Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Legyen baba vagy sem, mit...

Legyen baba vagy sem, mit tanácsoltok? A párommal közösen szerettünk volna még egy babát, most 5 hetes terhes vagyok félek hogy nem tarthatom meg, mert ugyan a párom is szeretné de túlságosan is aggódik az anyagi helyzetünk miatt.

Figyelt kérdés
Tanácstalan vagyok én szeretném megtartani, de félek hogy nem lehet.
2009. febr. 19. 15:06
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Az első vagyok.

Az én helyzetem: decemberben félidős terhesen kirugtak a válság miatt.Passziv táppénzre mentem utána meg munkanélkülire.Azóta tegnap kaptam 45 e táppénzt és a párom 80 e nettót hoz haza.Nos nem hinném h mi jobb helyzetbe lennénk de minden vágyunk egy baba volt és mot itt van és eszem ágában nem volt megölni az agyagiak miatt.

2009. febr. 19. 15:18
 12/27 anonim ***** válasza:
88%

így van. ahol van hely 4 embernek ott van még egy ötödiknek is. na én soha nem vetetnék el gyereket, mert nincs rá pénz... meg lehet oldani ha akarjátok szerintem.

ne öldd már meg azért szerencsétlen ÉLETET!!!!!!!!

gondolj bele. megölni egy életet. jaj, te ,már szültél, tudod mit jelent egy baba, egy ÉLET!!!!

1-2 hét múlva dobog majd a kicsi szíve is.

ne vedd el az élettől a lehetőségét. ISTEN AJÁNDÉKA Ő!!!!

9 hós kisfiú anyukája

2009. febr. 19. 15:20
 13/27 A kérdező kommentje:
tavaly junius óta probálkoztunk de most meglepett minket hogy össze is jött. Minden esetre köszönöm a válaszokat és ha csak én döntenék ebben akkor biztos maradna a pici
2009. febr. 19. 15:21
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

most komolyan próbálkoztatok olyan rég óta(mi is azóta amúgy)s most sikerült,s elvetetnéd?????Jajj bárcsak nekem lenne...

Mindenkinél vannak nehézségek, de most komlyan nem értelek, h e ilyenen vacillálsz mikor próbálkoztatok...nem is írok mást, mert nem tudnék szépet

2009. febr. 19. 15:26
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
ui s mégegy...ha párod nem akarta akkor inek nem védekezett...ha már így alakult állj a sarkadra és kész ha komolyan is gondolod amit írsz ...hogyha rajtad múlna megtartanád
2009. febr. 19. 15:28
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
hallgass a szívedre! gondolj bele, ha pl. 5-10 év múlva, már esetleg jó/normális anyagi körülmények között, visszagondolsz a most megölt babára, örökös lelkiismeret-furdalásod lesz!
2009. febr. 19. 15:37
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Mi sem vagyunk a legjobb anyagi körülmények között. Bár tervezett baba és számítottunk rá, hogy nehezebb lesz, de nem, hogy ennyire! Mégis nagyon boldogok vagyunk és biztos vagyok benne, hogy mindig meg fog kapni mindent az anyagi nehézségek ellenére is!

Az a legfontosabb, hogy szeressétek! Hiába adnak meg mindent egy babának, ha mellette nem szeretik eléggé! Neki nem az lesz a legfontosabb, hogy mi van rajta, vagy milyen babakocsiban toljátok, vagy milyen kiságyban alszik!

Ha elveteted, lehet hogy egy egész életre gyötörni fog!

Bár nem nekünk (válaszolóknak) kell döntenünk, hanem nektek, de remélem a pici sok-sok erőt fog nektek adni, hogy mindenben jól döntsetek!!!

2009. febr. 19. 15:41
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig a válaszokat, de tartsd meg a babát, mert utána nem bocsájtanád meg magadnak.Majdcsak megoldódnak a gondjaitok, Isten megsegít és az idő megoldja.32 hetes első babás kismama
2009. febr. 19. 15:53
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Én amondó vagyok, hogy az a helyzet, amiben most vagytok, nem végleges. Mire a baba három éves lesz, rengeteg dolog fog megváltozni az életetekben, ezt is vedd figyelembe, te is elkezdesz dolgozni, párodnak jobb munkája is lehet, sajnos szegény mamád sem fog élni, míg világ a világ, lehet, hogy más lakásba költöztök, ... és még sorolhatnám. Ezeket is figyelembe kell venni, mikor egy kis életről döntötök. Ha meg mindketten szeretitek, és már van egy nagyobb testvére is, akitől számtalan „cuccot” megörököl, akkor nem hiszem, hogy akkora gond lenne megtartani. De a ti döntésetek, mi lesz vele. Drukkolok, hogy a megtartása mellett döntsetek.
2009. febr. 19. 15:54
 20/27 anonim ***** válasza:
Szerintem anyagiak szempontjából nem lehet megközelítei ezt a kérdést. Illetve pontosítok, mert nyilván egy 17 éves lány, akinek se szakképzettsége, se egzisztenciája talán tényleg jobb,ha nem vállal babát, de a Ti helyzetetek egészen más. Szerintem egy baba azért nem kerül olyan nagyon sokba. Főleg, hogy nálatok már van egy, biztosan maradtak róla ruhák, meg ez-az. Nekem most születik a 2. babám a napokban, és bár lehet, hogy kislány lesz, a fiam ruháit fogja örökölni, amiket a teszveszen szereztem be. Nem vásárolgattam több ezer forintos cuccokat. Interneten szereztem be a fiamnak szinte mindent, az új árhoz képest töredékért. Szóval ha nehezen is, de megoldható. Meg szerintem ahol elfér egy gyerek, ott kettő is. Főleg, hogy terveztétek, és a próbálkozás alatt fel sem merült bennetek, hogy az anyagiak miatt meggondoljátok magatokat. A már megszületett gyermekednek is jobb szerintem, ha van testvére (én legalábbis 8 éves koromig - merthogy ekkor született a tesóm - szenvedtem az egyedülléttől). Szóval sok mellette szóló érv van. És ne felejtsd el, hogy ő már megfogant. Persze örökös vitatéma, hogy mikortól élet az élet. Szerintem már az, így nálam kevés olyan ok van, amely alapul szolgálhatna egy abortuszra, de nem ítélek el másokat azért, ha esetleg ők ezt nem így látják. Elsősorban az anyáé szerintem a döntés joga, azt tőle elvenni nem lehet, akkor sem, ha nem értünk vele egyet. Szóval csak azt akartam ezzel mondani, hogy itt mindenkitől csak véleményt kaphatsz, neked kell meghoznod a döntést. Olyat kell hoznod, amit később sem fogsz megbánni. Egyébként valaki itt írta, hogy most még ha nehéz is, három-négy év múlva lehet, hogy jobb lesz. Sok sikert, próbáld meggyőzni a párodat. Szerintem ha megtudod győzni arról, hogy nem szórjátok majd a pénzt, azaz megbecsülitek, hogy a párod dolgozik rátok, akkor engedni fog. Gondolom ez eddig is így volt, de talán még egyértelműbben éreztesd vele a megbecsülést.
2009. febr. 19. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!