Terhesség alatt egy ideig vagy épp végig dohányzó kismamák, mi a véleményetek erről, elkéstem már ezzel?
"Ne haragudj, de leszokni akaró kismamának ne olyan osztogasson tanácsot, akinek nem sikerült letenni a cigit!"
Osztogasson olyan is!
Aki könnyen le tudott szokni, az nem biztos, hogy átérzi azt a kínt, amit a leszokni nem tudó, de folyton próbálkozó átél.
Tudom, most jön az, hogy azért nem tudott leszokni, mert nem is akart, csak mondta, hogy le akar szokni.
Ez baromság. Láttam olyan embert, aki letette, és néhány hétig simogatni kellett a lelkét, biztatni, hogy 'okos-ügyes-tapsifüles' és utána már nem volt gond. De láttam olyat is, aki évekig azt játszotta, hogy letette néhány hétre, ezalatt sírógörcsökkel, sértődékenységel, szétesett koncentrálóképességel és zabálási rohamokkal küzdött, végül nem bírta, és újra rágyújtott. Néhány hétig füstölt mint a gyárkémény, közben átment önmarcangoló, önostorozó mű-mártírba, és kezdte elölről a leszokást.
Vajon egy ilyen eset kombinálva egy terhességel mit eredményez?
Komolyan felhábóritó....Mindig ez van ha cigis téma kerül szóba.Nme ez a kérdés és legtöbbször nem olyanok irnak akik voltak ilyen helyzetben hanem akik itélkeznek.Nem könnyű dolog lerakni a cigit és az sem bizonyitott hogy feltétlenül lesz baja a babának.Kb annyi az esélye mint egy olyan anyukánál aki nem dohányzik.Hány olyan baba van akinek mindenféle betegsége lesz pedig az anyuka soha semmilyen káros dolgot nem csinált.ettől függetlenül én szurkolok neked és sok sikert kivánok a leszokáshoz.Soha nem késő letenni.
Mielőtt kapnám a pocskondiázást,nem dohányzom....
Sok sikert
OFF
De az előttem szólhoz kapcsolódik.
Szájszárazság
Lassult bélmozgás, székrekedés, puffadás
Fejfájás
Alvászavar
Megnövekedett étvágy, elhízás
Fáradékonyság, csökkent izomtónus
Izomfájdalom
ezek szerintem fizikai illetve idegrendszeri tünetek, nem pszichések.
/OFF
Tudod, minket elküldtek tüdőröntgenre és akkor utána olvastam, hogy bizony lehet már pici bab is tüdőrákos és összefutottam egy 2 hónapossal a rendelőben (ne tudd meg 2 hónap alatt többet volt kórházban a baba, mint otthon) és ott volt a beszűrődés a tüdején, mutatta a röntgen. És ott volt a cigidoboz a babakocsiban. Hát tudod, amit itt írtak a dohányos anyukákról, finom és nőies.
Jó, nyilván nem minden dohányos babája jön tüdőrákosan világra, de meg van az esély. Én nem gondolnám, hogy szuperanyu lenne, aki ezt elkerülendő időben leteszi a cigit és soha nem is gyújt rá a gyerek jelenlétében. De lehet egyeseknél, már ez is a misztikum és hatalmas áldozat. Sajnálatos.
Csak tényleg a kérdés, minek az ilyennek gyerek, akinek már ez hatalmas áldozat és megterhelő?
Szia!!!
Nekem az elsővel nem sikerült, bár csökkentettem az adagot, napi 2-3-4 szál azért volt... Hála Istennek átlagos születési súllyal, makkegészségesen szültett. Most teljesen kb 20. hét után sikerült abbahagyni, nagyon nehezen ment, de úgy voltam vele csomószor, hogy uccsó doboz, meg az az utáni is... Egy idő után utáltam magamat, hogy nem tudom letenni, és egyszer csaknem vettem többet. Pár napig nagyon-nagyon nehéz volt. Olvastam egy doki tanácsát, hogy a leghelyesebb lenne nem dohányozni, de ha már nem tudja letenni, akkor legalább az utolsó 3-adban ne gyújtson rá a kismama, mert akkor fejlődik a baba tüdeje. Azóta nem gyújtottam rá, nem mondom, hogy nem hiányzik... Alig várok 1 jó kávét 1 szál cigivel, nyugiban, ahogy régen, de most ez van... Babóé az elsőbbség. Hidd el, meg tudod csinálni.... Kitartást!
ma 16:06
Mint azt már leírtam többször is. Nem arra értettem a szuperanyaságot hogy leszokik valaki a cigiről.
Leírom hogy te is értsd, hogy itt biztos tökéletes anyukák válaszolgatnak és pocskondiázzák nem túl kultúráltan azt aki segítséget kér! Érted most már ugye?
Miért kell itt ilyeneket írogatnod neked is?????? Most komolyan? LERAKJA A KÉRDEZŐ A CIGIT HOLNAP - akkor meg mondd minek írogatsz ide ilyeneket?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!