Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dohányzó anyukák, tudtátok ezt?

Dohányzó anyukák, tudtátok ezt?

Figyelt kérdés
[link]
2011. márc. 7. 07:31
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Sokan tudják ezt, csak nem hajlandók tudomást venni róla. Jobb bemesélni magának, hogy semmit nem árt a babának, mert így nincs lelkiismeret furdalás, amikor szívja a cigit.
2011. márc. 7. 07:39
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Többek között könnyű azzal is takarózni, hogy "de hát az xy is végig dohányzott és egészséges gyereke született..." Csak ezzel az a baj, hogy az xy nem mi vagyunk, nem tudhatjuk, hogy a mi babánknak lesz-e valamilyen maradandó károsodása a dohányzás miatt. Az asztma, allergia, tanulási, koncentrálási képesség nem csecsemőkorban derül ki.

Hiába veszi meg valaki a legmodernebb légzésfigyelőt, ha eleve nem figyelt oda már a magzata egészségére sem.

2011. márc. 7. 08:31
 3/24 anonim ***** válasza:
Pedig tudod hány dohányzó kismama takaródzik azzal (csak itt a GYK-n), hogy "1-2 szál az nem árt és az orvosom is megengedte". Én mikor ezt a napló riportjában láttam azt hittem rosszul leszek. 8 évig dohányoztam, napi átlag 1,5 dobozával. De mióta tudom, hogy babás vagyok azóta nem, semmit sem. A legrosszabb az volt, mikor valaki azt mondta a méhlepény megszűri a káros anyagokat. Igazából nem tudom mit szóljak hozzá, sajnálom a picit nagyon. Voltunk múlthéten 4D ultrahangon, és úgy néz ki nagyon egészséges a pici, jó a AFP, jók a vizsgálati eredmények. A koránál 6-nappal idősebb is, a méretei alapján. Nem tudnám cigifüstnek és egyéb abból származó káros anyagoknak kitenni. Nem tudom más anya hogyan képes erre.
2011. márc. 7. 08:44
 4/24 anonim válasza:
59%

Nem értem miért csak a dohányzást emelik ki mindig a terhességgel kapcsolatban. A stressz, a nem megfelelő táplálkozás, vegyszerek használata, belélegzése, szolárium, hajfestés, kozmetikai szerek, szmog stb. mind káros! Ezekre miért nem haragszik senki? Nem említjük meg a túlsújt sem? Az nem veszélyes??? A déli gyümölcsök fogyasztása pl. okozhat vérzékenységet(vegyszeres tarósítás), de ezt senki nem tudja, mert nem akarja!

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egészséges a dohányzás, de szerintem azon kívül is sok károsító tényező van, amiket nem veszünk figyelembe, pedig kellene!

2011. márc. 7. 09:02
 5/24 anonim ***** válasza:
Van egy rokonom,aki nem csak a terhesség alatt dohányzott végig,hanem a szoptatás alatt is,ami még károsabb a baba számára.A gyermek most 3 éves már és még mindig szopik,mert ha az anyja nem adja neki az anyatejet,akkor elvonási tünetei vannak,remeg,hány és van amikor el is ájul,mert nikotin hiánya van.Ezt a doki állapította meg,mert nem tudták hogy miért kerül sokkos állapotba amikor az anyja nem ad neki 4-5 óránként cicit.Tönkre tette a gyereke életét mert fontosabbak voltak a saját vágyai.Úgyhogy ha valaki nem tud lemondani a cigiről,akkor szánjon pénzt a tápszerre és ne szoptasson,mert csak árt a szennyezett anyatejével!!!
2011. márc. 7. 09:37
 6/24 anonim ***** válasza:
44%

Ez mindenkinek a magánügye. Szerintem mindeki tudja hogy a dohányzás káros, és ha ennek ellenére nem teszi le terhesen a cigarettát, nem Te fogod meggyőzni, és nem is ez a cikk!

Nem értem mi értelme van ennek a kérdésnek.... Szerintem mindenki foglalkozzon a saját dolgával!

Üdv, egy nemdohányzó kismami

2011. márc. 7. 09:57
 7/24 anonim ***** válasza:
Szerintem meg nagyon szégyellje magát az a nő aki pocakosan rá mer gyújtani. Felelőtlen, éretlen gondolkodás. Mások az életüket adnák egy kisbabáért, némelyek meg kisbabájuk életével játszanak, mert önzőek. Tényleg magánügy, mindenki úgy mérgezi a saját gyerekét, ahogy csak akarja. Én viszont elmondhatom a véleményem és én lenézem az ilyen nőket!!!
2011. márc. 7. 11:05
 8/24 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: terhességem előtt én is dohányoztam, de miután elkezdtük a próbálkozást rögtön letettem. nem mondom, hogy egyszerű volt, kemény és szar érzés, de le lehet tenni.
2011. márc. 7. 11:06
 9/24 anonim ***** válasza:
26%

Igen, én is dohányoztam, én a pozi teszt után raktam le a cigarettát (napi 1 dobozzal szívtam). Igen, nem szép dolog, DE EZZEL NEM FOGOD MEGGYŐZNI AKKOR SEM! Miért kell a gyűlölködés? Jah és igen, a túlsúly is káros... akkor most gyűlöljük a túlsúlyos kismamákat is?????

NEM A MI DOLGUNK!!!!

2011. márc. 7. 11:16
 10/24 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, ezzel nem akartam egyetlen egy túlsúlyos kismamát sem bántani! Rajtam is van felesleg...
2011. márc. 7. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!