Esztek Norbi 1-es nasikat? Csak azért kérdem, mert az ugye édesítős. De felteszem Réka is evett ilyet, és szép, egészséges gyerekei vannak.
Nem akarok okoskodni de amikor 2002-ben a lányával lett terhes még nem volt update kódos étele a férjének.
Valamit akkor is evett nem?
a szép gyerek genetika nem "okosliszt meg okoscukor" függvénye.
Persze. Édesítő mellett nyírfacukrot és fruktózt is használok, de cukrot évek óta nem, nálunk évente 1-2 kiló cukor fogy. Ennek ellenére túlzásnak tartom azt, amit Réka művel terhesség alatt.
Íme, olvasnivaló: [link]
Szia!
Én ettem a terhességem alatt édesítős termékeket, sőt 10 éve csak édesítővel készítek mindent és én is meg a kisfiam is egészségesek vagyunk.
A sztívia és xilit természetes édesítők, sokkal jobbak mint a cukor és nem hízol el.
16:36-os válaszolónak.
A Magyarországon forgalmazott, édesítőt tartalmazó termékek nagyon nagy hányadában nátrium-ciklamát és nátrium-szacharinát van. Az aszpartam drágább, ezért nem használják széles körben, de semmiképp sem mérgező/rákkeltő, ez a sztori is urban legend: [link]
A Norbi só kálimtartalma nem magas, a napi káliumbevitel kb napi 3 mg, ami a Norbi-só nagykanállal való evésével oldható meg. Nem eszik olyan forrón a kását, ezt taglalhatnám hosszan, pont a nátrium-kálium egyensúlyból szigorlatoztam anno biokémiából.
Sajnos sokan bedőlnek az ilyen-olyan mendemondáknak, ezért javasolnám, olvassatok utána mindennek és fogyasszátok nyugodtan a tengeri sót és az édesítőt, a terhességi magas vérnyomás és terhességi diabétesz ezek ésszerű használatával elkerülhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!