Mit tanácsoltok? Kezdett el valaki tanulni baba mellett?
Én 3 gyerek mellett érettségiztem le.Nem volt egyszerű de ha valamit nagyon akarunk nincs lehetetlen:D
4hónapos volt a legkisebb mikor hatósági vizsgát tettem le és most megint gondolkodok a szakma váltáson.....
Szia!
Utána néztem a dolgoknak, és ezeket a jogszabályokat találtam a finanszírozási formákra:
Akik a jelentkezést megelőzően folytattak már felsőoktatási tanulmányokat...
- ...és a jelentkezést megelőző képzés államilag támogatott, de a jelentkező még nem szerzett abszolutóriumot, az - amennyiben a támogatási idő felhasználására vonatkozó rendelkezések alapján a támogatási időt még nem használta fel - jelentkezhet államilag támogatott képzésre akár ugyanabban a képzési ciklusban is, azonban ebben az esetben a korábban igénybe vett államilag támogatott félévek levonásával számított ideig lehet az új képzésben államilag támogatott.
- ...és a jelentkezést megelőző képzés államilag támogatott, de a jelentkező már szerzett abszolutóriumot, ugyanabban a képzési ciklusban a jelentkező akkor sem vehet részt újabb államilag támogatott képzésben, ha a támogatási idő felhasználására vonatkozó szabályok alapján az adott képzésre rendelkezésre álló támogatási időt nem használta fel. Ez azonban nem zárja ki azt, hogy - amennyiben a jelentkezőnek még maradt a támogatási idejéből, azaz a 12 félévből - másik képzési ciklusra jelentkezzen, államilag támogatott képzésre. Tehát abban az esetben például, ha a hallgató abszolutóriumot szerzett valamely államilag támogatott alapképzésen, csak mesterképzésen vagy felsőfokú szakképzésen folytathat tanulmányokat államilag támogatott formában.
- ...és a jelentkezést megelőző képzés költségtérítéses, az abszolutórium megszerzésétől függetlenül jelentkezhet bármely képzési ciklusban államilag támogatott finanszírozási formára.
Remélem ezzel tudtam segiteni!
Az idei évtől nem támogatják a kismamák továbbképzését!Sajnos!Én is szerettem volna tanulni... :(
Ezt a cikket találtam:
"Tandíjmentes képzést a területileg illetékes Munkaügyi Központon keresztül vehetsz igénybe.
Továbbtanulást csak tandíjas képzésben tudsz igénybe venni főiskolai szinten. Esetleg az egyes képzőintézmények Tanulmányi Osztályát érdemes felhívni, azokét, ahol foglalkoznak távoktatással is. A régi rend szerint a gyesen lévőknek ingyenes volt egyes helyeken, de sorra szüntetik meg.
Ha már van diplomád, a másodképzés is szóba jöhet, két-három év alatt kaphatsz másoddiplomát."
NEKÜNK MÁR EZ SE JÁR!!!!!!!!!!!! :(
Ha mégis van valami mód,azért írjátok meg légyszi,sokmindenkit érdekel/het!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!