Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt már méhlepény mintavétele...

Volt már méhlepény mintavételen, azaz chorionbiopsia-n közültek valaki? Kérem, írja le részletesen, hogy miből áll a vizsgálat és mit tapasztalt. Köszönöm :- (

Figyelt kérdés
2009. márc. 23. 12:36
 1/1 anonim ***** válasza:
Én voltam, mert 37 évesen vállaltam a babát. reggel 8-ra behívtak a kórházba (Kecskemét), fel kellett menjek az osztályra. Ott kaptam egy "szép" hálóinget és egy ágyat. Elhelyezkedés után ahhoz az orvoshoz kellett menni hüvelyi vizsgálatra, aki utána csinálta a CVS-t. Egy kérdőívre is válaszolni kellett. Utána lementünk az uh-s helység elé és szép sorjában elvégezték a mintavételt. A mintavétel nem fáj, csak kellemetlen. Egy elég hosszú vékony tűvel beszúrnak a hasfalon (közben mindent uh-n néznek!!) és ebbe még egy tűt vezetnek be, ezzel érzéstelenítőt adnak a lepénybe. Utána a 2. tűt kihúzzák (nem fáj) és egy újabb hosszú tűvel vesznek mintát a már bent lévőn keresztül. Amikor a mintát vették én csak a nyomkodást, matatást éreztem, de egyáltalán nem fájt. Két mintát vesznek egymás után (ellenpróba miatt). Az egész kb. 10-15 percig tartott. Utána megmutatták a babát :)) Utána néhány percre átküldtek egy másik helyiségbe, hogy ott feküdjek addig, míg nem jön értem a beteghordó. Felvittek az osztályra, ahol minimum 2 órán keresztül feküdni kell, nem kelhetsz fel, nehogy vérezz. Utána én orvosi engedéllyel hazajöttem, mert a gyerekeket nem akartam egyedül hagyni. Néhány napig még érdemes pihenni otthon is, de nem kell feküdni. Tehát maga a vizsgálat nem kellemes, de egyáltalán nem fáj, kibírható. Van kockázata is, de szerencsére, akikkel együtt csinálták nekem, egyiküknek se volt utána semmi panasza. Az eredmény 2 hét múlva lesz meg. Mi akkor kérdeztük meg, hogy mi lesz a babánk. Teljesen egészséges kislányunk született. Ne izgulj, nem lesz semmi baj! :))))
2009. márc. 23. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!