Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most megyek védőnőhöz. Mit...

Most megyek védőnőhöz. Mit kell vinnem? Először megyek. Időpontra. (12hetet betöltöttem)

Figyelt kérdés
2009. febr. 24. 13:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Az orvosi vizsgálatról a papírt, amin rajta van, hogy terhes vagy. Majd kérdezni fog tőled adatokat és válaszol az esetleges felmerülő kérdéseidre, kiállítja a kiskönyved és ad egy adag újságot, könyvet, amik a terhességről szólnak.
2009. febr. 24. 13:52
 2/6 anonim ***** válasza:
TAJ kártya, és amit az orvostól kaptál beutalót. Feljegyzi a személyes adataidat, súlyt és vérnyomást mér, vizeletet vizsgál, kikérdez, hogy dohányzol-e, van-e vmilyen betegséged, családban van-e vmi,stb...
2009. febr. 24. 13:53
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat lányok!
2009. febr. 24. 13:54
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!Azt a papírt kell vinned ami igazolja a terhességedet.Megcsinálja a kis könyvet.Tőlem kérdezte a családban (én és a párom) előforduló betegségeket.Milyen gyermekkori betegségeken estem át?Vizeletet is vinnem kellet (de ez változó).Vérnyomást és súlyt mért.

Boldog babavárást kívánok!

14+6 hetes

2009. febr. 24. 13:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Annyit fűznék a többiek válaszaihoz, h' én például mindig vittem a vizeletet külön üvegben, mert a pohárba pisilés szűk mosdóban téli ruhában - hááát inkább hagyjuk.
2009. febr. 24. 13:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem azt a papírt kellett vinnem amit az UH-n kaptam. A védőnő az alapján írta be a kis könyvbe, hogy hányadik hétnél tartunk. Jó sokáig ott voltam. Sok mindent kérdezgetett. Pl: a családomban előforduló betegségekről, a párom családjában előfordult betegségekről, az étkezési szokásaimról, a káros szenvedélyeimről, dohányzok-e, KV-zok-e, fogyasztok-e alkoholt, hányadik terhességem, volt-e már vetélésem, született-e már beteg gyerekem, ha szültem már hány cm és hány kg volt a baba, átestem e a gyermek betegségeken, bárányhimlő, rózsahimlő, kifelé áll-e a mellbimbóm (ez azért fontos, hogy tudd szoptatni majd a babád) van e jelenleg valami panaszom. Aztán csinált egy vizelet vizsgálatot annak az eredményét beírta a kis könyvbe, meg mérte a vérnyomásom és azt is beírta. Adott papírokat a további vizsgálatokra, (kombinált teszt, AFP, stb) Elmondta milyen juttatásokat kaphatok ha megszültem. Kérdezett a munkahelyemről, mennyire megterhelő a munkám stb. Szóval jó sok mindent meg fog kérdezni tőled is. :) Remélem semmit nem hagytam ki.

Remélem nem baj, hogy ilyen részletesen írtam.

Kellemes baba várást! Minden jót!

21 hetes

2009. febr. 24. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!