Terhességi hányinger. Meddig tart ez az állapot? Mikor lesz vége a rosszulléteimnek?
7 hetes terhes vagyok, és kb 10 napja nagyon erős émelygéssel, hányingerrel küszködök. Minden nappal erősödnek rosszulléteim. Ma már ott tartok, hogy szinte egész nap rosszul vagyok, szédülök, és masszív hányinger kerülget. Főleg hajnalban, mint most.Persze hányok is. Nagyon megterhelő :( Semmi sem segít. Keveseket eszem többször, gyömbérteát iszom, Magneb-t szedek, semmi sem hatásos. Tényleg jobb lesz a 12. hét után? Elmúlik ez? Olyan szomorú vagyok, hogy nem tudom élvezni a kismamaságom :(
Aki hasonlóan kellemetlenül élte meg az első tremisztert mint én, segített-e bármi? Akármi ?
Elméletileg igen...könnyebb lesz!
De én nem akarlak elszomorítani, de én az elején naponta minimum 2szer hánytam, állandóan szédültem.Ez egy idő után le ment napi 1 hányásra, aztán volt 1 hónap nyugim, és utána legalább hetente egyszer kidobtam a taccsot!Szülés előtt egy pár nappal is rosszul voltam.Nem tudtam az elején húst enni.Ha már csak rá gondoltam öklendeztem.
Volt 1 módszerem, amit mondtam is a védőnőnek, hogy már mindent kipróbáltam, de ez segít a legjobban.Erre ő csak annyit mondott, hogy nem is tudom mennyien csinálják.Na szóval, én Coca Colát ittam háztartási keksszel.Nem sokat, csak kb 2 dl, meg 4-5 db kekszet.20 percen belül semmi bajom nem volt!
Kitartást!!
Köszönöm szépen válaszokat! Nálam a kóla és az édes keksz ki van zárva, mert el vagyok tiltva a cukortól :( Viszont azt észrevettem, hogy a hideg szénsavas víz időnként segít.
Most is pocsékul vagyok egyébként, reggel az ébredés után is hánytam, a hányinger pedig csak 1-2 percre hagy nyugodni csak. Elég rossz arány :(
Most kisérletezem a kajákkal, ma barna rizst eszem, állitólag az gyomorbarát. Aggódóm a sav miatt is, ami végigmarja a nyelőcsövemet, plusz azért is, hogy kihányom a vitaminokat, és a kicsihez nem jutnak el a fontos tápanyagok :( Gondolkoztam azon is, hogy gyorsan felszívódó vitamindús kaja kellene a hányós kismamának, nem ? Ilyenek pl a babáknk is adható tejpépek. Ezek táplálóak, vitamindúsak, gyorsan felszívódnak. De a fene sem tudja. Nagyon tanácstalan vagyok.
Semmit sem kívánok, a hústól én is korán megundorodtam.
A 7. hetes sorstárs válaszolónak: az éjszakáim is borzalmasak, éjszaka is hányingerem van, és ha alszom is, rémálmaim vannak. Ahogy felkelek, futok hányni.
Nem voltam ám felkészülve ilyen szintű rosszullétre, főleg, hogy az összes barátnőm vigyorogva élte meg a 9 hónapot, egyiküknek sem volt soha semmi baja.
Hát én megjártam :)
Kitartást kívánok én is minden hasonló sorstársamnak, és hajrá 12. hét :)
Igen, már lélekben készítgetem magam, hogy lehet tovább tart ez a szörnyű állapot a 12. hétnél :( Imádkozom azért, hogy ne így legyen, vagy legalábbis kissé enyhűljön majd.
A citromot kipróbálom!
Nemrég ittam egy pohár hideg tejet, megkívántam (soha nem iszom tejet), és nagyon jól esett. Sem a teát sem a vizet nem kívánom.
Azért az ásványvízbe majd belefacsarok egy nagy adag citromot, hátha !
Köszönöm a tippeket!
Szia, biztosan nincs semmi baja a babádnak, nyugi! Gondolj bele, sok mázlistának az egész terhessége alatt semmi baja, és nem érez semmi különöset! A barátnőim például. Mindannyiuknak egészséges, édes babájuk született.
Igen sokan mondják, hogy a rosszullét jó, én is ebbe a tudatba kapaszkodom csak !
Csupán élvezni szeretném a terhességem, hiszen nagyon szerettem volna kismama lenni már :) Az vagyok, boldog is vagyok, csak a hormonjaim sztrájkolnak, és túl kell éni ezeket a heteket .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!