Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi epepangás miatt...

Terhességi epepangás miatt mit tapasztaltál?

Figyelt kérdés

Terhességem 35. hetében járok, félek, hogy a tüneteim alapján ilyen problémám lehet, segítenétek picit?

Kedden megyek vérvételre, akkor okosabb leszek, addig is szeretnék többet tudni mások tapasztalatai alapján.

Köszönöm!

2011. márc. 6. 22:57
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia, bocsi igazából válaszolni én se tudok, csak érdeklődnék, hogy mik a tüneteid? Mennyire vészes a viszketésed? Köszi szépen!
2011. márc. 7. 15:21
 2/3 A kérdező kommentje:

Viszketek, ennyi az egész. Nem a hasam, hanem a végtagjaim és a hátam. Kenem magam gyógyszertári csodakrémmel, de nem használ.

Ahogy olvastam, ez lehet az epepangás jele is, de az is lehet, hogy csak egy bagatell bőrszárazság, ami most eldurvult a terhesség alatt.

Remélem az utóbbi.

2011. márc. 7. 22:28
 3/3 anonim válasza:
Szia! Most olvasom veled mi történt. Én a 35. hétben járok, három hete kezdődött.Tenyerem, talpam feszült viszketett, sőt az egész testem mintha egyszerre fájna és viszketne.A bőrömön kiütések nem voltak.Amúgy más bajom nem volt. Persze nem mintha ez nem lett volna elég. Éjjel nem aludtam csak sétáltam, sírtam, vergődtem napokig. A neten jártam utána mi lehet a probléma és megtaláltam: terhességi epepangás azaz kolesztázis. Ez egy igen ritka terhességi szövődmény, ált.a 3.trimeszterben jelentkezik.A nőgyógyászok jelentős része nem ért hozzá, vagy nem érdekli, pedig nagyon súlyos lehet a magzatra nézve. Belgyógyászhoz kell fordulni. Nekem felírt Ursofalk nevű gyógyszert, pár nap alatt javultak a máj funkcióim és jelentősen csökkent a viszketésem.Két hétig szenvedtem a gyógyszer nélkül, közben a májfunkcióim csak romlottak.Egy hete szedem a gyógyszert jelentős javulás állt be. Ne hagyjátok magatokat!A legtöbb esetben, ráfogják először a bőr szárazságra, majd a labort követően látják a rossz májfunkciókat és felajánlják, hogy irány a kórház és valószínű, hogy szülés indításra kerül sor, ha nem javulnak a máj funkciók.Ha lehet kezelni akkor igen is élni kell vele. Irány a belgyógyászat és ragaszkodni az Ursofalk kapszulához. Igaz, utána hetente kétszer ellenőrzik a vérképet, de ennyit megér.Első a baba és az sem mellékes, hogy nem vakarjuk véresre a testünket!!!!!
2012. ápr. 1. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!