35 hetes kismama vagyok, nagyon vizesedem, ráadásul a vérnyomásom is magas, napi 3x1 Dopegyt mellett 140/70. A vizeletem eddig rendben volt. Császármetszés lesz a vége?Meddig húzzák a császármetszést?
A múlt héten feküdtem bennt a kórházban, mert a lepényi keringés sem volt megfelelő. Akkor úgy nézett ki, hogy a Dopegyt-el minden rendbe jött, vérnyomás, keringés... De most egy pár napja ismét nagyon magas a vérnyomásom. Azt már sejtem, hogy császározni fognak, de mikor? Hányadik hétig várnak vele? Volt valaki hasonló helyzetben?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia! Először is amit tanácsolhatok ne idegeskedj, mert csak jobban felmegy a vérnyomásod!
Én múlt héten kedden szültem meg az első kisfiam, NEM császárral! Majdnem az elejétől szedtem a dopegyt-et, és így is elég sokszor volt 160/100-as a vérnyomásom! Augusztus 1-re voltam kiírva, de 4 nappal túlhordtam, amikor is 4-én bementem a kórházba ctg-re és a 180/110-es vérnyomásommal már bennt is tartottak, és másnap reggel megindították a szülést! Ami nem volt egyszerű, mert csak 2 ujjnyira tágultam! Felraktak valamilyen fájáselősegítő tablettát, próbáltak burkot repeszteni, kaptam infúziót és csak utolsó órában kezdtem el tágulni, így este fél hatra megszültem! Szülés után 190/110-es vérnyomással nem engedtek ki a szülőszobáról, úgyhogy kaptam gyógyszert ami levitte 150/90-re! Azóta a 3x1 dopegyt-et kiegészítették 3x1 nifedipin-nel! Ja és epidurál-t sem kaptam, mert már nem volt rá idő! Mint utólag kiderült volt szó menet közben a császárról is, de aztán végül is hál'istennek nem volt rá szükség! Szóval szerintem ne aggódj, minden rendben lesz! Ha esetleg van még valami kérdésed, nyugodtan írj!
szia! Nekem sajna programozott császárom lesz, de még én sem tudom a pontos időt. Sok mindentől függ. Ha nem muszáj, nem fogják előbb megcsinálni, mint ahogy ki vagy írva. Biztosan folyamatosan ellenőriznek téged is. Nekem egy héten 2-3 szor kell menni a dokimhoz, és ha úgy látja, hogy vmi nincs rendben, befektet. Egyébként a 37. hét a vízválasztó. Legalábbis én így tudom. Minden jót!
37 hetes kismama
Szia!
Én is Dopegytet szedtem a terhességem felétől, emellett is volt néha magas vérnyomásom főleg ha stresszesebb voltam - tehát első szabály:NO PARA! Oké, könnyű mondani, de tényleg rengeteget jelent, ha próbálsz nyugodt maradni. Szülésem spontán indult el, elfolyt a magzatvíz, vajúdás közben sokszor mérték a vérnyomásom, eléggé ingadozott, de végül nem került sor császárra. Bízz a dokiban és a szülésznőben, közben ők el tudják dönteni, kell-e császár, és nyugodj bele a döntésükbe!
Szülés után nekem még szednem kellett kb. 2 hétig a Dopegytet, nem szabad egyből leállni vele, fokozatosan kellett csökkenteni az adagot.
Ma már semmi gondom a vérnyomásommal, egy makkegészséges 5 hónapos vidám kiscsajszi boldog anyukája vagyok! :-)
Könnyű szülést és nagyon boldog babázást neked!:-)
Nagyon köszönöm a válaszaitokat! Akkor még reménykedhetem a sima szülésben! :)
Nem szoktam idegeskedni, csak nagyon fáj a fejem és nem veszek be rá semmilyen gyógyszert.
Hát remélem rendben lesznek a dolgok mindenkinél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!