Létezik, hogy míg egyesek azon igyekeznek, hogy egészséges babájuk legyen, más ezt nem fogja fel?
Olvastam ezt és mélységesen elkeserít, hogy ilyen létezik! Valóban okot ad a nyomor arra, hogy beteggé tegyék a gyerekeiket?
"Nyomorékká teszik újszülöttek százait?
Északkelet-Magyarországon nyílt titok, hogy arrafelé az országos gyakoriságot jóval meghaladó számban születnek beteg gyermekek. A legtöbb újszülött az úgynevezett középsúlyos értelmi fogyatékos kategóriába esik – értük kétszeres pénz jár az államtól. A bűnüldözés nem mutat föl eredményt.
Borsodban, Abaújban, Zemplénben, Szabolcsban az illetékes szolgálatok, hivatalok immár riasztó gyakorisággal szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a kisbaba középsúlyos értelmi fogyatékos. A szülők persze nagyon sajnálkoznak, de pontosan tudják, hogy ilyenkor kétszeres összegű családi pótlék jár a gyermek után.
Elgondolkoztató, vajon miért éppen ezen a tájon születik feltűnően sok kisbaba „betegen”. A viszonyokat közelről ismerők állítják: nem az amúgy valóban elkeserítő mértékű nyomor az ok, legalábbis nem közvetlenül.
A mind hangosabban suttogott pletyka szerint a babák nagy többségéről gyanítható: nem született fogyatékosnak! Bizonyos körökben meghökkentően alapos tapasztalatokra tettek szert az újszülöttek oxigénhiányos állapotba juttatásában. A szakszerű kifejezés azt a sötét gyakorlatot takarja, hogy az újszülött fejére nejlonzacskót húznak – nem sokáig, éppen csak addig, hogy megfeleljen a dupla állami támogatásra jogosító betegségi szimptómáknak.
A szülőknek ugyanis nem céljuk, hogy gyermekük nagyon károsodjék, tehát például ne válhasson idővel szobatisztává, vagy ne adj’ isten meghaljon. A cél a dupla támogatás.
A másik elterjedt módszer, hogy a kismamák a saját hasukban igyekeznek ütést mérni a magzat koponyájára, ami „szerencsés esetben” szintén előidézi a fogyatékosságot.
A Gondola úgy értesült, hogy például a nőgyógyászatokon, szülészeteken is „tanítják” egymást azok a kismamák, akik ebbe a „szubkultúrába” tartoznak, illetve akiket a kétszeres pénz esélye vonz.
Bűnüldöző szervek hónapok óta tudnak a dolgokról, sőt a Gondola információi szerint nyomoznak is – az eredményről azonban hallgatnak."
Én is babát várok és ezért szomorít ez el ennyire! Nagyon sajnálom, hogy ha valakit ezzel felzaklatok, de tényleg jól esik kibeszélni ezt! Én csak azokat a szegény babákat sajnálom! Sajnos igaz a cikk, mert nem egy helyen hallottam!
Ez a cikk engem még jobban arra sarkall, hogy vigyázzak a kincsemre!
Nem is tudom mit mondjak... igen, nincs jogunk azt kérni, hogy ne írj ilyet, de talán próbáld kicsit kíméletesebben - talán írd az elejére, hogy érzékenyek ne olvassák. Sajnos nem lehet nem tudomást venni.
Azért, talán elfogadod, talán nem. Próbálj inkább pozitív témákkal foglalkozni, nem jó, ha ilyenekkel zaklatod magad fel. Persze nem kell burkot képezni a való világtól, de mégis, jobb lenne, ha most kellemesebb dolgokkal mulatnád az időt. A terhesség maga is elég megpróbáltatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!