Merjek még reménykedni? Egészséges lehet-e még a kisbabám? Bőv. Lent!
A mi tortúránk 17 hetes pocakosan kezdődött. Akkor a kisbabám agyában 2 db cisztát talált az orvosom. Azt mondta 2 hétig várjunk,mert fel fog szívódni. Mivel én nem voltam nyugodt, elmentünk dr. Hajdu Krisztinához az istenhegyi géndiagnosztikai kp-ba a 19. héten. A ciszták akkor 16,5 mm-esek voltak, plussz a veséjében is talált 2 db, 3 mm-es tágulatot. Akkor magzatvízvételt javasolt, amit meg is csinált már másnap, ennek az eredménye szerencsére negatív,tehát kromoszóma rendellenessége nincsen a kisfiúnknak. Aztán visszamentem az orvosomhoz. A 21. héten még megvoltak a ciszták, már kisebbek voltak, plussz a vesetágulat sem tűnt el. A 24. héten (hétfőn) is voltam, megnyugtatott h a ciszták eltűntek, a vesetágulat még megvan. Akkor azt mondta nekem, h ő szeretné, ha elmennénk a SOTE-ra genetikushoz. Adott is beutalót, amire egy kérdőjellel ráírtam, hogy : "Ventriculomegalia?" Aminek utána néztem és azt jelenti, hogy vmiféle kamratágulat, tehát vagy szívkamra, vagy agykamra!A mi esetünkben ugye agykamratágulatról lehet szó az agyi ciszták miatt! Most megint tiszta ideg vagyok. Ehhez ő nem fűzött semmilyen megjegyzést, szóval azért is idegesít, hogy vagy nem biztos benne h van e agykamratágulata a picinek, vagy csak rutinszerűen, a ciszták miatt érdekli-e?
Szerintetek merjek még reménykedni, hogy egy egészséges kisfiam fog születni?
Már van egy 18 hónapos kisfiunk, vele is megjártuk a sote-t, vele az afp-nk lett magas, de szerencsére ő egészséges, életvidám, kiegyensúlyozott kisfiú.
Köszönöm, h ennyien bíztattok.
Nagyon remélem h nem lesz semmi baja...de én is úgy döntöttem, ahogyan az egyik anyuka írta, itt a vége, ez lesz az utolsó vizsgálat, én már máshova nem megyek,kis nyugalmat szeretnék már.
14:36os vagyok
Én is azért döntöttem a vizsgálatok abbahagyása mellett, mert már tiszta ideg voltam. Nem hiszem, hogy az idegesség jót tesz egy kismamának. Én akkor teljesen magamba fojtottam az érzéseimet. Nálunk csak a anyukám és az egyik nővérem tudta, hogy min megyünk keresztül. Anyósomnak nem szóltunk, mert egy igazi pletykafészek.
Mai napig sokan nem tudják, hogy eredetileg "betegen" született a lányunk. Ahogy apa fogalmaz, volt egy PLUSZ benne.
Barátnőm külföldön terhes most. Egyetlen Ultrahangja volt 12 hetesen. Kérdezte, hogy nem kell több? A válasz: felesleges, majd ha megszületik, megvizsgáljuk, addig úgysem tudunk mit csinálni.
Így utólag már ezt tartom normális felfogásnak.
Az én kisfiamnak 21 hetesen láttak az agyában két cystát (6 és 3 mm) + lényegesen kevesebb magzatvizet. Szivultrahangot javasoltak és két hét múlva konrollt és megbíztattak, h ha nem javul, meg kell szakítani a terhességet. Gondolhatod. Nem vártuk meg a két hetet, hanem a következő héten elmentünk a Bolgárkerék utcába és beszéltünk ott Czeizellel. Azt az infot kaptuk, h nagyon sok babának van az agyában cysta, csak két ultrahang között eltelik annyi idő, h ezek felszívódnak. A tanácsadás után megnézték ultrahanggal és a magzatviz már rendben volt, illetve a két cystából az egyik már felszívódott, a másik kisebb lett. Azt mondták, h ha nem szívódik fel, akkor sem okoz szellemi fogyatékosságot. A vesetágulathoz nem tudok sajnos hozzászólni. Szívultrahangra nem küldtek titeket? Ugyanitt dolgozik Dr. Hajdú Júlia, nagyon szimpatikus orvos.
Ne izgulj, sokszor a dokik szeretik rémisztgetni a kismamákat. Nem lesz semmi baj.
Barátnőm külföldön terhes most. Egyetlen Ultrahangja volt 12 hetesen. Kérdezte, hogy nem kell több? A válasz: felesleges, majd ha megszületik, megvizsgáljuk, addig úgysem tudunk mit csinálni
ez nekem nem szimpatikus hozzáállás:-(((((((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!