Létezik, hogy míg egyesek azon igyekeznek, hogy egészséges babájuk legyen, más ezt nem fogja fel?
Olvastam ezt és mélységesen elkeserít, hogy ilyen létezik! Valóban okot ad a nyomor arra, hogy beteggé tegyék a gyerekeiket?
"Nyomorékká teszik újszülöttek százait?
Északkelet-Magyarországon nyílt titok, hogy arrafelé az országos gyakoriságot jóval meghaladó számban születnek beteg gyermekek. A legtöbb újszülött az úgynevezett középsúlyos értelmi fogyatékos kategóriába esik – értük kétszeres pénz jár az államtól. A bűnüldözés nem mutat föl eredményt.
Borsodban, Abaújban, Zemplénben, Szabolcsban az illetékes szolgálatok, hivatalok immár riasztó gyakorisággal szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a kisbaba középsúlyos értelmi fogyatékos. A szülők persze nagyon sajnálkoznak, de pontosan tudják, hogy ilyenkor kétszeres összegű családi pótlék jár a gyermek után.
Elgondolkoztató, vajon miért éppen ezen a tájon születik feltűnően sok kisbaba „betegen”. A viszonyokat közelről ismerők állítják: nem az amúgy valóban elkeserítő mértékű nyomor az ok, legalábbis nem közvetlenül.
A mind hangosabban suttogott pletyka szerint a babák nagy többségéről gyanítható: nem született fogyatékosnak! Bizonyos körökben meghökkentően alapos tapasztalatokra tettek szert az újszülöttek oxigénhiányos állapotba juttatásában. A szakszerű kifejezés azt a sötét gyakorlatot takarja, hogy az újszülött fejére nejlonzacskót húznak – nem sokáig, éppen csak addig, hogy megfeleljen a dupla állami támogatásra jogosító betegségi szimptómáknak.
A szülőknek ugyanis nem céljuk, hogy gyermekük nagyon károsodjék, tehát például ne válhasson idővel szobatisztává, vagy ne adj’ isten meghaljon. A cél a dupla támogatás.
A másik elterjedt módszer, hogy a kismamák a saját hasukban igyekeznek ütést mérni a magzat koponyájára, ami „szerencsés esetben” szintén előidézi a fogyatékosságot.
A Gondola úgy értesült, hogy például a nőgyógyászatokon, szülészeteken is „tanítják” egymást azok a kismamák, akik ebbe a „szubkultúrába” tartoznak, illetve akiket a kétszeres pénz esélye vonz.
Bűnüldöző szervek hónapok óta tudnak a dolgokról, sőt a Gondola információi szerint nyomoznak is – az eredményről azonban hallgatnak."
Jesszusom! Ne haragudj kérlek, de szerintem ne tégy fel erre az oldalra ilyeneket.
Itt tanácsokat adunk egymásnak és nem hiszem , hogy terhesen bárki is szeretne ilyeneket olvasni.
Mégegyszer elnézésed, de én átfutottam, de rögtön sírva is fakadtam...ez egy beteg cikk...
Ez a cikk nyilván kérdezőt is megviselte, szíve joga, hogy e feletti felháborodásának, elképedésének hangot adjon itt. Csak azért nem kérheti senki tőle, hogy fogja vissza magát, mert néhányan gyereket várnak- az ne olvassa el.
Komolyan...
Én jónak tartom, hogy ezt megosztottad velünk- fogalmam nem volt, hogy ilyen is van... Nem árt, ha tudom, ebben az országban ilyen tömegével megtörténik...
Mi is gyerekprojekten dolgozunk- potyognak a könnyeim...
Mi van itt?????
Ez hol jelent meg, én még ilyenről nem hallottam és nem is hiszem, hogy ez elterjedt dolog lenne.
Gyógypedagógus lennék és ezt nem tudom elhinni, hogy ez így menne.
Az igazság teljesen más.
Nagyon sok gyerek egyszerűen azért ért. fogy, mert eltérő szociokulturális háttérrel rendelkező családba születik, vagy az anya nem megfelelően hordja ki a terhességét (alkohol, cigaretta, nem megfelelő táplálkozás), aztán sok gyerek azért ért. fogy, mert egyszerűen cigány származású. Nem kell ezt takargatni, szinte mindenhol az országban így van, főleg az olyan helyeken ahol több cigány él.
Hisz minden olyan gyermek értelmi fogyatékos, akinek az értelmi képessége eltér az átlagtól, ez nagyon sokmindentől lehet, de tény, hogy a cigány gyerekek nagyon nagy része az, véleméynem szerint pedig nincs semmi bajuk, csak amint említettem az eltérő szoc.kultúra.
Nem mondom, hogy nem fordult elő ilyesmi, de nagyon abszurdnak tartom, ezért várom, hogy a forrást megnevezd, nagyon érdekelne hogy milyen tényekre alapozzák ezeket az állításokat.
Köszönöm.
Jézusom, ez szörnyű!
Ezt hol találtad? és mikor?
Amúgy szerintem lehet benne valami, mert nem írnának ilyet, ha nem lenne valóságalapja.
Katasztrófa..
Közben megtalátam a cikket, senki ne keressen rá!!!
Ami kép van a cikk mellett pedig felháborító, nem is értem mi köze van ehhez.
Más a genetikai betegség és más a tudatosan okozott kár.
Amatőr és felelőtlen volt, aki ezt megírta.
Szerintem ne foglalkozz vele!
Bár most engem is nagyon felzaklatott, de inkább szakmailag, mint a babám miatt, hisz én is várandós vagyok.
Szerintem inkább örülj annak, hogy te jó szülő leszel, nekem is ezen jár a fejem, munka közben meg segítek majd a kis gyerekeknek.
jó éjt!
En elhiszem, akarmennyire is hihetetlen, es en sem akarom elhinni, de ezek a ciganyok mindenre kepesek!!! Miert szulnek annyi de annyi gyereket?
Amikor szultem, egy cigany no jott szulni, az 5. babajat. Persze, mar a szulesznok borotvalni akartak, jottek, es kerestek a szobaban. Mondtuk neki, hogy kiment cigizni, a wc-ben van!!!
Amikor megszult, nem vagtak, a baba kicsuszott csak, utana hazament. 5 nap mulva visszajott a gyerekert, es hazavitte. Nem is erdekelte.
Kesobb talalkoztam vele az utcan, azt mondta, mar volt egy abortuszon, amiota megszult. Par honaposak voltak akkor a gyerekeink.
Hihetetlen, es akik ugye normalisan elnek, el nem tudjuk kepzelni, hogy mire kepesek. En elhiszem a cikket, az viszont felhaborito, hogy nem nyomoznak, es nem ultetik le oket, eletfogytiglant erdemelne az osszes, amelyik ilyet csinal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!