Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez beteges dolog, vagy mások...

Ez beteges dolog, vagy mások is vannak így?

Figyelt kérdés

Rengeteg könyvet, internetes oldalt átolvasok az újszülöttek, kisbabák neveléséről, fejlődéséről, stb.

A lehetséges betegségek kapcsán általában annyira ki szoktam borulni, hogy a férjem nem győz vigasztalni, nyugtatni, hogy minden rendben lesz.

Sokszor azon aggódom éjjelente, hogy mi lesz, ha nem ébredek majd fel arra, ha a babának valami baja van? Pl. nem lélegzik, stb. Vagy nem fogom tudni, hogy pontosan mit csináljak vele.

Ami pedig állatira rossz, hogy sok témában homlokegyenest ellenkező információt találok könyvekben, interneten, vagy hallok szülőktől, nővérektől..

Normális, vagy túlreagálom a dolgot? Néha annyira magamba roskadok, hogy hosszú ideig csak sírok, mert fogalmam sincs, mit csináljak, ha megszületik.

2011. márc. 16. 23:04
 1/9 anonim ***** válasza:

Pedig meg fog születni és csinálnod is kell vele valamit, de az aggódás marad, örök életedre mostantól.

Én egyébként annak tulajdonítom ezt, hogy lehülyéztem annó (persze szigorúan magamban) anyámat, amikor kamaszként azt kérte, szálljak ki a fürdőkádból, mert nem tud aludni, attól fél belefulladok a vízbe, ha elalszom a kádban.

Azt nem tudom túlaggódás vagy normális, de én ugyanígy vagyok ezzel. És amióta megszülettek egyre rosszabb.

2011. márc. 16. 23:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez túlaggódás. De sajna terhesen abszolút természetes, a hormonok teszik:)

Ne csináld ezt magaddal, a gyerekedet ne könyvből tanuld, mert nem fog menni!

Ha megszületett meglátod, hogy mennyire ösztönösen fogod tudni, mire van szüksége! De ha ennyire rágörcsölsz miondenre már most, akkor a lehető legrosszabbat teszed, mert a sok stresszel teljesen elnyomod magadban a természetes ösztöneidet, amik csalhatatlanok, hidd el.

A sógornőm is ezt csinálta mint te, és most rettegés az élete a gyerek mellett, semmit nem mer csinálni, mert hátha mégis árt, egy percet nem élvezte a babáját még az elmúlt 4 hónapban. Senkitől nem fogad el tanácsot, és rengeteg butaságot csinál (fogzáskor két hétig folyamatosan adta a nurofent, hiába mondtuk neki, hogy tönkreteszi a babáját-végül a dokit uszítottuk rá, és ő leordította a haját:()

Ugye te nem akarsz ilyen lenni? Ugye szeretnéd élvezni, hogy van egy csodálatos babád, ugye szeretnéd, ha az anyaság boldoggá tenne?

Akkor tessék befejezni ezt a butaságot, és bízni saját magadban, tökéletesen jó anyja leszel a babádnak, neki te leszel a világon a legjobb:)

És ha bízol az ösztöneidben, akkor semmi gond nem lesz. Ha bizonytalan vagy, akkor meg kérdezheted a dokit, vagy kérhetsz itt tapasztalatot:)

Sok boldogságot nektek!

2011. márc. 17. 06:30
 3/9 anonim ***** válasza:
első babád lesz,ugye?én ugyanezt csináltam,mindent jól elolvastam,megnéztem,aztán a lényeget nem írta senki.hogy mit csináljak,ha egész nap üvölt,ha fáj valamije,vagy csak rossz napja van a kicsinek.hogyan lendüljek át a holtponton egy hét nemalvás után.aztán megszületett a fiam,már 15 hónapos.és jött nagyon sokminden magától,ösztönből.meg fogod hallani,ha sír a kicsi,bármilyen nehéz lesz,ezredszer is felkelsz hozzá éjjel,ha nem alszik.és örömmel,boldogan fogod tenni.a sok infót meg egy idő után megtanulod megszűrni.hallgass meg mindenkit,sok jó ötletet mondhatnak,aztán azt csináld,ami neked jó.és ne aggódj már most,élvezd a babavárást,mert egy csodálatos időszakban vagy,ami gyorsan elmúlik.hidd el,menni fog a babázás!sok sikert!
2011. márc. 17. 06:43
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindig az ösztöneidre hallgass!

Hidd el az nem csap be sose!

2011. márc. 17. 07:53
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát én is az első babámat várom és esténként gyakran 100-szor is lefuttatom a fejembe, hogy mi hogy lesz, szóval természetesen nekem is vannak aggályaim, de azért zokogni nem szoktam. Engem is felnevelt az édesanyám, nagyon sok kismama tökéletes anyuka, akkor nekem miért ne sikerülne? Gondolj arra: ÉDESANYÁNAK SZÜLETTÉL ÉS TÖKÉLETESEN HELYT FOGSZ ÁLLNI, MERT TÉGED ERRE TEREMTETTEK!!!!
2011. márc. 17. 07:56
 6/9 anonim ***** válasza:

Terhesen senki nem normális, és tulajdonképpen akkor sem ha már megszületett. Túlaggódod igen, de ez természetes. Mikor vártam a kislányom, folyton ki voltam akadva, hogy elég tiszta lesz-e a lakás, folyamatosan takarítottam, szekrény teteje, csövek stb, mert jajj szegény gyerek nem jöhet haza ilyen mocsokba. :) Persze a szülés előtt egy héttel el kellett költöznünk és kezdhettem elölről. :)

Mikor megszületett, ahányszor megébredtem, hiába aludt, mindig odamentem megnézni lélegzik-e, hiába voltam hulla fáradt, mindig az járt a fejemben, hogy: mi van ha most van baja és én nem nézem meg? Sose bocsájtanám meg magamnak.

Ez azért mérséklődött már (17 hónapos), most már nem azért félek, hogy a természet bántja (nem vesz levegő), hanem magától féltem. Mindig van mitől félni. Ha olvasol, az jó, mert szélesíti a látóköröd, de ne tégy a magadévá minden infót, szűrj. Hidd el tökéletes anyuka leszel. Menni fog minden akkor is, ha most félelmetesnek tűnik. Sok baj érheti igen, de ha csak erre koncentrálsz, elmulasztod a szépségeket.

2011. márc. 17. 08:38
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha adhatok egy tanácsot: NE OLVASS!!!!

Ha adhatok még egy tanácsot: BÍZZ MAGADBAN!!

Ha adhatok még egy tanácsot: BÍZZ AZ ÖSZTÖNEIDBEN!!

Így nem lehet baj!

Felejtsd el a könyveket,az internetes oldalakat,az újságokat,a tv-t! Nagyon jó anyuka leszel!!!

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!!

Üdv:2 gyermekes,14 hkm

2011. márc. 17. 11:01
 8/9 márti1983 ***** válasza:
én is igy vagyok mint te,rettegek hogy valamit nem jol fogok csináli.most vagyok 27hetes kismama.igazuk lehet aaz előttem iróknak hogy nem kellenne annyit olvasni erről.ha hiszed ha nem én akkor bizonytalanodtam el magamba amikor elkezdtem olvasni pl.hogy hogyan kell szoptatni.na akkor végem volt hogy az nem is olyan könnyű ahogy eddig gondoltam.azt hittem hogy csak odaadom neki a cicimet és kész.de ebbe a könyvbe meg olyanok vannak hogy hogyan tagyúk jól mellre,mikor tudjuk hogy jol szopik különbözö szoptatási testhelyzetek.és minden szépen precizen le van irva ugy hogy rögtön kétségeim lettek hogy én ezt nem fogom tudni csinálni.azt hiszem én megfogadom a többi kismama tanácsát amit neked irtak hogy hallgatni kell a saját ösztönökre.menni fog ez!legalábbis remélem:)jó babavárást!
2011. márc. 17. 12:15
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát,csajok! Én sosem olvastam pl a szoptatásról... Minden ment magától-miután a csecsemős nővér "megmutatta" hogyan kell,ha a babám,nem hajlandó kellően kinyitni a száját. Azt is megmutatták (babás szobában voltam) hogyan ápoljam a köldökét,hogyan tegyem tisztába.

Szóval NYUGI!!! - ha megakadnátok,akkor még a kórházban segítenek,otthon pedig bármikor hívhatjátok a védőnőt,vagy azt,akiben 100%-ig megbíztok. De ne feledjétek! Mindig csak egy ember tanácsát kérjétek ki,-akiben bíztok- máskülönben össze fogtok zavarodni!

Üdv: 2gy. ,14 hkm.

2011. márc. 17. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!