Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas a vérnyomásom, ez miatt...

Magas a vérnyomásom, ez miatt lehet császármetszés a vége? 19 hetes vagyok

Figyelt kérdés
Védőnő elég csúnyán nézett amikor 160 feletti volt a vérnyomásom,sokszor látok úgymond csillagokat a vérnyomásomtól.
2011. márc. 3. 16:08
 1/10 anonim ***** válasza:

Orvos! Mielőbb! Ilyen magas vérnyomásra valószínűleg gyógyszert kell majd szedned. De ha sikerül beállítani, akkor semmi akadálya a természetes szülésnek. Nekem a végén lett magas, de természetes úton, és viszonylag könnyen született meg a fiam. Szülés után 1 nappal meg újra alacsony volt a vérnyomásom :)

De: addig is ugye vérnyomásmérőd van? Nehogy csak havi 1x legyen mérve, ha esélyes vagy a magas vérnyomásra! Nekem napi 5x kellett mérnem + naplót vezetnem róla. A végén annyira felmehet, hogy agyvérzést kaphat a pici :( És ez nem vicc!

2011. márc. 3. 17:50
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen van vérnyomás mérőnk ma kétszer mértem, 138/86.
2011. márc. 3. 18:19
 3/10 anonim ***** válasza:
Azért ne hozzuk a frászt a Kérdezőre.:) Tény, hogy komolyan kell venni a problémát. De, fontos megjegyezni, hogy csak akkor kezelendő gyógyszerrel, ha ez állandó jellegű probléma. Értem ezalatt azt, hogy lehet, hogy csak az orvosnál magasabb, egyébként nem.. Nekem az volt, hogy minden vizsgálatnál iszonyat magasat mértek, akkor kaptam is azonnal nyelv alatti bogyót, de az orvosom azt tanácsolta, hogy otthon mérjem napi min. 5x. Ha a probléma ott is fennáll, akkor tanácsos csak gyógyszert szedni, mert egyébként az is annyit árt, mint használ.. Szerencsére nekem összesen 2x volt szükség gyógyszerre, majd a szülés körülre rendeződött, mégis császár lett belőle, de nem a vérnyomás, hanem köldökzsinór tekeredés miatt. Úgyhogy emiatt ne bánkódj előre, lényeg, hogy minden rendben legyen, minden jót kívánok!
2011. márc. 3. 18:21
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,utosló válaszolónak meg a nyugtatást!Lehet,h tényleg csak az idegesség miatt ment fel ennyire a vérnyomásom!
2011. márc. 3. 18:36
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem is magas a vérnyomásom pedig én az elején vagyok még...Nekem sajnos alapból magas,úgy hogy gyógyszert kell szednem,és naponta 3 szor mérnem naplóvezetéssel.Nem örültem,hogy babavárás alatt is ezzel kell foglalkoznom,de ebben az esetben a Picuri fontosabb...Nekem felírt a nőgyógyász gyógyszert amit szednem kell,valamint magneb6-ból is 3-at naponta.Próbálok nem idegeskedni,pihenni.Anyukámnak is magas volt már fiatalon és most is...szerintem örököltem sajnos...:S Szerintem méregesd otthon többször,és ha nagyon durva értékeket kapsz akkor orvos,és majd Ő megmondja a további teendőket.Remélem nem lesz gond Nálad sem.:)Boldog babavárást!
2011. márc. 3. 19:37
 6/10 anonim ***** válasza:

138/86 sem igazán jó, 140/90 vagy annál magasabb eredmény ha többször előfordul terhességi magas vérnyomásnak minősül => orvos=> dopegyt Még csak a 19 héten vagy, és most kezd majd igazán felfelé kúszni! Sómentes diéta javasolt!

Én is A Te eredményeiddel kezdtem 22 hetesen, napi 2*fél gyógyszerrel, a végén 3*2 gyógyszer kellett hogy szinten tartsák a vérnyomásomat. A vége sajnos császár lett, de nem a vérnyomás miatt, hanem mert a babócám akasztósdit játszott és leesett a szívhangja, pedig már félúton jártunk

2011. márc. 3. 19:38
 7/10 anonim ***** válasza:

Háziorvos, kardiológia

Kapsz gyógyszereket. Ha rendbe tettek akkor nyugodtan szülhetsz simán is.

(hypertoniás természetes úton szült anyuka)

2011. márc. 3. 20:11
 8/10 anonim ***** válasza:
Sziasztok!Én vagyok aki szintén magas vérnyomásos és az elején van.Nos én nekem is a Dopegytet írta fel.Szerintem is legjobb ha dokihoz mész...
2011. márc. 4. 09:42
 9/10 anonim ***** válasza:

Először is nyugalom!Nekem is pont ilyen magas volt védőnőnél, otthon meg épp hogy 110.Ezt nevezik fehérköpeny szindrómának.Méregesd otthon, és ha magasakat mérsz, doki.Kapsz rá gyógyszert, és be fogják állítani.Sok pihenés.Nekem a végén már 10 szem gyógyszert kellett szedni, de simán szültem, egészséges babát!

Sok boldogságot!

2011. márc. 4. 13:52
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!Méregetem itthon(reggel,délbe este)a legjobb érték 120/70volt.A legmagasabb 138/85.Igaza van az egyik válaszolónak,valószínűleg fehér köpeny szindrómám van:)
2011. márc. 5. 02:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!