Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » KRESZ kérdés? A férjemmel két...

KRESZ kérdés? A férjemmel két kérdésben vitatkozunk: 1.30 héttől nem lehet vezetni 2. muszáj-e bekötni magát a kismamának

Figyelt kérdés
2011. márc. 29. 21:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én a 39. héten forgalmi vizsgáztam. :D
2011. márc. 30. 01:35
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

(5) Nem kell becsatolni a biztonsági övet:

a) a hátramenetben közlekedő gépkocsi vezetőjének;

b) a taxi gépkocsi vezetőjének, ha taxi üzemmódban utast szállít;

c) a mentő gépkocsi betegellátó terében utazóknak, ha a becsatolás a beteg állapotának romlását okozhatja, a betegellátást akadályozza;

d) a lakott területen menetrend szerinti személyszállítást végző autóbuszban;

e) a lakott területen kívül menetrend szerinti személyszállítás végző autóbuszban, ha álló utasokat is szállíthat;

f) az autóbuszban szállított 3. életévét még be nem töltött gyermeknek;

g) annak, aki külön jogszabályban meghatározott orvos által kiállított igazolással rendelkezik.

Kiemelném az utolsó pontot (5. bekezdés g. pontja) A kismama, ha erről orvosi igazolást kap, nem kell, hogy bekösse az övet. Ezt a rendőr köteles elfogadni. Párom most jár autós iskolába, állítólag ez teszt kérdés is volt Neki gyakorlás alatt. Ő azonnal rávágta hibásan, hogy kötelező. :) Ő mesélte nekem el ezt itthon először, persze én is rávágtam, hogy nem jó az orvosi igazolás. :D

Ettől független 30 hetes kismamaként én mindenképp bekötöm az övet, eddig is bekötöttem, most még inkább. Vannak már nagyon jó öv terelők. Szerintem felelőtlenség lenne, ha nem tenném. A válasz azonban az, hogy nem muszáj bekötnie, ha rendelkezik orvosi igazolással. Fura...nem fura, de a jogszabályban ez áll.

Forrás:

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet

a közúti közlekedés szabályairól 48. § (5) bekezdés

30/N

2011. márc. 30. 06:30
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok... szerintem én végig fogok vezetni, a szülésre a Párom visz már remélem :D. Ha ő nem akkor ismerős. Most viszont még egy 5-6 hétig simán bírom, úgy érzem, aztán majd meglátjuk. Kockáztatni nem fogok az biztos. :) A vezetés tiltásáról azonban nem tudok.

30/N

2011. márc. 30. 06:36
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én szülni is magam mentem be, igaz nem voltak fájásaim, és közel van a kórház. A férjem külföldön volt, a családban pedig másnak nincs jogsija. Én végig kismama-övterelőt használtam, és nem volt kényelmetlen.REméelm hamarosan ismét vezethetek pocakosan :)
2011. márc. 30. 08:36
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Lehet vezetni végig, és valóban nem kötelező bekötni az övet (viszont nagyon tanácsos)!
2011. márc. 30. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!