Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Családvédelmis (védőnő) tud...

Családvédelmis (védőnő) tud nekünk segíteni eldönteni (ha elmondjuk az érveket, ellen érveket) maradjon-e a baba vagy sem?

Figyelt kérdés
már 1 hete gondolkozunk, sírunk, félünk és még mindig nincs meg a döntés. én szeretném, mások anyagiakra hivatkoznak, pedig nincs rossz körülmény.
2011. márc. 21. 10:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt a kérdést Te, illetve Ti már megválaszoltátok. nem az a kérdés, hogy tudsz-e majd vele élni és hogy az majd hogy lesz, mert ilyen meg olyan akadálya lehet. az a kérdés, tudnál-e nélküle élni. pláne, ha felmerült, hogy akár meg is tarthatnátok.
2011. márc. 21. 12:30
 12/18 anonim ***** válasza:

Szia! Én is sokáig azt gondoltam, hogy mérlegelni kell, mekkora a lakás, milyen a kapcsolat, van-e keret a megélhetésre stb. Most is azt hiszem, hogy ezek fontos dolgok. De ha már megfogant a gyermeketek, akkor az értékek más súlypontra helyeződnek. Én nemrég vetéltem el és nagyon megszenvedtem(szenvedem). Ennek kapcsán elkezdtem olvasgatni olyan könyveket, amik a baba ilyen-olyan elvesztéséről szólnak. Az egykiben túlnyomó részt abortuszon átesett nők mesélik el a történetüket. Azt a könyvet olvasva értettem meg, hogy az abortuszt választó nők nem "gyilkosok", hanem szinte minden esetben a körülményeik, a férjük, a szüleik, vagy más "külső" tényezék hatására választják ezt a lehetőségt, ami abban a helyzetben az észérvek tükrében sokszor az egyedüli lehetséges megoldásnak tűnik. És persze a szakemberek elmondják az érveket pro és kontra és ennek tudatában hoz az ember döntéseket. De azt nem sokan mondják el, hogy Neked, aki nő vagy és mostmár Anya, milyen érzés lesz majd nélküle maradni. Én nem meggyőzni szeretnélek arról, hogy tartsd meg a babát és őszintén tiszteletben tartom a döntésed, bármi legyen is az. Csak azt szeretném, ha tudnád, hogy mennyire fáj egy Anyának az, ha nem szüleik meg a gyermeke. Ezek a nők mind arról számolnak be, hogy x év távlatából az akkor réimsztőnek tűnő körülmények mit sem számítanak már ahhoz képest, hogy van egy gyermekük, aki nem született meg. Ez egy nagyon komoly lelki tartalom és jóval túlmutat a dolog fizikai részén, vagy azon, hogy most milyen körülmények határozzák meg az ember életét. Persze, ha a döntésetek az, hogy mindenkinek jobb, ha ő nem születik meg - mert van ilyen - akkor ezzel együtt lehet élni és az idő múltával a lelki sebek is begyógyulnak. Ettől az ember még Ember.

Remélem nem érzed tolakodónak a mondataimat és tudom, hogy a szakember segítségére van szükséged ebben a helyzetben, de sokszor mások tapasztalata is segíthet.

Őszintén kívánom, hogy azt a döntést hozzátok, ami Mindannyiótok számára legjobb! Kitartást és erőt a mérlegeléshez! Így, ismeretlenől is együttérzéssel gondolok Rád!

Egy másik Anya

2011. márc. 21. 13:54
 13/18 A kérdező kommentje:

Ez egy igazán őszinte, és érdekes hozzászólás volt, nagyon jó, hogy írtál!

sajnos, döntöttem, nem azért hoztam meg ezt a döntést, mert más befolyásolt - talán részben ez is benne van, de csekély... - főként azért, mert csalódnék magamban. rengetegszer kudarcot vallottam magam előtt, olyan dolgokat nem tettem meg amik a saját érdekeimet szolgálnák... magam hoztam rossz, kellemetlen helyzetbe azzal, hogy nem tanultam, mindig mástól vártam az áldást, segítséget. Magammal kell mindig szembe nézni, és ÍGY dönteni... valóban csak is ÉN dönthetek. De nem tehetem ki egy kis ember életét nehézségeknek, nem értené miért éhes sokáig, vagy miért nem jön anya egyből pelust cserélni... a legrosszabbakat eltudom képzelni magamról.

Mindig a mának életem, csak bele a semmibe, majd valaki más megcsinálja helyette, jó az úgy, vagy csak simán kit érdekel hozzáállásom volt... ezért kell Őt most elveszítenem, és őszintén azt remélem soha nem lehet gyermekem, megérdemelném.

képtelen voltam erős lenni, valahogy ezt nem tanultam meg, pedig igazán példát vehettem volna szinte mindenkitől aki körülvesz... a jellemem teljesen más, nem érzem mások erős akaratát vagy hozzáállását a sajátomnak. Mindig azt hajtogattam megakarok mindent tapasztalni a saját bőrömön, hát tessék... nem sajnáltatásról van szó, egyszerűen így látom magam.

Ennyi.... erre jutottam a napok alatt, szerintem nem sok lány gondolja ilyen mélyen végig ezeket a dolgokat. Nem poénból lesz abortuszom nem is azért mert felelőtlen voltam, én hiszek a sorsban, karmában, nevezzük bárminek.. egyszerűen ha ennek így kellett lennie, akkor legyen. Csak ŐT sajnálom, egy olyan embertől lett, akit szeretek. És fogok is.................

2011. márc. 21. 14:29
 14/18 anonim ***** válasza:

Ha hiszel a sorsban, karmában, nem gondolod, hogy okkal vagy állapotos?

Tanulni baba mellett is lehet, tapasztalat!

Míg én is voltam ebben a helyzetben, és megszületett a fiam, aki boldog, kiegyensúlyozott, mindene megvan és mindenki imádja, addig egy családtagom olyan sokáig várt, hogy nagy sajnálatára valószínűleg csak egy gyermekkel élheti már át.

Gondold át ezt újra, ha csak nem vagy otthontalan, akkor tartsd meg.

A rossz körülmények pikk-pakk elmúlnak, de a pici SOHA többé nem jön vissza!

19/L

2011. márc. 21. 14:37
 15/18 anonim ***** válasza:
szia! korábbi hozzászólásomban írtam,hogy mi is sokat mérlegeltünk,még tanácsadóhoz is elmentünk, bár nem azért mert én bármikor is elvetettem volna. 21 éves vagyok, főiskolások vagyunk a férjemmel, megtartjuk,mellette tanulunk,ő mellette dolgozik,majd később én is.Szerintem gondold át mégegyszer,ha lehet is utána még gyereked, már nem Ő lesz, Ő egy nagy ajándék, ami sok embernek nem adatik meg.Ha nehezebb is az elején, majd rendbe jönnek a dolgok,épp az a szép az életben,hogy nem egyszerű,nagyon unalmas lenne,ha minden úgy alakul,ahogy eltervezi az ember.Sok szerencsét kívánok neked,és szorítok,hogy jó döntést hozz! 35 hetes kismama
2011. márc. 21. 15:04
 16/18 anonim ***** válasza:
Ha elveteted örök életedre bánni fogod. A szavaidból azt veszem ki hogy már most kötődsz hozzá szereted és csak félelemből akarod elvetetni. Mások se gazdagok mi se vagyunk azok mégsem fordult meg egyszer sem a fejemben az abortusz. Mert képtelen lennék rá. Lelkileg soha nem fogod magad túltenni ezen ez a döntés egy életen át kisérteni fog és hiába győzködöd magad hogy helyes döntöttél a lelked mélyén egy aprócska hang folyton figyelmeztetni fog arra hogy ez nem így van.
2011. márc. 22. 12:49
 17/18 anonim ***** válasza:
Ha olvasod még ezeket a sorokat, hallgass majd a család segítőre. Légy hozzá őszinte, és gondolkodj el azon, amiket mond. (Abortusz előtt úgyis muszáj menni)
2011. márc. 22. 14:09
 18/18 anonim ***** válasza:
Ahogy te is írtad, a felelőtlen életmódodnak most egy kisember látja a kárát. :( Sajnálom. Remélem lehet még gyereked, hogy meg tudd mi ez a csoda. Egy anya.
2011. márc. 23. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!