ilyen könnyen túlesek majd rajta :)És az eredmény mennyi idő múlva van meg?És biztos eredmény,ugye?Tehát ha itt minden rendben,akkor elvileg már nem lehet baj,ugye?
Nem, semmi sem biztos, mivel csak néhány jellegzetes kromoszómaeltérést néznek, és ugye abból rengeteg van, olyan is amit még nem is ismernek. Nem azért mondom, hogy rád hozzam a frászt, de olyan nincs, hogy 100%-ra meg lehessen mondani, hogy egy baba egészséges lesz-e vagy nem.
Én úgy tudom, hogy 2-3% a vetélési esély, az amnionál van 1-2%.
Megkérdezhetem, hogy miért ajánlották ezt a vizsgálatot?
Szia,köszi a választ.
Tavaly volt egy terhességem,ami október 8-án ért véget 13+3.
A 12.heti uh-on vastag volt a nyaki redő,ezt a vizsgálatot javasolták,el is mentem 13+1 voltam akkor,de az ottani speciális uh-on már annyira egyértelmű volt,hogy nagy a baj,hogy nem került sor a vizsgálatra.Ebből kifolyólag most küldeni fognak.Félek,de én bízom benne,hogy nagyon jó eredményt kapunk,és az úgy is lesz.De azért az ilyen nagyon komoly betegségeket ki tudják szűrni ezzel a vizsgálattal,nem?Különben mi értelme lenne?
Ezek alapján, amit leírtál, tudják, hogy mit kell keresni, tehát azt biztosan ki tudják zárni.
Drukkolok, hogy minden rendben legyen. Kitartás!
Pedig ennél többet nem tehetsz sem te, sem az orvosok. Sajnos ha valaki gyereket vállal, akkor onnantól kezdve folyamatosan van miért(kiért) aggódnia.
Soha senki nem tudhatja biztosra, hogy minden rendben lesz a gyerekével, ahogy azt sem tudhatod, hogy nem üt-e el az autó, ha kimész az utcára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!