Második szülés könnyebb volt mint az elsö? Miben volt másabb?
Igen de mindenben teljesen más volt.
Az elsőnél: hirtelen elindultak hajnali 2kor a nagyon erős fájások (10 nap túlhordásnál) egyből tudtam hogy na ez már szülés lesz.
Volt hasmenésem, hányásom a vajúdás alatt.
6 óra volt az első fájástól a baba felsírásáig, volt gátmetszés.
A másodiknál délután 1-2 felé tompán fájt a derekam ami nem akart enyhülni így bementünk a kórházba szinte semmi fájással már 3-4 ujjnyi voltam.
Mindösszesen 2óra 20 perc volt az egész, volt burokrepesztés, nem volt gátmetszés.
A második csak akkor fájt mikor megrepesztették a burkot (a kislányom megszületése előtt kb.40 perccel) de akkor aztán úgy nagyon fájt. Viszont gyorsan lezajlott.
Nekem ugyanaz volt a forgatókönyv a második szülésnél mint az elsőnél, bár reggel később kezdődtek a hasszúrklások- (elsőnél kb hajnali 3kor,másodiknál csak délben) - de ezek nekem nem fájtak, csak éreztem, hogy valami van. Utána mindkét esetben 3ujjnyi méhszájál repesztett burkot a doki, (első babánál ez 1kor volt, másodiknál fél5kor), de eddig tényleg igazi fájást nem éreztem, és még kb a burokrepesztés előtt egy órával voltam a kórházban mindkét esetben. A szülés az elsőnél fél5kor volt- ami a szülőágyon 3.5órát jelent,(burokrepesztéstől) második baba pedig negyed hatkor már kint is volt- tehát a szülőágyon mindössze 45percet voltam. :-)
sokkal gyorsabb volt a második szülésem, a "fájós" része alig egy óra volt, és nekem sokkal kevésbé is fájt mint az első.
:-)
könnyű, gyors második szülést kivánok!!
Szia!
Nekem az első Fiam 12 órás vajúdás után született meg a 38.hétre. Pici komplikáció volt, de végül baj nélkül megúsztuk.
Második Kisfiam másfél óra alatt született meg :D
mint egy kis gyorsvonat a 37.héten. Egy hangos nyögés nélkül, nagyon könnyen szültem meg.
Most várom a harmadik babát, kíváncsi leszek mennyi idő alatt érkezik meg!
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!