Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyünk, ha ennyire nincs...

Mit tegyünk, ha ennyire nincs egyetértés névválasztásban?

Figyelt kérdés

Kislányunk lesz.

Én rövid, egyszerűbb nevet választanék, mint Petra, Kata, Réka, Anna

Férjem javaslatai: Izabella, Fruzsina, Gyöngyvér, Marietta

A vezetéknév 6 betűs, 2 szótagos

Nem azt mondom, hogy rossz nevek ezek, de én nem szeretném a kislányomnak adni. Neki viszont az én javaslataim nem tetszenek.

Tudom, keressünk egy kompromisszumot, ami mindegyikünknek tetszik, de ez eddig nem jött be. :)

Két nevet nem szeretnénk neki adni, úgyis az egyik dominálna és valószínűleg csak az egyiket használná, sok jlentősége nem lenne, hogy van egy második is.

Egy ismerős pár hasonló helyzetben volt, ők két keresztnevet adtak, és anyuka az egyik, apuka a másik néven szólítja a gyereket, na ezt semmiképp nem akarom. :)

Ti hogy oldottátok meg, ki "győzött", vagy végül sikerült kompromisszumot találni? :)

Így 2 hónappal szülés előtt még csak nevetgélünk a dolgon, de valamikor majd dönteni kell... :)

2011. márc. 25. 07:41
 1/9 anonim ***** válasza:
56%

Én nagyon egyszerűen.... Tudom, hogy bárhogy is fogják hívni, azt a nevet fogom a legjobban imádni a világon! És imádom a férjem, és nagyon szeretném, ha a várakozásból ő is kivenné a részét, szeretnék neki sok fontos "szerepet" adni... Én egyszerűen megmondtam neki, hogy melyik az a 4-5-6 név amit biztosan nem.... és azt mondtam legyen ő a névadó, nekem teljesen mindegy.

Most őszintén, nem teljesen mindegy?! A férjednek viszont ez is segít, hogy közelebb kerüljön hozzá már most. Egy élmény volt látni, ahogy hónapokig figyelgette e neveket, este amikor összebújtunk próbálgatta, vajon illik e... Én finoman mondtam véleményt, de a "legerősebb" is csak annyi volt... "ez nekem kevésbé tetszik, de szeretném ha neked tetszene"... Felőlem akár Gizinek vagy Marinak is nevezhette volna...

2011. márc. 25. 07:49
 2/9 anonim ***** válasza:

Mit szólsz a Katalinhoz? A Kata eredeti változata, és elég hosszú ahhoz, hogy a férjednek is tetsszen :D Mondjuk én nem szeretem, engem is így hívnak.

Persze függ a vezetéknévtől is.

2011. márc. 25. 07:51
 3/9 anonim ***** válasza:
Szia! Miért nem próbáltok meg olyan neveket megnézni, amibe mind a kettőtök "stócából" van egy pici. Pl: Anna+Marietta= Annamária, vagy valami ilyesmire gondolok. :)
2011. márc. 25. 08:06
 4/9 anonim ***** válasza:

A férjed nevei között ott az Izabella. Azt lehet röviden becézni. Iza vagy Bella.

Terveztek még gyereket?

Mert akkor legyen most az egyikőtök a választó, a másodiknál pedig a másik szülő.

2011. márc. 25. 08:07
 5/9 anonim ***** válasza:
Csakis kompromisszum. Nekem nem mindegy, hogy hogy hívják a gyerekem. A férjemnek se mindegy. Eddig már kétszer sikerült olyat találni, találni fogunk harmadszor is ami mindkettőnknek megfelel. Én nem hiszem, hogy sokezer név körül ez lehetetlen feladat.
2011. márc. 25. 08:31
 6/9 anonim ***** válasza:

És is az Izabella vagy hasonló mellett döntenék. Ha ki kell írni, szerintem szebb, mint a nagyon rövid nevek, de ha kimondjátok, bőven elég becézve.

Pl. én Veronika vagyok, de még bemutatkozáskor is Verát mondok. De meg nem változtatnám hivatalosan, mert úgy nagyon rövidnek tűnne :D (5 betűs a vezetéknevem - vagyis a férjemé, így vettem fel).

2011. márc. 25. 10:08
 7/9 anonim válasza:
Én azt mondom, döntsön a sors! Írjatok össze mind a ketten több olyan nevet, ami tetszik. Szelektáljátok ki egymáséból max. egyet-kettőt, ami nagyon nem tetszik. A többit írjátok fel egy-egy egyforma (csak semmi csalás)cetlire és rakjátok bele egy üvegtálba, kalapba,...stb. És amit kihúztok, az nyert. Ha esetleg mi sem fogunk megegyezni a párommal a névválasztásban, akkor ez a módszer lesz a nyerő. Egyébként én is így kaptam a nevem, és a mai napig büszkén mesélem a névválsztásom történetét, bár lehet ez sokaknak hülyeségnek tűnhet. Az én nevemet a nagyim írta fel, aki már nincs köztünk, és éppen ezért is kedves nekem a nevem. Egy emlék tőle.
2011. márc. 25. 10:44
 8/9 anonim ***** válasza:
Mi már az elején eldöntöttük, hogy ha lány lesz én adok nevet neki ha meg fiú akkor a párom. Most 22 hetesen 99% hogy Botond lesz a bébikénk. :)
2011. márc. 25. 12:38
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Ugyanilyen helyzetben vagyunk mi is, és már csak bő 1 hónap van szülésig.

Szintén 6 betűs, 2 szótagú vezetéknév mellé olyan neveket javasol a párom, ami nekem egyáltalán nem tetszik. Az én javaslataimat meg Ő vétózza meg. K betűre végződik a név, erre felsorol 3 olyan nevet ami k-val kezdődik.

De nekünk ez a helyzet nem ismeretlen, a fiunknál is így voltunk. Őneki a 39. héten lett csak neve. Nem az addig szóban forgókból választottunk, hanem jött egy teljesen új név, ami mindkettőnknek nagyon megtetszett.

Most már ott tartok, hogy tegnap este azt mondtam neki, hogy tök mindegy mit akar, úgyis engem fognak megkérdezni a gyerek nevéről, és én azt fogom bediktálni amit én szeretnék.

2011. márc. 25. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!