Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek is nagyon gáz, ha...

Szerintetek is nagyon gáz, ha az első gyermekünkről "lemaradt" nevet adjuk a 2. babánknak?

Figyelt kérdés

Az első gyermekünk kisfiú, és ami akkor volt a lánynevünk, most azt szánjuk a 2. babánknak, aki valószínűleg kislány. Ma a barátnőm megjegyezte, hogy Ő bizony nem adna maradék nevet a gyermekének, és nekik mindegyik gyermeküknél volt másik fiú és lánynevük is.

Nekem eddig ez eszembe sem jutott, de most elbizonytalanodtam.

2011. márc. 28. 22:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Akkor én vagyok a kivétel :)

Mi egyik terhességemnél se tudtuk, hogy fiú v. lány lakik a pocakban, így mindkétszer 1-1 új névvel készültünk. Mindkettő lány, de a másodiknál eszünkbe sem jutott, hogy ugyanaz a neve legyen (ha fiú), mint amit az elsőnek szántunk. Egyszerűen nem "illett" rá, ha értitek mire gondolok.

Persze anno lánykoromban én is eldöntöttem, hogy ha lányom lesz X-nek fogják hívni, na pont ez az X (bár mindkettőnknek tetszett) nem került fel a listára.

Mindenkinek megvan a maga gumikacsája a névválasztásnál, én ezt nem tudom elképzelni - bár azért lemaradt névnek sem nevezném. Más azt tartja jónak, ha a gyerekei nevei összecsengenek, vagy ugyanolyan betűvel kezdődnek, vagy szótagszámra megegyezik... Most őszintén. Kinek mi köze hozzá???

2011. márc. 29. 14:37
 12/12 anonim ***** válasza:
Elso gyermekunknel valasztottunk fiu es lanynevet, mert nem tudtuk mi lesz. Kislany lett. Utana kisfiunk szuletett. Bar ujra elovettuk a konyvet nezegetni, mert 5 ev lett a korkulonbseg, hatha talalunk olyat, ami jobban tetszik, de maradtunk annal a nevnel, amit anno a kislany kapott volna, ha fiunak szuletik. Eszembe sem jutott, hogy ez "maradek" nev. Ez tetszik, es pont.
2011. márc. 29. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!