Tegnap amikor pisilni voltam egy csepp élénk piros vér távozott, ma kétszer vettem észre, hogy pici piros véres darab távozott belőlem. Mitől lehet aggódjak? A 20 hetes UH-n mondták a placentám kicsit ráhajlik a méhszájra, az óta nem vizsgáltak.
Félek most sem történne semmi, még nem értül el a védőnőt. Itt mindenre azt mondják normális, nem foglalkoznak semmivel.:( Ez Anglia.:( Szerintetek mit csináljak?
27 hetes vagyok

Tényleg azért van a vérzés, mert a placenta ráhajlik a méhre. Emiatt többször fordulhat elő vérzés! Nem mondanám, hogy ez normális! Mindenképpen orvosi ellenőrzés szükséges a terhesség alatt! Ezt egy oldalon találtam:
Ha a méhszájat csak megközelíti, mélyen tapadó, ha eléri, részleges, ha teljesen lefedi, teljesen előlfekvő lepényről beszélünk. A méhnek ez a része kevesebb izomszövetet tartalmaz, ezért könnyebben kinyúlik, és ilyenkor a lepényszövet elválhat a méh falától, melyet vérzés kísérhet. Ha teljesen lefedi, akkor a szülés hüvelyi úton lehetetlen, mert a magzat előtt kellene a lepénynek megszületnie, ezért ezekben az esetetekben császármetszést kell végezni.
Szóval mindenképpen nézesd meg!
Amúgy had jegyezzem meg, hogy pár hete volt egy olyan kérdés, aminél istenítették az angliai terhesgondozást. Most látni, milyen jól működik! :S Na hát erről ennyit!
Minden jót!
25 hetes kismami

Nem törölték teljesen a választ, csak fent ki kell pipálni, hogy a nem hasznos válaszokat is szeretnéd látni!
Viszont alapból törölniük kellene az ilyen hangnemben válaszolókat! Minek ír ide, ha nem tud normálisan beszélni! Amúgy ne foglalkozz vele!

Köszi!
Én még pozitív oldalát nem ismerem az ellátásnak! Sikerült az óta felhívni a "védőnőt" akitől a sejthető választ kaptam: Ez normális előfordulhat felesleges most bemenni a kórházba.
Pff, persze ez nem nyugtat meg, még el tudok menni ügyeletre ahol ki lehet "erőszakolni" némi vizsgálatot.

Egy korábbi válaszoló vagyok, én írtam, hogy szintén az Egyesült Királyságban szültem. Azért én egy kicsit védeni szeretném az itteni terhesgondozást.
Lehet, hogy itt is szerencse kérdése, hogy ki milyen midwife-ot, kórházat, gp-t fog ki, elhiszem, hogy vannak rossz tapasztalatok, mert azok mindenhol vannak függetlenül attól, hogy magyar, vagy angol, vagy mondjuk szomáliai rendszerről beszélünk (bár Szomáliában nincs is rendszer, de mindegy). Nekem nem volt problémamentes a terhességem, mint írtam is nekem is volt bevérzésem, majdnem elveszítettem a babát, később is volt még kisebb probléma, de szerencsére foglalkoztak így is velem. Nem jöttek elém, én mentem utánuk, de a vége pozitív volt, mert ellenőrzés alatt tartottak, ha szükségét éreztem és egészséges babát szültem. Ráadásul a szülés épp a másabb rendszernek köszönhetően álomszerű volt, hihetetlen pozitív élmény maradt, mindenféle felesleges túlkomplikálás nélkül segítettek megszülni a babámat, szóval én meg épp az itteni mentalitás miatt döntöttem úgy, hogy inkább itt maradunk még néhány évet és itt szülöm meg a második babámat.
Egyébként tényleg annyira furcsa, pontosabban a magyartól eltérő itt az ellátás és a dolgokhoz való hozzáállás, hogy először én sem tudtam túl pozitívan gondolkodni róla, de ahogy teltek a hónapok megbizonyosodtam arról, hogy mindennek megvan a miértje, működik a dolog és (nekem) tökéletes volt.
Remélem, hogy a kérdezőnek is megoldódik a problémája, sikerül segítő kezek közé kerülnie és ha most nem is, de később ő is megtapasztalhatja az angliai gyermekvállalás pozitív oldalát is.
(Egyébként nem magánúton szültem, hanem egyszerű NHS-en belül.)
Én eddig bármilyen problémával mentem elutasították a vizsgálatot sőt azt vágták a fejemhez hogy minek??? (pl erős gyulladásnál)
A legtöbb válasz, a mitől van ez kérdésemre az volt, hogy azt nem tudjuk de szerintünk nincs baj.
Ja? Nem tudjuk és szerintünk? Érdekes azért ezeket a válaszokat hallani.
Én a Chelsea & Westminsterbe járok. Az egyik legjobb állítólag. :(
Ettől függetlenül örülök, hogy neked jól sikerült a terhesgondozásod!
Én már döntöttem otthon szülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!